آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 1 مرداد ماه 1393 = 23-07 2014

دو جنگنده اوکراينی با موشک‌های روسی سرنگون شد

به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیف، اوکراین اعلام کرد دو هواپیمای جنگی این کشور روز چهارشنبه در یک منطقه شورشی با موشک های شلیک شده از خاک روسیه هدف قرار گرفت و سرنگون شد.

شورای امنیت ملی و دفاعی اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد « دو فروند از هواپیماهای ما در ارتفاع 5200 متری هدف قرار گرفت. اطلاعات اولیه از شلیک چند موشک از خاک روسیه حکایت دارد .»

این دو جنگنده سوخو اس یو - 25 در منطقه ای در دهها کیلومتری محل سقوط هواپیمای مالزیایی هدف قرار گرفت.

هواپیما مالزی پنجشنبه گذشته با 298 سرنشین با یک موشک هدف قرار گرفت.

ارتفاعی که این دو هواپیما هدف قرار گرفت مهم است چون شورشیان بارها اعلام کرده اند موشک های زمین به هوا که به ارتفاع 2500 تا 3000 متر برسد در اختیار ندارند.

آنها این اظهارات را به این علت بیان کردند که نقش خود را در سقوط هواپیمای ام اچ 17 که در ارتفاع 10 هزار متری پرواز می کرد، تکذیب کنند.

در همین حال بر اساس اطلاعاتی که دستگاه های اطلاعاتی آمریکا منتشر کردند هنگام سقوط هواپیمای مالزیایی یک موشک انداز بوک در این منطقه شورشی قرار داشت که می تواند به ارتفاع 25 هزار متری برسد.

به گفته کارشناسان آمریکایی، یک موشک با پشتیبانی روسیه از منطقه تحت کنترل شورشیان شلیک شده است.

به علاوه ارتش اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد یک هواپیمای بدون سرنشین اورلان - 10 را در منطقه « عملیات ضد تروریستی » نزدیک آموروسیوکا در منطقه دونتسک سرنگون کرده است.

جزئیات بیشتر از موشک مافوق‌ صوت

همشهری آنلاین: اسناد و مدارک تصویری جدید از محل انهدام هواپیمای مسافربری MH۱۷ مالزی نشان می‌دهد به احتمال زیاد موشک مافوق صوت متعلق به دوران شوروی به این هواپیما اصابت کرده و منجر به مرگ تمامی سرنشینان آن شده‌است.

براساس گزارش لايو‌ساينس،‌ تصاويري كه روز گذشته توسط نيويورك‌تايمز منتشر شدند، كلوز‌آپي از بقاياي هواپيما را نمايش مي‌دادند كه روي آنها حفره‌هايي كوچك ديده مي‌شد، حفره‌هايي كه به گفته متخصصان در اثر برخورد تركش‌هاي پرشتاب موشك SA-11 ايجاد شده‌اند.

اين موشك‌ها كه در روسيه به موشك‌هاي باك شهرت دارند، موشك‌هايي زمين به‌هوا هستند كه با هدف انهدام هدف‌هاي هوايي از روي زمين شليك مي‌شوند. اما برخلاف ديگر موشك‌ها، SA-11 پيش از برخورد با هدف منفجر مي‌شود و همين تفاوت مي‌تواند به متخصصان در تعيين نوع موشكي كه موجب انهدام هواپيماي مسافربري مالزي شده‌است، كمك كند.

ريد فوستر تحليلگر شركت مشاره دفاعي IHS Jane در گفتگو با واشنگتن‌پست گفت حفره‌هايي كه روي بقاياي هواپيما ديده مي‌شوند از نظر ابعاد يكسان نيستند و اين نشان مي‌دهد كه احتمالا كلاهكي از پيش تكه تكه شده با اين هواپيما برخورد كرده‌است.

موشك SA-11 چطور كار مي‌كند

موشك‌هاي SA-11 موشك‌هاي ميان‌بردي هستند كه در مراحل اوليه پرتاب توسط راداري زميني هدايت مي‌شوند. اما زماني كه اين موشك به هدف نزديك مي‌شود، سيستم هدايت آن روي سيستم راداري داخلي سوئيچ مي‌شود كه به فيوز مجاورتي رادار مشهور است. اين سيستم امكان تخمين تقريبي فاصله‌اش تا هدف را براي تعيين زمان انفجار فراهم مي‌آورد.

پس از انفجار، اين موشك به توده‌اي از تركش‌ها تبديل مي‌شود كه به سوي هدف شليك مي‌شوند. محدوده اصابت اين تركش‌ها 17 متر است و از اين رو هر هواپيمايي كه در مسير حركت اين موشك باشد، به احتمال قوي منهدم خواهد شد.

طول اين موشك 5.5 متر و پهناي آن 0.4 متر است و وزني نزديك به 650 كيلوگرم دارد. كلاهك اين موشك مي‌تواند سه برابر سرعت صوت حركت كند. پرتاب‌كننده اين موشك مي‌تواند آن را تا ارتفاع 22 هزار متري پرتاب كند. به گفته تحليلگران حداقل دامنه اين موشك 30 متر است و اين به آن معني است كه مي‌تواند هرنوع هواپيمايي را هدف بگيرد.

هواپيماي MH17 نيز در زمان انهدامش در محدوده اصابت اين موشك،‌ يعني در ارتفاع 10 هزار متري قرار داشته‌است.





Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: