خــانه | شنيداری و ديداری | پيامهای خوانندگان | نظرسنجی | جوان | زنان | اقتصادی اجتماعی | پيامک به سران رژيم










آدرس پست الکترونيک info@IranPressNews.com
لطفا آدرس ايميل خود را وارد کنيد

يا از ايميل خودتان به آدرس زير ايميل بفرستيد:
IranPressNews-subscribe@googlegroups.com

برای لغو عضويت از خبرنامه لطفا به آدرس زير ايميل بفرستيد
IranPressNews-UNsubscribe@googlegroups.com

تازه ترين اخبار ما را در سايت يا وبلاگ خودتان بگذاريد



یکشنبه، 6 مرداد ماه 1387 برابر با 2008 Sunday 27 July

هامون خشک شد

همان طور كه انتظار مي‌رفت هامون دوباره خشك شد. تالابي كه معيشت هزاران خانوار سيستاني در گرو حيات اين تالاب است

به نوشته همشهری اين در حالي است كه كارشناسان پيش از اين بارها هشدار داده بودند اگر مسئله حقابه اين درياچه حل نشود نبايد به حيات آن اميدوار بود.

در حال حاضر نيز، آخرين اميد، رايزني‌هاي مسئولان محيط‌زيست با سازمان‌هاي بين‌المللي و طرف‌هاي افغاني است. اينكه افغان‌ها براي رعايت حقابه اين تالاب مجاب خواهند شد؛ پرسشي است كه تا دريافت پاسخ آن بايد چشم به آسمان دوخت، آسماني غبارآلود كه بيش از هرچيز بادهاي 120 روزه را نويد مي‌دهد نه باران را.

پرويز آرامنش، مدير اداره كل حفاظت محيط‌زيست استان سيستان و بلوچستان، در گفت‌وگو با ميراث خبر با اين عبارت كوتاه از خشك شدن هامون خبر داد: چند روز پيش براي بازديد به درياچه هامون رفتيم. متأسفانه اين درياچه‌ كاملا خشك شده‌است.

وي در ادامه گفت: در هامون صابري و هيرمند، حتي يك قطره آب هم باقي نمانده است. در هامون پوزك هم تنها مقداري آب باقي مانده كه آن‌هم تا مدتي ديگر خشك مي‌شود.وي افزود: به‌دليل خشك شدن هامون‌ها، طوفان‌هاي شديدي در منطقه به وجود آمده است؛

به‌طوري كه ما از ابتداي ورود به منطقه تا لحظه خروج از آن درگير اين طوفان‌هاي شديد بوديم. به گفته آرامنش، خشك شدن هامون معضلات اجتماعي و اقتصادي فراواني براي مردم زابل به‌وجود آورده؛ از جمله شغل بسياري به‌خطر افتاده است.

وي خاطر نشان كرد: اگر مردم اين منطقه دامي داشتند به‌خاطر هامون بود و علوفه آنها از طريق اين درياچه تامين مي‌شد به همين دليل برخي از مردم منطقه به شغل‌هاي كاذب رو آورده‌اند.

وي تصريح كرد: استان سيستان و بلوچستان در زمينه خشكسالي تجربه‌هاي زيادي دارد، اما اميد ما در سال‌جاري به استمرار حيات مجموعه تالاب‌هاي هامون نقش بر آب شد و اين منطقه زيبا و منحصربه‌فرد به‌طور كامل خشك شد.

مديركل محيط‌زيست استان سيستان و بلوچستان ياد‌آور شد: خشكسالي‌هاي پي‌درپي باعث شد تا مجموعه تالاب‌هاي هامون كه تا سال 1378 با حجمي بالغ بر 8 ميليارد متر مكعب؛

عامل اصلي حيات در منطقه سيستان شناخته مي‌شد، خشك شود. سال گذشته با افزايش نسبي بارندگي كمتر از نيمي از حجم اين درياچه مجددا پرآب شد. اما متأسفانه اين شرايط در سال‌جاري پايدار نماند.

آرامنش در ادامه گفت: تالاب هامون از لحاظ اقتصادي براي ساكنان سيستان اهميت فراواني دارد و از نظر زيست‌محيطي نيز منبعي عظيم و مهم به شمار مي‌رود.

منطقه حفاظت شده هامون، به‌علت قرارگرفتن در مركز مناطق كويري و نيمه‌كويري كشورهاي ايران و افغانستان، در حقيقت تنها مأمن زيست پرندگان مهاجر در شرق كشورمان محسوب مي‌شود.

تهديد سلامت شهروندان

مدير كل محيط زيست استان سيستان و بلوچستان،خشك شدن درياچه هامون را باعث به‌خطر افتادن سلامت مردم زابل دانست و گفت: از يك سو، مردم منطقه دچار انواع بيماري‌هاي تنفسي و چشمي شده‌اند و از سوي ديگر آب شرب مردم منطقه نيز تحت‌تأثير قرار گرفته است.




© copyright 2004 - 2008 IranPressNews.com All Rights Reserved