نیکلاس سرکوزی، رئیس جمهور فرانسه روز چهار شنبه طی سخنانی در کنگره آمریکا که با کف زدن های مستمر نمایندگان روبرو شد، ضمن تاکید بر دوستی میان مردم فرانسه و آمریکا و تعهد پاریس به مبارزه با تروریسم گفت من اینجا در برابر شما می گویم تروریسم پیروز نخواهد شد، زیرا ما در جهان آزاد از این بربریت هراسی نخواهیم داشت.
رئیس جمهور فرانسه با تاکید براینکه در نبرد علیه تروریسم، ایالات متحده می تواند بر عزم جزم فرانسه تکیه کند، گفت ما در کنار یکدیگر علیه تکثیر سلاح هسته ای خواهیم جنگید. من اینجا می گویم مجهز شدن رژیم تهران به سلاح هسته ای برای فرانسه غیرقابل قبول است. هیچ کس نباید در عزم جزم ما تردیدی به خود راه دهد.
نیکلاس سرکوزی گفت مردم ایران، مردمی پرافتخار هستند، مردم ایران از تمدنی بزرگ برخوردارند. به همین جهت آنها استحقاق داشتن آینده ای بهتر از آنچه به آنها تحمیل شده است را دارند. تحریمهای شدید و انزوايی که سران رژیم تهران، مردم ایران را محکوم به داشتن آن کرده اند، استحقاق این مردم نیست.
رئیس جمهور فرانسه خطاب به نمایندگان کنگره آمریکا گفت ما در کنار یکدیگر باید به مردم خاورمیانه کمک کنیم تا آنها را بسوی صلح و ثبات هدایت نمائیم.
مقابله جويی جدید با جامعه بین المللی
همزمان وزارت امور خارجه آمریکا اظهارات روز چهارشنبه احمدی نژاد را یک مقابله جويی جدید با جامعه بین المللی دانست.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، يک مسئول بلند پايه آمريکايی در این باره گفت رژیم تهران بار ديگر با اعلام اينکه وارد مرحله غنی سازی اورانيوم شده، عزم خود را برای ادامه برنامه هسته ايش و به چالش طلبيدن جامعه بين المللی نشان داده است.
احمدی نژاد روز چهارشنبه طی سخنانی در بیرجند با بی اعتنايی به درخواستهای بين المللي برای متوقف کردن غنی سازی اورانيوم، گفت "هم اکنون به 3 هزار دستگاه سانتريفوژ فعال دست يافته ايم."
احمدی نژاد در گذشته ادعا کرده بود جمهوری اسلامی موفق شده 3 هزار سانتريفوژ را در تاسيسات غنی سازی نطنز نصب کند، ولی ادعای روز چهارشنبه وی اولين اعلام رسمی در اين مورد بود که همه اين سانتريفوژها هم اکنون در تاسيسات نطنز فعال هستند.
به گفته کارشناسان هسته ای، فعالیت سه هزار دستگاه سانتريفوژ برای ساخت یک بمب اتمی شايد ظرف يک سال کافی باشد.
جمهوری اسلامی می گويد قصد دارد برنامه غنی سازی اورانیوم خود را تا نصب 54 هزار دستگاه سانتريفوژ در تاسيسات نظنز توسعه دهد.
آسوشیتدپرس در گزارشی از تهران نوشت اعمال دو دور از تحريمهای شورای امنيت سازمان ملل نتوانسته است رژیم تهران را به متوقف کردن فعاليتهای غنی سازی اورانیوم وادار سازد.
احمدی نژاد روز چهارشنبه بار ديگر بر رد هرگونه تعليق فعاليتهای غنی سازی اورانيوم در ايران تاکيد کرد و گفت "جهان بايد بداند جمهوری اسلامی ذره ای از حقوق هسته ای خود عقب نشينی نخواهد کرد. اگر آنها (کشورهای غربی) فکر می کنند می توانند امتيازهايی از ما بگيرند، به شدت در اشتباه هستند."
از سوی دیگر رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه شب در مصاحبه با تلویزیون TF1 فرانسه در پاسخ به این سئوال که اگر گزینه دیپلماسی برای حل بحران هسته ای رژیم تهران به شکست بیانجامد، چه تصمیمی خواهید گرفت؟ گفت همانطور که قبلا هم گفتم، تمام گزینه ها روی میز است.