دانشجویان خارج از کشور قوزبالای قوز بازار آشفته دلار و ارز شده اند
آتی نیوز: وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری در آيين نامه خود بيان داشته ، دانشجویان خارج از کشور، برای تحصیل باید 27 ماه را در آنجا اقامت داشته باشند، كه اين موضوع دانشجویان را با مشکلاتی رو به رو كرده است. از جمله اینکه بسیاری از دانشجویان به صورت علمی-پژوهشی هستند و کلاسی هم ندارند و فقط باید در آن کشور اقامت داشته باشند و دلار خرج کنند در صورتی که می توانند این وقت را درکشور خودشان باشند و به پژوهش بپردازند.
با توجه به اینکه در دوره های عالی اعم از کارشناسی ارشد و دکتری، بخشی از کار دانشجو انجام تحقیق و ارائه آن به استاد است، نیاز به حضور در کلاس نیست و باید این فرصت را برای کار پژوهشی گذاشت. دانشجو می تواند این فرصت را درکشور خود ودر کنار خانواده به تحقیق وپژوهش بپردازد.
با این کار هزینه ای كه در کشور بیگانه صرف می شود را می توانند در کشور خودشان پیاده کنند و به کارهای پژوهشی بپردازند.
از طرفی ماندن دانشجویان در کشور ديگر، منجر به خروج ارز از کشور می شود. آیا بهتر نیست این پژوهش و کار علمی در کشور خودمان انجام شود تا با توجه به بازار آشفته ارز و دلار در این روزها از خروج ارز به کشورهای بیگانه کاری کرده باشیم؟
اين آيين نامه وزارت علوم زمانی در حالي اجرا مي شود که قیمت دلار هر روز بالاتر می رود و دانشجویان برای ماندن در کشور بیگانه مجبور هستند ارز را از کشور خارج کنند.
یکی از دانشجویان مستقر در کشورهای آسیای میانه در گفتگویی تلفنی به خبرنگار ما گفت زمانی که آقای احمدی نژاد به تاجیکستان آمد و دیداری با ما داشت همین موضوع را مطرح کردیم وایشان هم بسیار تعجب نمودند و قول دادند که به محض ورود به ایران این مساله را حل کنند ولی متاسفانه هیچ خبری نشد.
وقتي نظر نمايندگان مجلس از جمله محمد رضا خباز نماينده مردم كاشمر و عضو كميسيون اقتصادي، را در اين خصوص را خواستار شديم، با اظهار بي اطلاعي از جواب دادن به اين سوال سر باز زدند. زماني كه خواستيم اطلاعات خود را تكميل كنند تا بتوانيم نظرشان را در اين خصوص بدانيم، بيان كردند كه فرصتي براي تكميل اطلاعات ندارند.
محمد حسين فرهنگي نماينده تبريز وعضو كميسيون اقتصادي نيز با بيان بي اطلاعي از اين موضوع از پاسخ دادن به سوال سر باز زدند.
دكتر حسن مسلمي نائيني، مدير كل اداره بورس وزارت علوم از جواب دادن به اين سوال سر باز زدن و گفتند اين سوال را بايد از دكتر محمد حسين مجلس آرا پرسيد كه در پيگيري ها ي مكرر نتوانستيم با وي نيز ارتباط برقرار كنيم.
رمضان شجاعي نماينده مردم ساری هم در تماس هاي مكرر نتوانستيم با وي در اين خصوص ارتباطي بر قرار كنيم تا بتوانيم نظر وي را داشته باشيم.البته خود ایشان در دانشگاهی در ارمنستان با موضوع پایان نامه زندگینامه امیرپازواری در حال تحصیل بوده اند و از چند ماه قبل اقدام به تبدیل به داخل در دانشگاه پیام نور کرده اند و شاید چون مشکل از سر خودشان باز شده است نیازی به پیگیری و پاسخ به این سئوالات را ضروری نمی دانند!
حال خود شما در اين خصوص پاسخ دهيد، آيا با وجود اينكه هر روز قيمت ارز و دلار در حال بالا رفتن است، آيا اين منطقي است كه دانشجويان براي تكميل پروژها ي شان 27 ماه از عمرشان را در كشور ديگري سپري كنند تا بتوانند مدرك تحصيلي خود را از آنجا بگيرند يا اين موضوع را مي توان به گونه اي ديگر هم ديد كه نه وقت دانشجو و نه ارز كشور را به اين راحتي خارج كنيم.
در پایان به این نکته اشاره می شود که هر دانشجویی که در خارج از کشور در حال تحصیل می باشد از طرف وزارت علوم با معرفی به بانکهای عامل ماهانه 1000دلار ارز دولتی دریافت کرده که با اصلاح این آئین نامه می شود کلی در خروج ارز از کشور کمک نمود.لازم به ذکر است که هزینه دانشجویان بیش از این رقم اختصاص یافته می باشد که معمولا این دانشجویان از بازار آزاد ارز خود را تهیه می نمایند.