خــانه | شنيداری و ديداری | پيامهای خوانندگان | نظرسنجی | جوان | زنان | اقتصادی اجتماعی










دريافت خبرهای سايت با ايميل

لطفا آدرس ايميل خود را وارد کنيد

يا از ايميل خودتان به آدرس زير ايميل بفرستيد:
IranPressNews-subscribe@googlegroups.com

هر زمان که بخواهيد می توانيد عضويت خود را لغو کنيد:
IranPressNews-UNsubscribe@googlegroups.com

تازه ترين اخبار ما را در سايت يا وبلاگ خودتان بگذاريد


به علت برخی تغییرات برای چند ساعت امکان به روز کردن سایت نیست. با پوزش از خوانندگان

سه شنبه، 15 فروردین ماه 1385 برابر با 2006 Tuesday 04 April

بازتاب وقایع ایران در مطبوعات بین المللی

روزنامه نیویورک تایمز در یکی از شماره های اخیر خود در مورد پیامدهای ارجاع پرونده هسته ای جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل نوشت در حالیکه تا چند هفته پیش سیاست مقابله جويی رژیم تهران در زمینه هسته ای، اتحادی میان جناحهای این رژیم را پدید آورده بود، اکنون سرباز کردن شکافهايی در محافل داخلی و خارجی هیئت حاکمه شروع شده است.

نیویورک تایمز نوشت برخی از افراد هیئت حاکمه می گویند تاکتیکهای احمدی نژاد به ضد خود تبدیل شده و برنامه هسته ای را با مشکلات جدی تری روبرو ساخته است.

این روزنامه به نقل از یک مقام رژیم اسلامی که نخواست نامش فاش شود، نوشت آمریکا نزدیک به سه سال تلاش کرد پرونده هسته ای ما را به شورای امنیت ببرد، اما نتوانست، احمدی نژاد در کمتر از شش ماه این کار را انجام داد.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت از خیابانهای تهران تا ارتفاعات خارج شهرها، برخی از شهروندان عبارات کلیدی حکومت را به صورت اهانت آمیز تکرار می کنند : انرژی هسته ای حق مسلم ما است.

این روزنامه به نقل از یک روزنامه نگار در تهران نوشت مقامات دولتی نگرانند و می خواهند وضعیت را آرام نگاهدارند. اگر چه شرایط بسیار بحرانی است، اما آنها میخواهند وانمود کنند که همه چیز عادی است، نمی خواهند نشان بدهند که زیر فشار هستند و حامیان خود را از دست می دهند.

روزنامه کریسنین ساینس مانیتور، روزنامه دیگر چاپ آمریکا نیز در یکی از سرمقاله های اخیر خود در باره تهدید رژیم اسلامی مبنی بر استفاده از سلاح نفت در مقابله با کشورهای غربی نوشت قطع نفت صادراتی از سوی رژیم تهران، به معنای خودکشی برای این رژیم خواهد بود.

این روزنامه نوشت رویارويی رژیم تهران با آمریکا، اروپا و سایر کشورها بر سر برنامه هسته ای ، ممکن است این تصور را بوجود آورده باشد که در صورت قطع نفت صادراتی ایران، بهای نفت به بشکه ای 100 دلار می رسد و موجب بحران انرژی و رکود اقتصادی در سطح جهان خواهد شد، اما اینگونه نیست. ممکن است بهای نفت به 80 دلار برسد، اما بار دیگر بسرعت کاهش خواهد یافت. قطع نفت صادراتی ایران با افزایش صادرات نفت سایر اعضای اوپک جبران خواهد شد.

کریستین ساینس مانیتور به نقل از کارشناسان نوشت با توجه به وابستگی شدید رژیم تهران به صادرات نفت، حاصل این بحران، ایجاد بحران انرژی در خود ایران است که به شدت به بنزین وارداتی متکی است.

این روزنامه در ادامه نوشت ضربه این بحران برای آمریکا چندان زیاد نخواهد بود، چرا که در جریان توفان کاترینا نیز به رغم اینکه روزانه یک میلیون و نیم بشکه نفت از خلیج مکزیک قطع شد، اما بهای نفت تنها بشکه ای 10 دلار افزایش یافت.

نشریه اکونومیست چاپ انگلستان نیز طی مقاله ای نوشت به هر میزان که راههای دیپلماتیک با رژیم تهران بیشتر طول بکشد، این رژیم در غنی سازی اورانیوم مهارت بیشتری کسب می کند، یعنی همان چیزی که برای ساخت بمب اتمی نیاز دارد.

به نوشته اکونومیست، تنها راه مقابله با رژیم تهران، سیاست قاطع قدرتهای بزرگ در شورای امنیت سازمان ملل در قبال این رژیم است.

روزنامه گاردین، یک روزنامه دیگر چاپ انگلستان نیز در همین زمینه نوشت رژیم تهران بر خلاف کره شمالی، انزوای بین المللی را بر نمی تابد، تحریمهای اقتصادی، آسیب جدی به این رژیم وارد می آورد.

و بالاخره روزنامه واشنگتن پست در شماره روز یکشنبه خود، قدرتهای غربی را به اقدامات فوری عليه رژيم تهران فراخواند و نوشت دادن فرصت 30 روزه به رژيم تهران تنها به معنای دادن زمان برای ادامه غنی سازی اورانیوم در تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی است.

این روزنامه در باره احتمال انجام مذاکرات بیشتر با رژیم تهران و حضور آمريكا در این گفتگوها نوشت شرکت آمریکا در مذاکرات با رژیم تهران، آرزوی ملايان حاكم بر ايران است، اما گفتگو با رژيم تهران بی حاصل است، دو سال گفتگوی دولتهای اروپايی با اين رژيم تنها باعث پیشرفت آنها در زمینه غنی سازی اورانیوم شد. هدف بايد مجبور كردن رژيم تهران به توقف فعاليتهای هسته ایش باشد نه گفتگوهای بيشتر با آن. بايد غنی سازی اورانيوم توسط اين رژيم را متوقف كرد، ایالات متحده بايد دست به تحريم رژیم تهران بزند.

واشنگتن پست بر ضرورت اعمال فشار بر روسيه بمنظور پيوستن به سیاست اعمال تحريم علیه جمهوری اسلامی تاکید كرد و نوشت بايد با ولاديمير پوتين، رئیس جمهوری روسیه تعيين تكليف شود كه آيا شريک غرب است يا نه و اين كار بايد پیش از اجلاس آینده گروه 8 در ماه ژوئن که قرار است در مسكو انجام شود، صورت گيرد.

این روزنامه نوشت اگر روسیه با غرب همكاری نكند، ایالات متحده بايد ائتلافی علیه رژیم تهران خارج از چهارچوب شورای امنيت، تشكيل دهد.




© copyright 2004 - 2008 IranPressNews.com All Rights Reserved