بزرگترين پل‌های معلق دنيا

ساخت پل همواره يكي از هنرهاي برجسته در صنعت راهسازي بوده و در طول تاريخ پل‌هاي زيادي توسط اقوام مختلف ساخته شده است. اما با پيشرفت علم ساخت پل‌ها نيز دچار تحول شده به گونه‌اي كه بزرگي دهانه و يا طولاني بودن برخي از آنان باعث شگفتي است.

به گزارش ماهنامه بين‌المللي راه و ساختمان، پل آكاشي كايكيو به طول كلي سه هزار و911 متر كه در پنجم آوريل 1998در كوبه ژاپن افتتاح شد به عنوان بلندترين دهانه پل جهان شاخته شده است.اين پل داراي سه دهانه است كه دهانه اصلي آن هزار و 911 متر و دهانه ديگر 960 متر است.

جالب است بدانيد دهانه اصلي پل در ابتدا هزار و 990 متر بود كه پس از زلزله 1995 كوبه يك متر افزايش پيدا كرده است.

طرح اصلي پل آكاشي در ابتدا براساس خطوط راه آهن و جاده عبوري وسايل نقليه بود اما در سال 1986 كه ساخت آن آغاز شد تنها به منظور عبور وسايل نقليه در شش خط عبوري پايه ريزي شد و در زير پل عبور كشتي‌ها نيز پيش بيني شده است.

پل Great Belt Fixed Link دومين پل با دهانه بزرگ دنيا پلي است كه در 14 ژوئن 1998در دانمارك افتتاح شد. دهانه اصلي پل هزار و 624 متر است و به عنوان بزرگترين پروژه در دانمارك شناخته مي‌شود.

كل پروژه شامل دو پل است كه در دو طرف يك جزيره قرار گرفته است . پل معلقي كه اين ركورد را دارد پل شرقي است.

ساخت اين پل از سال 1991 تا 1998 انجام گرفته و به طور كلي شش هزار و 790 متر طول دارد . دو پايه اصلي پل به ارتفاع 254 متر بلندترين سازه در دانمارك محسوب مي‌شود.

پل معلق رونياك يا Nan Cha سومين پل دهانه بزرگ دنيا و بزرگترين پل چين است . اين پل نيز از دو پل بزرگ تشكيل شده كه بر روي رودخانه يانگ تسه نصب شده است و قسمتي از بزرگراه پكن شانگهاي است.دهانه اصلي پل جنوبي هزار و 490 متر است كه در سال 2005 افتتاح شد. دكل‌هاي پل به ارتفاع 215 متر است و داراي شش خط عبوري براي وسايل نقليه است و از هر دو طرف پل يك مسير باريك براي عبور عابران پياده تعبيه شده است.

گرچه پل نامدار هامبر در انگلستان ( ما بين هامبر و يورك شاير) چهارمين پل با دهانه بزرگ محسوب مي‌شود اما تا ژوئن 1998 و به مدت 17 سال عنوان اول را در كارنامه خود داشت.

دهانه اصلي اين پل كه در 17جولاي 1981 افتتاح شد هزار و 410 متر است كه در آن زمان يك ركورد محسوب مي‌شد، طول كلي اين پل دو هزار و 220 متر است و به طور متوسط هفته‌اي 120 هزار وسيله نقليه از روي آن عبور مي‌كند.

آخرين پل بزرگ معلق دنيا در هنگ كنگ واقع شده و داراي دو عرشه است كه هر دوي آنها براي عبور خودروها و راه آهن است كه در نوع خود بزرگترين پل معلق دنيا به حساب مي‌آيد.

دهانه اصلي اين پل هزار و 377 متر است . اين دهانه ، بزرگترين دهانه اي است كه راه آهن از آن عبور مي‌كند . عرض عرشه 41 متر است كه دران عرشه بالايي داراي سه خط عبوري براي خودروها و دو خط راه آهن ( در هر طرف) است و عرشه پاييني در صورت ازدياد ترافيك خصوصا در روزهايي كه باد شديد مي وزد مورد استفاده قرار مي‌گيرد.



در همين زمينه:
  • پروژه پايان ناپذير پل ۸۶/۱۲/۱۰
  • دزديدن پل چهار هزار تنی ۸۶/۱۲/۱
  • گروه : گوناگون | چاپ | * فرستادن به دوستان | | ۸۷/۱/۱۸ : 06-04-2008

    سام: امشب
    The Invasion





    تازه ترين خبرهای ايران و جهان
    - فقط یک شباهت وجود دارد
    - اعتراض رژیم به عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل
    - امیر حسین فقهی کیست؟
    - درگیری مردم با ماموران حکومتی در تهران
    - دو خواننده محلی به اتهام تبلیغ عیله نظام محاکمه می شوند
    - بهشت زهرا و ازدحام بی سابقه
    - تظاهرات حامیان رژیم علیه پیمان امنیتی عراق و آمریکا
    - روزانه 29 دانش آموخته از ایران خارج می شوند
    - شهادت سنگ بنای فرهنگ... نظر یکی از خوانندگان
    - پارلمان روسیه مقدمات رياست جمهوری پوتين را فراهم کرد
    - شرکتهای هواپیمایی موظف به تنظیم ساعت پروازها‌ با اوقات شرعی
    - فیگارو: ارتش اسرائیل آماده حمله به رژیم تهران است
    - تایمز: احتمال حمله نظامی به رژیم تهران بیشتر شده
    - گزارشی از وضعیت کوره پزخانه ها
    - رفسنجانی: جمهوري اسلامی از رفتار آژانس اتمی شاکی است
    - بازداشت مدیرمسوول روزنامه اعتماد ملی
    - تظاهرات طرفداران مقتدی صدر علیه پیمان امنیتی عراق و آمریکا
    - شاهرودی عراقی: شهادت سنگ بنای فرهنگ اسلامی است
    - صنايع‌ دستی ايرانی بازار داخلی خود را از دست داده است
    - تهديد نويسندگان کرد برای جلوگيری از شرکت در يک جشنواره ادبی
    - جراحان آمريکايي نقض رگ هاي مغزي را با يک ابرچسب برطرف کردند
    - بهای نفت اوپک به زیر 45 دلار رسيد
    - حمله مجدد به گلستان بهاییان در زیکلا قائمشهر
    - دستگيری يكی از عوامل رژیم در عربستان
    - نصب دوربینهای مداربسته در واگنهای مترو


    جوک اتفاقی : شکم ملا
    جوکهای بيشتر


    تماس با ما

    برگه تماس با ما

    آدرس پست الکترونيکی
    info [at] IranPressNews [dot] com





    گذر از فيلترينگ با کمک گوگل
    Add to Google