طلاق خاموش

«طلاق خاموش»، «طلاق روانى» و يا همان «طلاق عاطفى» واژه اى است كه در زندگى مدرن امروز بسيار به گوش مى خورد آنگونه كه گاهى فكر مى كنيم تمام زيبايى زندگى مشترك در روزهاى اول آن خلاصه شده است.

يعنى درست تا وقتى كه هر دو طرف براى هم تازگى دارند و به هرنحوى در صدد جلب رضايت هم هستند اما با گذشت زمان و سايه انداختن سختى ها و مشكلات بر زندگى، بى تفاوتى و بى روحى بر زندگى حاكم مى شود و آن وقت است كه طلاق عاطفى صورت مى گيرد.

جدايى زير يك سقف
طلاق خاموش يا همان طلاق عاطفى، نوعى از جدايى است كه در آن زن و شوهر اگرچه با هم زير يك سقف زندگى مى كنند اما هيچ مهر و محبت و عاطفه اى بين آنها حاكم نيست، در اين نوع زندگى، تنها چيزى كه زوجين را به هم متصل مى كند قراردادى است كه در ابتداى زندگى آن را پذيرفته اند، قراردادى كه معمولاً هر دو طرف در زمان امضاى بند بند موارد آن، مهر و محبتى را در دل احساس كرده اند اما پس از گذشت سالها، اكنون همين رابطه شيرين و گرم به سردى و خاموشى گراييده است.

دكتر محمود دژكام روانشناس و عضو هيأت علمى دانشگاه علوم پزشكى شهيد بهشتى طلاق عاطفى را اين گونه تعريف مى كند «در طلاق عاطفى دو نفر به صورت فيزيكى از يكديگر جدا نمى شوند، بلكه كنار هم زندگى مى كنند و شرايطى بر روابط آنها حاكم است كه در طلاق متعارف وجود ندارد.» وى ادامه ميدهد: « اين اتفاق مى تواند به صورت يك طرفه و يا دو طرفه و به مرور زمان رخ دهد و دو طرف بتدريج متوجه شوند كه جذابيت، كشش و علاقه و عاطفه مثبتى كه نسبت به هم داشته اند در بين آنها رنگ باخته است. به عبارتى حساسيت ها، كنجكاوى ها و نگرانى هايى كه آنها نسبت به هم نشان مى دادند فروكش مى كند و باعث ايجاد كرختى در بين آنها مى شود و اين احساس باعث مى شود كه هميشه يك طرف نسبت به رفتارهاى ديگرى شكايت داشته باشد، مواردى مانند درك نشدن، بى توجهى، اشتغال زياد، تكروى و بى توجهى به نيازها و خواسته هاى طرف مقابل كه معمولاً اين شكايت ها بيشتر از جانب زنان نسبت به مردان صورت مى گيرد، ضمن آن، كه گاهى نيز مردان از انرژى و نشاط نداشتن همسر، بى علاقگى و فراموشكارى و بى دقتى درامور گله مند هستند. به خصوص آن كه مسائل استرس زا و اشتغال هاى فكرى و فيزيكى و نبود آرامش در محيط زندگى و كار نيز باعث تشديد اين موضوع مى شود.»

دژكام بروز چنين مشكلاتى در جامعه ايرانى را نتيجه گذر از جامعه سنتى به صنعتى مى داند و اضافه مى كند: «يكى ازمهمترين آسيب هاى ناشى از مؤلفه هاى متفاوت جامعه سنتى و صنعتى، گسسته شدن روابط خانوادگى و به سردى گراييدن روابط مثبت و شيرين خانوادگى است. روابطى كه با گذشت زمان و گذر از اين پروسه منجر به متفاوت شدن خواسته ها، نگرش ها و نيازهاى زن و مرد و متعاقب آن دور شدن آنها از هم شده است كه در چنين شرايطى تنها وجود انگيزه اى خاص مى تواند دو نفر را به زندگى در كنار هم وادار كند كه معمولاً اين انگيزه نيز وجود فرزندان و يا در كشور ما مسائل خاص اجتماعى است، مسائلى كه منجر به تحمل زندگى و ادامه آن مى شود. در حالى كه اين گونه زندگى كردن هر لحظه آماده رخدادى جديد خواهدبود.
اين اظهارات دكتر دژكام دقيقاً نكاتى است كه يك آسيب شناس اجتماعى طرح مى كند، نكاتى كه هشدارى جدى براى ادامه زندگى است «رسيدن به مرحله طلاق عاطفى در زندگى حكم زنگ خطرى را دارد كه به رسيدن به طلاق قانونى منجر مى شود.»



در همين زمينه:
  • ازدواج در سنين پايين ۸۶/۱۱/۹
  • طلاق با اس ام اس ۸۶/۱۰/۲۲
  • طلاق با بلندگو ۸۶/۱۰/۱۱
  • مهريه يک کيلو نبات ۸۶/۹/۲۷
  • اگر عاشق شده‌ايد يا قصد طلاق داريد... ۸۶/۹/۹
  • طلاق رکوردشکن مايکل جردن ۸۶/۸/۲۸
  • نمايشگاه طلاق در وين ۸۶/۸/۱۳
  • پرداخت وام طلاق در ژاپن ۸۶/۷/۲۰
  • زن مسلمان و درخواست طلاق ۸۶/۷/۱۷
  • مردی با ۱۱ زن و ۷۷ فرزند ۸۶/۷/۱۶
  • اسلامی ترين طلاق ۸۶/۷/۸
  • جدایی ۳ ساعت پس از ازدواج ۸۶/۶/۲۲
  • گروه : گوناگون | چاپ | * فرستادن به دوستان | | ۸۶/۸/۳۰ : 21-11-2007

    قرص ضد بارداری ويژه آقايان
    مشکل جدی بدنسازان



    تازه چه خبر جوان؟

    نمآهنگ: فرامرز فيز: برقص
    گوناگون: مسواک پانصد و ده ساله شد
    آموزشی: برای كاهش وزن به آرامی غذا بخوريد
    موزيک: مهرزاد نور حسینی: نمی بخشمت
    فيلم: سريال جاده در دست تعمير
    آموزشی: سه اشتباه رايج درباره ترك سيگار
    خبر: قتل پدر به دليل دكور اتاق عروس
    نمآهنگ: مهرداد: بوسه های پياده رو
    گوناگون: بلعيدن 59 هات‌داگ در 10 دقيقه
    آشپزی: کتلت میگو
    جوک: آدم و حوا
    فيلم: goog411
    دانش: بالاتر از سياهی
    گوناگون: واژگان انگليسی در مرز يك‌ميليون كلمه
    دانش: نوشيدن حجم بيش از حد آب خطرناك است
    موزيک: ایمان پودات: یاسی
    هنری: نظام از راست با اکبر عبدی
    ورزشی: فساد مالی در فيفا
    فيلم: سريال خط شکن
    خبر: قتل دختر جوان بر اثر پرت شدن از خودرو
    کامپيوتر: رشد بی سابقه پديده وبلاگ‌نويسی در ژاپن
    عکس: بلندترين پله برقی جهان در ژاپن
    فوتبال: آراگونس سرمربی فنرباغچه شد
    خبر: مرد باردار آمريكايی يك دختر به دنيا آورد
    آشپزی: مافین شکلاتی

    بايگانی نوشته ها: کهنه چه خبر!؟



    تازه ترين خبرهای ايران و جهان
    - غرب از پاسخ رژیم تهران ناخرسند است
    - خانواده اتور سادات خواستار پيگرد مستندسازان حزب اللهی
    - پلمب آموزشگاه های زبان خارجی
    - تبرئه دندانپزشک متجاوز از اتهام افساد فی الارض
    - پلمپ آتليه ‌های عكاسی در تهران
    - نمایشگاه کاریکاتور که در آن هویت ملی به سخره گرفته شد
    - مجید اسدی، دانشجوی دانشگاه علامه، بازداشت شد
    - خودکشی یکی از دانشجویان دانشگاه شیراز
    - صنايع به دليل قطعی برق دچار ز‌یانهای جبران ناپذير شده‌اند
    - چرخ بازيگر از اين بازيچه ها بسيار دارد!
    - سلمان سیما فعال دانشجویی دانشگاه آزاد بازداشت شد
    - آیت‌الله خزعلی: این نیم طبقه هم حاصل... ؛ نظر خوانندگان
    - تهدید نظامی در عسلویه؛ گزارش کوتاه یکی از خوانندگان
    - اگر ایران تنگه هرمز را ببندد...
    - اگر ایران تنگه هرمز را ببندد...
    - بیانیه جمعی از زندانیان سیاسی بمناسبت سالگرد قیام 18 تیر
    - یک دانشجوی عضو فعالان حقوق بشر در ایران بازداشت شد
    - احضار حجت بختیاری به اداره اطلاعات مشکین شهر
    - اعتصاب غذای 10 زن زندانی
    - کیهان حکومنی: غنی سازی اورانيوم غيرقابل مذاكره است
    - این نیم طبقه هم حاصل 50 سال منبری است كه می رفتم
    - سفر يک گروه بين المللی برای کمک به ایجاد آشتی ملی در عراق
    - افزایش بهای گاز صادراتی روسیه و ترکمنستان
    - انتقاد خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از مقاله ولایتی
    - مديران بايد از خمودگی و کسالت خارج شوند

    بايگانی

    هنری (238)
    مقاله (150)
    موزيک (318)
    نمآهنگ (352)
    کامپيوتر (147)
    آشپزی (159)
    گوناگون (753)
    فيلترشکن (9)
    فوتبال (35)
    جوک (216)
    آزادگی (54)
    ادبيات (75)
    موبايل (67)
    خبر (679)
    عکس (177)
    دانش (548)
    ورزشی (252)
    تکنولوژی (168)
    آموزشی (244)
    فيلم (385)


    تماس با ما

    برگه تماس با ما

    آدرس پست الکترونيکی
    info [at] IranPressNews [dot] com