ذهن خود را با موسیقی تقویت کنید

یکی از کلیدهای خلق و ابقای این تجارب زیبا موسیقی می باشد.آیا این فکر به ذهن شما خطور میکند که میشود با موسیقی تبدیل به فردی باهوشتر و روشنفکر تر شد؟ آیا فردی میتواند حتـی بـدون ریـختن یک قطره عرق یک دانش آموز، یک کتاب خوان یا یک متفکر بهتری شود؟ بله، این امکان پذیر است.

اگر دقت کرده باشید بـرخی روزها بـهـتر و خوشـایـنـدتـر از روزهای دیگر به نـظـر مـی رسنـد. گـاهی حـتـی حوصـلـه کلمه ای حـرف زدن را نــداریـد و گاهی احساس شـادی و هیجان بسیار کرده و خـود را بر قـلـه تصور می کنـیـد و یــابهترین بازی بیلیارد زنگیتان را انـجـام مـی دهـیـد و از ایــن متعجب می شود که فکـر و جـسـم شـمـا چـقـدر با هــم هماهنگ عمل میکنند. از آنجاییکه چنین لحظاتی بـه نـدرت و بـصـورت زود گـذر اتفاق می افتند، برای ما دارای ارزش زیادی اسـت. امـاچه میشد اگر این موقعیتها بیشتر بوجود مـی آمـدنـد و هرگاه اراده می کردید چنین لحظاتی خلق می شدند؟

يکی از کلیدهای خلق و ابقای این تجارب زیبا موسیقی می باشد.آیا این فکر به ذهن شما خطور میکند که میشود با موسیقی تبدیل به فردی باهوشتر و روشنفکر تر شد؟ آیا فردی میتواند حتـی بـدون ریـختن یک قطره عرق یک دانش آموز، یک کتاب خوان یا یک متفکر بهتری

شود؟بله، این امکان پذیر است. برخی کتابها و سی دی های آموزشـی بـطور اخـتـصاصی به آموزش بالابردن قابلیتهای ذهنـی توسـط موسیقی می پردازند. یکی از سایتهای مفید دراین زمینه که مطالب آموزشی خود را در قالب سه عدد سی دی عرضه نموده سایـت معروف می باشد.

چگونگی عملکرد مغز:
مغز آدمی واحد اصلی کنترل کننده تمامی بخشهای بدن محسوب میشود. فشار خون، فعالیتهای احسـاسی، حـرکت عضـلات، تـنفس، تـفکر، دمـای بدن و ضربان قلب همگی توسط مغز کنترل می شوند.در مغز آدمی بیش از یکصد میلیارد سلول عصبی وجود دارد که هـمـانند سیمهای داخل کامپیوتر عمل نموده و وظیفه انتقال اطلاعات از بـخشـی بـه بـخشـی دیـگر را بر عـهـده دارند. این انتقالات بصورت اکتروشیمیایی انـجـام شده و در اصـطلاح امواج مغزی نامیده می گردد.حالات مختلف در مغز انسان را میتوان ازطریق همین امواج مغزی تغییرداد و به وضعیتی جدید مبدل نمود. برای مثال می تـوان مـغز را از یـک حالت اضطراب و گوش به زنگ بودن بطور تدریجی به یک حالت آرامش تغییر داد تا مانـنـد یک مـوتور خـوب تنـظیم شده، کار کند. یک راه مفید برای تغییر امواج مغزی تحریک صوتی و یا موسیقی طبی می باشد.

مغز و موسیقی
موسیقی مناسب می تواند حالت مغز را تغییر داده و باعـث برانـگیختن نواحی فعالیتی مغز شود. در زیر برخی از اثرات موسیقی بر مغز را مشاهده می کنید:تسریع شبکه های عصبی، انتقالات اطلاعات درشبکه عصبی بدن افزایش یافته و فرایند تفکر بهبود می یابد.

