زن و شوهرها، لطفا دعوا کنید

محققان علوم ارتباطات و روان‌شناسي مي‌گويند زن و شوهرها اگر مي‌خواهند سالم بمانند و مدت بيشتري عمر کنند، بهتر است به جاي اين که دلخوري‌ها و غم و غصه‌هاي‌شان را توي دل‌شان بريزند، آن را بيان کنند، حتي اگر اين بيان، موجب جنگ و دعوا و درگيري بين زن و شوهر بشود.

اين نتيجه مطالعه‌اي است که محققان دانشگاه ميشيگان انجام داده‌اند و قرار است در شماره ژانويه نشريه علمي «ارتباطات خانوادگي» منتشر شود.

اساس ايده اين مطالعه از آنجا شکل گرفت که تحقيقات قبلي نشان داده بود بيان احساسات، به ويژه بيان احساسات منفي، نه تنها در سلامت روح و روان انسان‌ها تأثير خوبي دارد، بلکه کاهش استرس مي‌تواند به پيشگيري از برخي بيماري‌هاي جسمي، مانند بيماري‌هاي قلبي نيز، کمک کند.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، در اين مطالعه تعداد محدودي از زن و شوهرهاي سفيدپوست، از طبقه متوسط که در ميشيگان زندگي مي‌کردند، انتخاب شدند و پرسشنامه‌اي در مورد روابط بين آنها به آنها داده شد.

در اين پرسشنامه با پرسش‌هاي متعدد از آنها خواسته شده بود توضيح دهند که آيا وقتي از همسرشان عصباني مي‌شوند، آن را بيان مي‌کنند يا اين که به روي خودشان نمي‌آورند. سپس زن و شوهرها به مدت 17 سال، از نظر طول عمر و بيماري‌هايي که به آن مبتلا مي‌شوند، بررسي و پيگيري شدند.

نتيجه اين شد که همسراني که به‌طور معمول عصبانيت‌ها و دلخوري‌هاي‌شان را بيان نمي‌کردند، تا 5 برابر بيشتر از بقيه احتمال داشت که طي اين 17 سال بررسي، از دنيا بروند و احتمال ابتلاي آنها به بيماري‌هاي قلبي و نيز فشارخون، حدود 26 درصد بيشتر بود.

در اين مطالعه، اثر ساير عوامل خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، مانند سيگار، وزن و فشارخون قبلي، حذف شده است.

به گفته کارشناسان، مهارت کاهش استرس و تنش‌هاي رواني، از جمله مهارت‌هايي است که همه افراد، بايد آن را بياموزند؛ چرا که استرس طولاني‌مدت، نه تنها مي‌تواند کارآيي آنها را در امور زندگي کاهش دهد، روي تربيت فرزندان اثر نامطلوب به جا بگذارد و رضايت از زندگي را کاهش دهد، بلکه تحريک مدام سامانه عصبي با واسطه‌هاي شيميايي و هورموني استرس، باعث مي‌شود فرد در معرض ابتلا به بيماري‌هاي جسمي نيز قرار بگيرد.

البته توانايي کنترل خشم نيز يکي از مهارت‌هايي است که براي يک زندگي سالم مورد نياز است، اما نکته در اينجاست که اگر شما مي‌توانيد خشم خود را در مواقع بحراني بروز ندهيد، بايد بتوانيد موضوع را درون خودتان حل کنيد، نه اين که کشمکش را از موقعيت خارجي و در تقابل با طرف مقابل، مثلا همسرتان، به درون خودتان منتقل کنيد و ادامه بار فرايند خشم و دعوا را، فقط خودتان متحمل شويد.

مشاوران توصيه مي‌کنند اگر دلخوري‌اي از کسي، به ويژه از همسرتان داريد، سعي کنيد مهارت بيان آن را بياموزيد. گاهي گره يک سوءتفاهم کوچک، اگر بيان شود، مي‌تواند خيلي راحت با دست باز شود و ديگر نيازي به باز کردن آن با دندان نباشد.

ضمن اين که پيش از اين مطالعات زيادي هم انجام شده بود که نشان مي‌داد بيان و ابراز هيجانات، مي‌تواند نقش مهمي در کاهش هيجانات شديد رواني و واکنش‌هاي عاقلانه و منطقي داشته باشد.

به‌عنوان مثال يکي از اين تحقيقات که در دانشگاه کاليفرنيا انجام شده و چند ماه پيش گزارش آن در نشريه «علوم روان‌شناسي» منتشر شد، نشان مي‌داد که فعاليت قسمتي از مغز به نام «آميگدال»، که مسئول بروز هيجان‌ها و عواطفي مثل ترس، اضطراب و خشم است، بعد از بيان احساسات، به‌طور قابل‌ملاحظه‌اي کم مي‌شود.

اين در حالي است که «پره‌فرونتال»، ناحيه‌اي از کورتکس مغز که مسئول قضاوت و تمرکز و کلا بروز رفتارهاي عاقلانه است، با اين روش، فعال مي‌شود. بنابراين عاقلانه است اگر روش بيان احساسات را، روش خوبي براي حل دعواهاي زن و شوهري هم بدانيم.



