گوگل، در سالی که گذشت

سال 2009 برای گوگل مملو از موفقیت، شکست، دردسرهای حقوقی و قطعی خبرساز خدمات بود. اما این شرکت که بزرگ‌ترین شرکت فناوری جهان لقب گرفته، خود را در با دشمنی قدرتمند به نام دولت ایالات متحده روبرو شده است.

بازرسی‌های ماموران فدرال تقریبا در تمام مواردی که گوگل را امسال درگیر خود کرد، از سلطه گوگل بر دنیای جستجو و جستجوی بازارهای تبلیغاتی، تا نبرد شرکت با نویسندگان و ناشران در خصوص جستجوی کتاب گوگل، و مدیریت هم‌زمان اریک اشمیت بر گوگل و اپل به ایفای نقش پرداختند. در پایان سال هیچ اقدام مهمی از سوی دولت فدرال بر علیه شرکت انجام نشد و گوگل نیز هیچ نشانه‌ای از کاهش فعالیت مهندسان خلاق خود در حرکت به سوی بازار سیستم‌های عامل و احتمالاً محصولات الکترونیکی تجاری از خود نشان نداد.

به گزارش سی.نت، توافق گوگل با گروه نمایندگان ناشران و نویسندگان در سال 2008 اتفاق افتاد، اما نبرد در خصوص قواعد بازی تمام سال 2009 طول کشید. نهایتاً نیز معلوم نشد گوگل چطور می‌تواند بخش‌هایی از کتاب‌های چاپ شده تحت قانون مالکیت معنوی را که اسکن کرده‌است در معرض دید عموم قرار دهد. به هرحال پیش‌نویس یک توافق‌نامه مقدماتی که با مشورت دستگاه قضایی در نوامبر تهیه شده بود، مورد موافقت طرفین قرار گرفت.

مخالفان گوگل را به تلاش برای به حاشیه راندن بازار کتاب‌های الکترونیکی متهم می‌کنند، اما شرکت اصرار دارد با بهبود دسترسی به کتاب، لطف بزرگی در حق مردم سراسر دنیا انجام می‌دهد. دادرسی نهایی در فوریه 2010 / بهمن 1388 برای تصویب موافقت‌نامه اصلاح شده برنامه‌ریزی شده و این، بدان معناست که داستان هنوز تمام نشده است.

گوگل سال را با بررسی سهم خود در بازار جستجوی اینترنتی به پایان خواهد برد. بر اساس آمار ComScore گوگل در حدود 65 درصد بازار ایالات متحده را در اختیار دارد. مایکروسافت امسال استفاده از جستجوگر بینگ را که نسخه تجدیدنظر شده Live Search است آغاز کرد. این کار مطمئناً مورد توجه صدر‌نشین قرار گرفته‌است اما به نظر می‌رسد با گذشت زمان، بینگ بیشتر سهم یاهو را از بازار -در مقایسه با سهم گوگل- تصاحب کند.

اما امسال همه چیز نیز برای گوگل خوب پیش نرفت: این شرکت به دلیل رکود اقتصادی طولانی‌مدت بازار تبلیغات مجبور شد برای اولین بار دست به تعدیل نیرو بزند. با این وجود به نظر می‌رسد که گوگل بسیار بهتر از رقبایش در برابر شرایط سخت مقاومت کرده باشد. هنگامی‌که گرد و غبار فرو نشیند گوگل خریدهای راهبردی خود مانند خرید On2 Technologies و AdMob را انجام خواهد داد.

سال 2009، سال مهمی برای یکی از مهم‌ترین پروژه‌های گوگل بود: آندروید. سیستم عامل گوگل برای تلفن همراه علاقه‌مندانی را بین موبایل‌سازان دنیا پیدا کرد. این امر منجر به ثبت یک نقطه عطف تاریخی با انجام معامله بین گوگل و Verizon، برای تولید خانواده‌ای از تجهیزات بر مبنای آندروید شد.

در اواخر سال نیز گوگل اعلام کرد قصد دارد تلفن همراه تولیدی خودش را که گوشی 199 دلاری Nexus One نام دارد، به مشتریان بفروشد. این خبر در مهمانی سال نو به اطلاع کارکنان شرکت گوگل رسید. هنوز معلوم نیست که تلفن همراه یاد شده نخستین محصول الکترونیکی و تجاری گوگل است یا تنها تلفن همراه توسعه یافته‌ دیگری است که به افراد محدودی فروخته خواهد شد.

آندروید معرفی خود به عنوان رقیب اصلی آی‌فون اپل را آغاز کرده است. احتمالا نارضایتی دولت‌مردان از نقش هم‌زمان اشمیت به عنوان مدیر گوگل و عضویت در هیات‌مدیره اپل ناشی از همین مساله است. اشمیت ابتدا در مقابل این مساله مقاومت کرد، اما درنهایت با تایید اینکه هم‌پوشانی بین دو شرکت خیلی زیاد شده‌است، از عضویت در هیات‌مدیره اپل کنار کشید.

تصمیم اشمیت بعد از آن اتخاذ شد که گوگل با اعلام تصمیم خود مبنی بر ارائه سیستم عامل اختصاصی -سیستم عامل کروم که بر مبنای جستجوگر کروم است- بازار رایانه تکان داد. انتظار نمی‌رود که سیستم عامل کروم برای نت‌بوک‌ها تا اواخر سال آینده میلادی آماده شود، اما گوگل با اعلام رویکرد جدید خود برای توسعه سیستم‌های عامل خودنمایی بزرگی انجام داد. سیستم عامل کروم گوگل به صورت یک سیستم عامل سبک و سریع طراحی شده که تنها برنامه‌های کاربردی وب را اجرا می‌کند. این امر می‌تواند برای برخی جذاب باشد، اما هنوز معلوم نیست که عموم برای چنین محصولی آماده باشند.

