به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، سفیر جمهوری اسلامی در فرانسه گفته است چنانچه دولت پاریس به رفتار کنونی خود در قبال رژیم تهران ادامه دهد، روابط اقتصادی جمهوری اسلامی و فرانسه دچار تیرگی خواهد شد.
گفتنی است از زمان بروی کار آمدن دولت سرکوزی در فرانسه، موضع این کشور در قبال رژیم تهران به موضع ایالات متحده نزدیک شده و این موضوع اسباب نگرانی شدید جمهوری اسلامی را فراهم ساخته است.
علی آهنی، سفیر رژیم تهران در فرانسه که در جمع خبرنگاران در پاریس سخن می گفت، نسبت به آنچه که "پیروی کردن فرانسه از سیاستهای خصمانه آمریکا" در قبال جمهوری اسلامی خواند، هشدار داد و گفت این مسئله ممکن است بر فعالیت شرکتهای فرانسوی در ایران تاثیر بگذارد.
وی افزود جای تاسف است اگر فرانسه به رفتار کنونی خود با جمهوری اسلامی ادامه دهد.
خبرگزاری فرانسه نوشت هنوز چند شرکت بزرگ فرانسوی از جمله توتال و رنو در ایران فعالیت دارند، اما دولت فرانسه از آنها خواسته است به فعالیت خود در ایران خاتمه دهند. همچنین بانکهای بزرگ فرانسوی نیز از اواخر تابستان گذشته همکاری خود را با رژیم تهران بطور قابل توجهی کاهش داده اند.
فرانسه خواهان آن است که شورای امنیت سازمان ملل متحد، تحریمهای بین المللی علیه رژیم تهران را تشدید کند. پاریس همچنین موافق اعمال تحریمهای خارج از چهارچوب شورای امنیت از سوی اتحادیه اروپا شده است.
منابع دیپلماتیک در مقر سازمان ملل در نیویورک گفتند به احتمال قوی قطعنامه سوم تحریمها علیه رژیم تهران که فرانسه یکی از سه کشور اروپايی تهیه کننده آن است، روز جمعه همین هفته در شورای امنیت به تصویب خواهد رسید.
نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل امروز ملتمسانه از برخی کشورهای عضو شورای امنیت از جمله چین و روسیه خواست که قطعنامه جدید علیه رژیم تهران را وتو کنند. اما کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک (پنج کشور عضو دائم شورای امنیت – آمریکا، فرانسه، انگلستان، روسیه، چین – و آلمان) در نشست ماه گذشته وزرای خارجه این کشورها در برلین بر سر تصویب قطعنامه سوم به توافق رسیدند.