در همين زمينه:
  • تاثير مصرف حبوبات در زنان جوان ۸۷/۴/۴
  • زن ها عصبانی می شوند، اگر... ۸۷/۳/۲۰
  • چاقوكشی پيرمردها برای تكه‌ای كيک ۸۷/۳/۱۳
  • راز خوشبختی هميشگی خانمها ۸۷/۲/۲۲
  • زنان و مد در ايران ۸۷/۲/۹
  • رفتارهای تغذیه ای نادرست زنان آمریكايی ۸۷/۲/۴
  • زن زندگی شما کدام مدلی است؟ ۸۷/۱/۱۷
  • ياهو سايت ويژه زنان راه اندازی كرد ۸۷/۱/۱۴
  • دعوای خانوادگی ديوانه وار ۸۶/۱۲/۱۸
  • رازهای موفقيت زنان ۸۶/۱۱/۱۹
  • کمبود زن در شرق آلمان ۸۶/۱۱/۱۵
  • اسپرم زنانه، شگفتی جديد علم ژنتيک ۸۶/۱۱/۱۴
  • شهری بدون زنان ۸۶/۱۱/۱۱
  • آنچه خانمها بايد بخورند! ۸۶/۱۰/۲۶
  • همکاری آقايان و خانمها ۸۶/۱۰/۲۳
  • بررسی اوضاع بردگی جنسی زنان ۸۶/۱۰/۸
  • امان از دست خانمها بخش سوم ۸۶/۱۰/۶
  • اهمیت ظاهر نزد مردان و زنان ۸۶/۹/۱۹
  • درگيری جوانان تهرانی يک کشته داد ۸۶/۹/۱۸
  • ده روش برای بازگرداندن خانمها ۸۶/۹/۱۸
  • گروه : دانش | چاپ | * فرستادن به دوستان | | ۸۶/۱۱/۶ : 26-01-2008

    سینه پهلو عامل اصلی مرگ کودکان
    مانی رهنما: مرسدس



    تازه چه خبر جوان؟

    هنری: شبكه دو به شبكه كودك تبديل می‌شود
    گوناگون: 117 گربه در خانه زن آمريكايی
    گوناگون: سريع ترين حلزون دنيا
    هنری: ساخت فيلم كوتاه برای ايکس‌باکس
    هنری: سبزترین ستارگان دنیا
    مقاله: نوجوانی، دوره تنبلی است!
    گوناگون: سينمای اختصاصی برای ژاپنی ها
    موزيک: بنیامین و کیوان: چشمام اینو بخون
    ورزشی: طلای المپيک، اولويت فدرر
    فيلم: سريال جاده در دست تعمير
    گوناگون: تماشای مرگ با يك يورو
    موزيک: بهزاد قلیچ: اگه اون بیاد
    خبر: قتل مادر زن با پرتاب نارنجك
    آشپزی: فلافل با گوشت
    گوناگون: ويکی پديا کاغذی می‌شود
    دانش: كروموزوم اضافی به‌درد نمی‌خورد
    ورزشی: رضازاده مشاور عالی فدراسيون وزنه‌برداری
    آموزشی: کودکان عينکی
    هنری: مجید صالحی، همین و بس
    مقاله: تاریخچه لباس عروس
    فيلم: سريال كاراگاهان
    گوناگون: فروش نام کودک به ازای 100 دلار
    نمآهنگ: آريان: نگو
    هنری: جدال رضا عطاران و حميد لولايی در بزنگاه
    فيلم: سريال سه در چهار

    بايگانی نوشته ها: کهنه چه خبر!؟



    تازه ترين خبرهای ايران و جهان
    - خزان زودرس درختان‌ پايتخت
    - احمدی نژاد تعليق در برابر تعليق را رد کرد
    - نفسهای کلاردشت به شماره افتاده است
    - هامون خشک شد
    - انگشت‌ نگاری از زائران ايرانی با شدت بیشتری انجام می شود
    - غار نخجير با 70 ميليون سال عمر تخريب شد
    - بحران هسته ای؛ سفر وزیر دفاع اسرائیل به آمريکا
    - در باره بازداشت فعال حقوق بشر در مهاباد
    - کوته پيام از يک ایرانی خطاب به خامنه ای
    - کاریکاتور؛ دروغ پردازیهای احمدی نژاد
    - گزارش منابع خارجی از افزايش واردات و صفهای طولانی بنزين
    - جايی برای دفن اموات نیست؛ آوارگی مرده ها در تهران
    - وضعیت اسفبار معلمان حق‌ التدريس
    - اظهارات مرتضوی جنایتکار در مورد اعدامهای امروز
    - کشته شدن پنجاه تن از شبه نظامیان طالبان
    - لاريجانی: نقش جمهوری اسلامی را در لبنان و عراق نمی بینید؟
    - قاچاق مواد مخدر یا شورش در اعتراض به سهمیه بندی بنزین
    - دانشجويان همچنان زيرتيغ سركوب
    - کاهش تورم جهانی، افزایش تورم داخلی
    - اعمال سهمیه بندی جنسیتی در رشته های علوم پزشکی
    - اسلامی شدن دانشگاه ها زیر نظر مصباح یزدی
    - بازداشت سامان رسول پور عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان
    - 29 نفر امروز در تهران اعدام شدند
    - تحریمهای جدید و وخیم تر شدن اوضاع در ایران
    - حمله نظامی به یک سوژه و موضوع روز تبدیل شده

    بايگانی

    هنری (256)
    مقاله (160)
    موزيک (336)
    نمآهنگ (372)
    کامپيوتر (150)
    آشپزی (174)
    گوناگون (792)
    فيلترشکن (10)
    فوتبال (47)
    جوک (223)
    آزادگی (54)
    ادبيات (77)
    موبايل (68)
    خبر (698)
    عکس (182)
    دانش (585)
    ورزشی (270)
    تکنولوژی (172)
    آموزشی (259)
    فيلم (399)


    تماس با ما

    برگه تماس با ما

    آدرس پست الکترونيکی
    info [at] IranPressNews [dot] com