چطور، کجا و چگونه غذا بخوریم؟

دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در مورد آداب غذا خوردن گفت: یکی از این باورها این است که هنگام غذا خوردن به فرزند خود می‌گوییم "حرف نزن بچه، غذاتو بخور، آدم که موقع غذا خوردن حرف نمی ‌زنه". شاید این جمله قبلا کاربرد داشته، اما در زندگی امروزی که در بسیاری مواقع فرزند خانواده، پدر و مادر خود را فقط سر سفره غذا در کنار هم می‌ بیند، خیلی کارایی نداشته باشد.

وی ادامه داد: در هنگام غذا خوردن کمی با هم حرف بزنید و خاطرات خوبی را که در طول روز داشته‌اید، با یکدیگر در میان بگذارید. فقط یادتان باشد در این کار زیاده روی نکنید و همچنین آرام و بدون هیجان صحبت کنید؛ مثلا تعریف‌ صحنه‌ تصادفی که در خیابان دیده‌اید، در هنگام صرف غذا خیلی کار درستی نیست.

دکتر کیمیاگر در پاسخ به این پرسش که با چه کسی غذا بخوریم تصریح کرد: با کسی غذا بخورید که از مصاحبت با او لذت می ‌برید. تحقیقات نشان می ‌دهد هنگامی که ما از غذا خوردن لذت می‌ بریم، هورمون ‌هایی در بدن مان ترشح می‌ شوند که جذب غذا را افزایش می ‌دهند و استرس ما را کم می ‌کنند. وی افزود: غذا، یک ابزار قوی جهت برقراری دوستی است. در بسیاری از مواقع بزرگ‌ترین قراردادهای سیاسی و اقتصادی سر میز غذا بسته می ‌شود، چون افراد در شرایطی که غذا می ‌خورند، حال بهتری دارند و بهتر می ‌توانند با دیگران تفاهم داشته باشند.

این متخصص تغذیه با اشاره به محیطی که در آن غذا خورده می شود بیان داشت: به محیطی که در آن غذا می ‌خورید، اهمیت بدهید. سفره غذا را باید در جایی پهن کنید که آرامش ‌بخش و اشتها برانگیز باشد و شما را سر ذوق آورد و باعث شود که شما از غذا خوردن لذت ببرید.وی در خصوص ساعاتی که بهتر است در آن زمان غذا خورده شود گفت: غذا خوردن ما باید از یک نظم خاصی پیروی کند، اما نه در حدی که باعث ایجاد وسواس شود. برای ساعت غذا خوردن باید یک محدوده ی زمانی در نظر بگیریم.

دکتر کیمیاگر افزود: صبحانه‌ را باید با فرصت بخوریم و هرگز آن را فراموش نکنیم. اگر هر روز ده دقیقه زودتر از خواب بیدار شویم، حتما فرصت کافی برای صرف صبحانه پیدا خواهیم کرد.بین شام خوردن تا خوابیدن هم بهتر است یک 5/1 تا 2 ساعت فاصله باشد تا غذا از معده تخلیه شود. این متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش که نوشیدن آب همزمان با غذا خوردن صحیح است تأکید کرد: برخی‌ ها عقیده دارند که در اثر نوشیدن آب، شیره معده رقیق می ‌شود،اما این دلیل خیلی منطقی نیست، چون روزانه معده،دو سه لیتر شیره ترشح می ‌کند. بنابراین نوشیدن آب با غذاهای خشک، در حد یک لیوان اشکالی ندارد. البته معده نباید سرد و گرم شود، بنابراین همراه غذا، آب یخ و خیلی سرد ننوشید. خوردن نوشیدنی‌ هایی مثل دوغ نیز توصیه می ‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص روش های ایجاد تغذیه سالم اظهار داشت: با روش ‌ها و کارهای خیلی ساده‌ای می ‌توانید تغذیه سالم‌ تری داشته باشید. خوردن سالاد و لبنیات (ماست و دوغ) و سبزی همراه غذا ضروری است.برخی می ‌گویند لبنیات را همراه با غذا نخورید، چون جذب آهن را کم می ‌کند.اگر چه این موضوع درست است، اما در مواقعی رخ می‌ دهد که ما بیش از حد ماست مصرف کنیم. خوردن حدود 150 گرم ماست با غذا اشکالی ندارد، چون اگر همراه با غذا ماست نخوریم،معمولا فرصت دیگری برای خوردن ماست پیش نمی آید.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد:علاوه بر ماست،برای هر کسی باید یک پیش دستی سبزی هم اختصاص دهیم، چون وقتی سبزی را در یک ظرف بزرگ در وسط سفره قرار می ‌دهیم، دست خیلی از افراد به آن نمی‌ رسد و از خیر خوردن آن می‌ گذرند.