افزایش انگیزه و بالابردن قدرت تمرکز طولانی مدت افزایش بهره هوشی افزایش گردش خون در مغز، این عمل باعث بهبود سلامتی و تندرستی میگردد. بهبود حس شنوایی و روند درک آهنـگ صدا، یـادگـیری زبـانهـای خـارجی سریعتر می شود. افزایش فعالیتهای مغزی و بهبود استعدادها و الگوهای گفتاری ایجاد محیطی مناسب برای انجام کارهای بزرگدر همه زمینه ها مانند علم، ورزش و هنر نوابغ بسیاری ظهور کرده اند. ما ایـن نوابغ را تحسین میکنیم چون آنها انسانهایی روشنفکر بودند، از مسائل مختلف پرده برداشتند و سعادتمند زندگی کردند.

اما در مغز نوابغ چه اتفاقی رخ میدهد که باعث انجام چنـین کارهای بزرگی می گردد؟مطالعات و تحقیـقات زیـادی بـرای یافـتـن این پـدیـده صـورت گرفـتـه اسـت.برخــی از این مطالعات نشان داده است که مغز نوابغ از عملکرد هوشی بیشتری برخورداربوده است. برای دست یافتن به این هدف،فعالیت الکترکی مغز باید بصورتی بسیار ویژه رفتار نماید.دانشمندان در برخی از تحقیقات پیشرفته توانسته اند فرکانسـهای دقـیـق امـواج مغزی که برای عملکرد بهینه مغز لازم هستند را شناسایی کنند.

موسیقی یکی از ابزارهایی است که انسان می تواند توسط آن به این حالات بهینه مغزی دست پیدا نماید.همانطور که قبلا نیز گفته شد مغز باید توسط یک محرک مناسب در حالتی مناسب قرار گیرد. این محرک می تواند یک موسیقی با فرکانس و آهنـگـی ویـژه باشـد. شـبکـه های عصبی با شنیده شدن موسیقی، خود را با آهنگ و وزن صـدا هـمـاهـنـگ کرده و دارای فرکانسی منظم می گردند.تاثیر وجود موسیقی در زندگی روزمره بخوبی مشهود میـباشد.

مثـلا ورزش کردن وقتی موسیقی پخش می شود لذت بخش تر است و یک ارتش نظامی وقتی صدای مارش را می شنود از تحرک بیشتری برخوردار میگردد و یـا یـک خط مونتاژ در کارخانه با موسیقی بهتر می تواند به وظیفه خود عمل نماید.موسیقی میتواند بسیار مفیدتر ازآن چیزی باشدکه برخی تصورمیکنند.با یک موسیقی مناسب می توانید ذهنی قویتر، دقیقتر و پویا تر داشته باشید.



در همين زمينه:
  • زمین خوردن پس از سكته مغزی ۸۷/۳/۱۳
  • مستند موسيقی ايرانی ساخته ميشود ۸۷/۳/۱۲
  • اول مغز می‌بيند بعد چشم! ۸۷/۲/۱۸
  • سکته مغزی: تنها 3 ساعت فرصت ۸۷/۱/۳
  • هنرمندانی که دنیا را تغییر دادند ۸۶/۱۲/۲۷
  • گروه موسيقی نماينده امريکا در کره شمالی ۸۶/۱۲/۱۵
  • دستگاه موسیقی ایرانی ۸۶/۱۲/۱۳
  • مبارزه موسيقی با سکته مغزی ۸۶/۱۲/۳
  • تفاوت موسيقی غربی و ايرانی ۸۶/۱۲/۲
  • کشف چگونگی زنگ زدگی مغز ۸۶/۱۱/۲۵
  • موسيقی مرغ ها ۸۶/۱۱/۱۶
  • نکاتی برای سازندگان تار و سه تار ۸۶/۱۱/۱۵
  • ساز دوزله ۸۶/۱۱/۱۳
  • تاثير تحريك مغز در تقويت حافظه ۸۶/۱۱/۱۲
  • تاثير تحريك عميق مغز در تقويت حافظه ۸۶/۱۱/۱۱
  • موسيقی فيلم به بازی گرفته شده است ۸۶/۱۱/۷
  • خيابانهای موزيکال در ژاپن ۸۶/۱۱/۶
  • DNA پيش بينی کننده بيماريی های مغزی ۸۶/۱۱/۳
  • ژن موثر در تشكيل لخته های خون در مغز ۸۶/۱۰/۲۰
  • میگرنی ها مغزی متفاوت دارند ۸۶/۱۰/۱۹
  • گروه : هنری | چاپ | * فرستادن به دوستان | | ۸۶/۹/۲۴ : 15-12-2007