در حالی‌که ابهام‌ها در خصوص محصولاتی مانند سیستم عامل کروم با گذشت زمان رفع خواهد شد، وضعیت مبهم حال حاظر ممکن است لحظه به لحظه بدتر شود. گوگل از یک قطعی برق طولانی‌مدت در ماه می / اردیبهشت که تقریبا همه سرویس‌های آن را از کار انداخت، لطمه دید؛ هم‌چنین قطع گاه و بی‌گاه جی‌میل نیز کاربران را برای دفعات متعدد ناامید کرده‌است.


برگرفته از خبرآنلاين



در همين زمينه:
  • سیاره زمین، برنده طراحی لوگوی گوگل ۸۸/۹/۲۹
  • گوگل تغییر چهره می‌دهد ۸۸/۹/۱۳
  • گوگل سیستم عامل کروم را رونمایی کرد ۸۸/۸/۳۰
  • امكانات جديد در سرويس گوگل ترجمه ۸۸/۸/۲۹
  • تماس رايگان از طريق گوگل حتی نوکه قله کوه ۸۸/۸/۲۸
  • مراکز درمانی به نقشه های گوگل اضافه شد ۸۸/۸/۲۱
  • رمز عبور کاربران پست الکترونیک گوگل سرقت شد ۸۸/۷/۱۶
  • راز لوگوی گوگل در هفته گذشته چه بود؟ ۸۸/۶/۱۹
  • کتابخانه ملی فرانسه به گوگل پیوست ۸۸/۶/۱
  • گوگل اول در جستجو، سوم در ای‌میل ۸۸/۶/۱
  • گروه : کامپيوتر | چاپ | * فرستادن به دوستان | | ۸۸/۱۰/۱۱ : 01-01-2010

    هزینه‌های سنگین دستگیری احتمالی موسوی
    ما بی شماريم و آنها...








    جوان در فيس بوک

    تازه چه خبر جوان؟

    آشپزی: کاسرول سیب زمینی
    عکس: گهی زین به پشت و گهی پشت به زین
    مقاله: بد دهانی و دشنام گويی را کنترل کنيم
    آموزشی: آموزش هیپنوتیزم
    گوناگون: حکایت پسر بی‌ذوق پادشاه
    گوناگون: گران ترین خیابان های جهان
    دانش: شش خوراک ضروی و مفید برای مردان
    خبر: هشدارنسبت به شيوع اعتيادهای نوظهور با مصرف داروهای بدنسازی
    آموزشی: قابلیت های شگفت انگیز خمیر دندان
    آشپزی: برگر سبزیجات رژیمی
    فيلم: آلزايمر
    دانش: شکلات تیره چاره درد دیابتی ها
    حوادث: انهدام باند نوجوانان زورگير
    دانش: نقش منیزیم در بدن چیست؟
    حوادث: قاتلی که خودش مقتول شد
    گوناگون: سرنوشت جهان اگر گربه ها نباشند
    نمآهنگ: سامان عليبخشی: چشم انتظار
    جوک: اسم
    حوادث: پدر معتاد پسرش را با شلنگ و سیخ کشت
    هنری: اشک های همایون اسعدیان برای خانه سینما
    حوادث: پسر جوانی با شلیک گلوله به سرش از پا در آمد
    گوناگون: مرده‌ها هم دچار اختلاف طبقاتی شده‌اند!
    خبر: ترکیب جنسیتی کاربران اینترنت در ایران اعلام شد
    آموزشی: 12خطر در کمین ازدواج
    آشپزی: بورک برنج

    بايگانی نوشته ها



    تازه ترين خبرهای ايران و جهان
    - با جنایات اسد و پاسداران، سوریه به تابوتی بزرگ تبدیل شده
    - دانشجوی نوکیش مسیحی از تحصیل محروم شد
    - اقتصاد جهانی در مخاطره - شاهین فاطمی
    - احضار دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه به حراست
    - نگه داشتن زندانیان بی دفاع در معرض سوز شدید سرما
    - اجرای محدودیتهای بی سابقه علیه کلیساهای جماعت ربانی
    - انفجار در دانشکده دارو سازی مشهد
    - تحريم خرید نفت از رژیم تهران وارد مرحله عملی شد
    - مقام حکومتی: با تمام قدرت از بشار اسد حمایت می کنیم
    - احتمال اعزام ناظر ویژه سازمان ملل به سوریه
    - پیلای: لزوم اقدام فوری برای حفاظت از مردم سوریه
    - شيوع بيماری های تالاسمی در ایران
    - واکنش همسر قرائتی به شایعه سه‌زنه بودن شوهرش
    - روزهای سخت بی نظمی در تئاتر شهر
    - سقف بازار تاريخی زنجان فرو ريخت
    - تلف شدن دلفین‌ها به دلیل ضربات صیادان
    - پيشنهاد انتقال آب خليج فارس به کرمان
    - گمراهی از سینما و وزرشگاه‌ها شروع شده است
    - مرغ هم مثل گوشت گران شد
    - مردم به خاطر شایعه گرانی و قحطی ریخته‌اند توی بازار
    - تحریم ایران چراغ مستضعفان اروپا را خاموش می‌کند
    - از برکت سازمان زندان ‌ها مردم حس امنیت دارند
    - احمدی نژاد: آمريكا در پی جنگ جديد در منطقه است
    - سرکرده القاعده در پاکستان بهلاکت رسید
    - معرفی آیت الله بروجردی برای لیست جایزه صلح نوبل



    تماس با ما

    برگه تماس با ما

    آدرس پست الکترونيکی
    info [at] IranPressNews [dot] com





    گذر از فيلترينگ با کمک گوگل
    Add to Google