سران اروپا امروز در بروکسل گردهم مي آيند تا در اجلاسي دو روزه طرح پانزده کشور منطقه يورو را براي کمک گسترده به بانکها تصويب کنند.
سران اروپا در اين نشست بايد به گونه اي عمل کنند که کشورهاي عضو اتحاديه اروپا که با افزايش شاخص هاي سهام در بازار هاي بورس از ابتداي اين هفته تا کنون آرامتر شده اند اجراي طرح کمک رساني به بحران مالي را که کشورهاي منطقه يورو روز يکشنبه درباره آن تصميم گيري کردند، بر عهده بگيرند.
در اين طرح ملي شدن تعدادي از بانکها و ضمانت وامها پيش بيني شده است.
سران اروپا سعي دارند با عبرت گرفتن از بحران مالي بوجود آمده نظام مالي و بانکي کشور هاي عضو اتحاديه اروپا را از عواقب اين بحران در امان نگه دارند.
اين طرح قرار است در قوانين حسابرسي که بانکها را در بحران مالي موجود با ورشکستگي مواجه کرده است انعطاف پذيري بوجود آورد.
قرار است امروز کميسيون اروپا پيشنهادي درباره اين مسئله ارائه کند.
بحران مالي از طرف ديگر مذاکراتي را که درباره طرح اقدام اروپا براي مبارزه با گرم شدن آب و هواي کره زمين در جريان است و يکي ديگر از موضوعات مورد بحث در اجلاس دو روزه بروکسل به شمار مي رود دچار پيچيدگي بکند.
در حالي که شماري از کشورها خواستار نرم شدن قوانين اجباري در صنايع خود در زمينه کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي هستند، فرانسه قصد دارد از شرکاي خود تعهد بگيرد اين مذاکرات را تا پايان سال به نتيجه برسانند.
مقامات اروپايي در اين اجلاس از طرفي ديگر وضعيت مناسبات خود با روسيه پس از بحران گرجستان را بررسي خواهند کرد و خواهند پرسيد آيا زمان آن رسيده است تا مذاکرات مربوط به مسئله شراکت اتحاديه اروپا و روسيه که به حال تعليق درآمده بود از سر گرفته شود يا خير.