گروه : دانش | چاپ | * فرستادن به دوستان | | ۸۸/۴/۸ : 29-06-2009

گروه بازيگران روز ولنتاين کامل شد
کلیپ تبلیغاتی اسنیکرز برای مبارزان ایرانی: ادامه بده








جوان در فيس بوک

تازه چه خبر جوان؟

آشپزی: کاسرول سیب زمینی
عکس: گهی زین به پشت و گهی پشت به زین
مقاله: بد دهانی و دشنام گويی را کنترل کنيم
آموزشی: آموزش هیپنوتیزم
گوناگون: حکایت پسر بی‌ذوق پادشاه
گوناگون: گران ترین خیابان های جهان
دانش: شش خوراک ضروی و مفید برای مردان
خبر: هشدارنسبت به شيوع اعتيادهای نوظهور با مصرف داروهای بدنسازی
آموزشی: قابلیت های شگفت انگیز خمیر دندان
آشپزی: برگر سبزیجات رژیمی
فيلم: آلزايمر
دانش: شکلات تیره چاره درد دیابتی ها
حوادث: انهدام باند نوجوانان زورگير
دانش: نقش منیزیم در بدن چیست؟
حوادث: قاتلی که خودش مقتول شد
گوناگون: سرنوشت جهان اگر گربه ها نباشند
نمآهنگ: سامان عليبخشی: چشم انتظار
جوک: اسم
حوادث: پدر معتاد پسرش را با شلنگ و سیخ کشت
هنری: اشک های همایون اسعدیان برای خانه سینما
حوادث: پسر جوانی با شلیک گلوله به سرش از پا در آمد
گوناگون: مرده‌ها هم دچار اختلاف طبقاتی شده‌اند!
خبر: ترکیب جنسیتی کاربران اینترنت در ایران اعلام شد
آموزشی: 12خطر در کمین ازدواج
آشپزی: بورک برنج

بايگانی نوشته ها



تازه ترين خبرهای ايران و جهان
- کارکنان محلی سفارت رژیم در لندن به گدایی افتاده اند
- جمهوری اسلامی در آستانه اتمی شدن
- هشدار به برخی جلسات خانگی بانوان
- تشکیل حکومت مهدوی در غیاب امام زمان
- واردات گندم و برنج به کشور متوقف شده است؟
- برخی از مسئولان آب به آسیاب دشمن می‌ریزند
- دریافت اولین تصویر ماهواره رژیم از تنگه هرمز
- یک داستان عجیب؛ انفجار هواپیمای محمد خاتمی
- افزایش علاقه زنان ایرانی به ورزش های رزمی
- رهبر کاتولیک های جهان قصد سفر به ایران را ندارد
- قیمت گوشت در تهران به کیلویی 25 هزار تومان رسید
- آغاز بحران واردات غله و مواد غذایی به ایران
- سفیر رژیم: حمله نظامی برای آمریکا خودکشی است
- وضعیت زندانیان سیاسی در سیاهچالهای رژیم اسلامی
- نامه دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام
- اخراج کارگران قراردادی به‌ خاطر بحران تولید
- توکلی زیر آتش توپخانه تبلیغاتی احمدی نژاد
- به رسمیت شناحتن شورای ملی سوريه در چشم انداز
- تحریمها؛ قطع صدور روغن خوراکی از مالزی به ایران
- بهشت ملایان و بهشت ایران - م.سحر
- خامنه ای: ملت همچنان با طراوت و پرنشاط پیش می رود
- وزیر بهداشت رژیم: سرطان ما را با خود خواهد برد
- سرمای شدید، اقتصاد اروپا را فلج کرده است
- مانور زمینی دریایی غربیها با شرایط شبیه تنگه هرمز
- جنگ گرگها؛ حمله معاون احمدی نژاد به احمد توکلی


جوک اتفاقی : قطع برق

تماس با ما

برگه تماس با ما

آدرس پست الکترونيکی
info [at] IranPressNews [dot] com





گذر از فيلترينگ با کمک گوگل
Add to Google