    کشف فسیل اژدهای دو سر در چین
    مشکلات بارش باران سيل آسا



    تازه چه خبر جوان؟

    هنری: شبكه دو به شبكه كودك تبديل می‌شود
    گوناگون: 117 گربه در خانه زن آمريكايی
    گوناگون: سريع ترين حلزون دنيا
    هنری: ساخت فيلم كوتاه برای ايکس‌باکس
    هنری: سبزترین ستارگان دنیا
    مقاله: نوجوانی، دوره تنبلی است!
    گوناگون: سينمای اختصاصی برای ژاپنی ها
    موزيک: بنیامین و کیوان: چشمام اینو بخون
    ورزشی: طلای المپيک، اولويت فدرر
    فيلم: سريال جاده در دست تعمير
    گوناگون: تماشای مرگ با يك يورو
    موزيک: بهزاد قلیچ: اگه اون بیاد
    خبر: قتل مادر زن با پرتاب نارنجك
    آشپزی: فلافل با گوشت
    گوناگون: ويکی پديا کاغذی می‌شود
    دانش: كروموزوم اضافی به‌درد نمی‌خورد
    ورزشی: رضازاده مشاور عالی فدراسيون وزنه‌برداری
    آموزشی: کودکان عينکی
    هنری: مجید صالحی، همین و بس
    مقاله: تاریخچه لباس عروس
    فيلم: سريال كاراگاهان
    گوناگون: فروش نام کودک به ازای 100 دلار
    نمآهنگ: آريان: نگو
    هنری: جدال رضا عطاران و حميد لولايی در بزنگاه
    فيلم: سريال سه در چهار

    بايگانی نوشته ها: کهنه چه خبر!؟



    تازه ترين خبرهای ايران و جهان
    - بحران هسته ای؛ سفر وزیر خارجه ایتالیا به آمریکا
    - بروجردی: نطنز برای 54 هزار سانتریفیوژ طراحی شده
    - خزان زودرس درختان‌ پايتخت
    - احمدی نژاد تعليق در برابر تعليق را رد کرد
    - نفسهای کلاردشت به شماره افتاده است
    - هامون خشک شد
    - انگشت‌ نگاری از زائران ايرانی با شدت بیشتری انجام می شود
    - غار نخجير با 70 ميليون سال عمر تخريب شد
    - بحران هسته ای؛ سفر وزیر دفاع اسرائیل به آمريکا
    - در باره بازداشت فعال حقوق بشر در مهاباد
    - کوته پيام از يک ایرانی خطاب به خامنه ای
    - کاریکاتور؛ دروغ پردازیهای احمدی نژاد
    - گزارش منابع خارجی از افزايش واردات و صفهای طولانی بنزين
    - جايی برای دفن اموات نیست؛ آوارگی مرده ها در تهران
    - وضعیت اسفبار معلمان حق‌ التدريس
    - اظهارات مرتضوی جنایتکار در مورد اعدامهای امروز
    - کشته شدن پنجاه تن از شبه نظامیان طالبان
    - لاريجانی: نقش جمهوری اسلامی را در لبنان و عراق نمی بینید؟
    - قاچاق مواد مخدر یا شورش در اعتراض به سهمیه بندی بنزین
    - دانشجويان همچنان زيرتيغ سركوب
    - کاهش تورم جهانی، افزایش تورم داخلی
    - اعمال سهمیه بندی جنسیتی در رشته های علوم پزشکی
    - اسلامی شدن دانشگاه ها زیر نظر مصباح یزدی
    - بازداشت سامان رسول پور عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان
    - 29 نفر امروز در تهران اعدام شدند

    بايگانی

    هنری (256)
    مقاله (160)
    موزيک (336)
    نمآهنگ (372)
    کامپيوتر (150)
    آشپزی (174)
    گوناگون (792)
    فيلترشکن (10)
    فوتبال (47)
    جوک (223)
    آزادگی (54)
    ادبيات (77)
    موبايل (68)
    خبر (698)
    عکس (182)
    دانش (585)
    ورزشی (270)
    تکنولوژی (172)
    آموزشی (259)
    فيلم (399)


    تماس با ما

    برگه تماس با ما

    آدرس پست الکترونيکی
    info [at] IranPressNews [dot] com