آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 31 مرداد ماه 1393 = 22-08 2014

چه کسی پشت این "بیمار قلبی" پنهان شده؟

روحانی بهتر از هر کس دیگری می داند که احتمال اعتماد اکثریت مجلس به نجفی به عنوان وزیر علوم، حتی از احتمال انصراف اکثریت مردم از دریافت یارانه هم کمتر است.

صراط نیوز - واکنش سریع حسن روحانی به رای عدم اعتماد نمایندگان مردم به رضا فرجی دانا، پیام‌های روشنی برای مجلس ارسال کرده است.

پس از آنکه معلوم شد مجلس قصد ندارد زمان استیضاح را به منظور امکان حضور روحانی در مجلس تغییر دهد، حسن روحانی ابتدا از حضور فیزیکی در مجلس امتناع کرد تا ظاهر "مردم‌پسند" لغو نکردن سفر استانی خود به خاطر یک موضوع سیاسی یعنی استیضاح را حفظ کند و سپس با گسیل یک لشگر وزیر و معاون به همراه فرجی دانا، اولین پیام روشن خود را به نمایندگان ارسال کرده باشد.

همراهی جهانگیری و وزرایی چون ظریف، قاضی زاده هاشمی، گودرزی، زنگنه، طیب نیا، جنتی، رحمانی فضلی و فانی به همراه صالحی، سیف، خدایی رئیس سازمان سنجش، مجید انصاری، قشقاوی و نصیری قیداری معاون پارلمانی وزارت علوم، با فرجی دانا چه پیامی از طرف روحانی داشت؟ روحانی با فرستادن مهم ترین اعضای تیم هسته ای، اقتصادی سیاسی، فرهنگی و علمی خود به مجلس هم حمایت خود را تمام و کمال از فرجی دانا نشان داد و هم از آنجا که رای عدم اعتماد نمایندگان به وزیر علومش قابل پیش بینی بود، خود را در ورطه این استیضاح گرفتار نکرد.

دلیل دیگر برای این تحلیل آن است که اولا روحانی حمایت خود از وزیر علومش را در اردبیل هم فراموش نکرد و همزمان با دفاع فرجی دانا در مجلس روحانی هم از اردبیل به دفاع از وزیرش پرداخت و در ثانی، احکام مربوط به نجفی و فرجی دانا را بلافاصله بعد از رای نمایندگان رسانه ای کرد.

اکنون رییس جمهور با انتخاب نجفی به جای فرجی دانا بازی جدیدی را با نمایندگان مردم آغاز کرده است. روحانی بهتر از هر کس دیگری می داند که احتمال اعتماد اکثریت مجلس به نجفی به عنوان وزیر علوم، حتی از احتمال انصراف اکثریت مردم از دریافت یارانه هم کمتر است بنابراین به احتمال فراوان نجفی - که پیشتر گفته شده بود به دلیل بیماری قلبی ریاست میراث فرهنگی را رها کرده(!) - ضمن برخورداری از ویژگی های منحصربه‌فرد خود، نقش توفیقی در سرپرستی وزارت علوم را تکرار خواهد کرد.

به این ترتیب احتمالا وزیر اصلی موردنظر روحانی پشت سر نجفی پنهان شده است تا در دقیقه 90 به مجلس معرفی شود. اتفاقی که در مورد فرجی دانا نیز تکرار شد و او که صحبتی از حضورش در وزارت علوم به میان آورده نشده بود، ناگهان به جای توفیقی به مجلس معرفی شد و نمایندگان نیز با این توجیهات که روحانی در عدم معرفی توفیقی به نظر مجلس احترام گذاشته، و سابقه فرجی دانا در فتنه مانند توفیقی نیست و ... به او اعتماد کردند.

اما نتیجه این اعتماد آن شد فرجی دانا لقب "اصلاح طلب ترین وزیر کابینه" را از بی بی سی گرفت، با دست باز عناصر منسوب به فتنه را در کلیدی ترین پست های وزارت علوم جای داد و در دفاع از آنها در مجلس گفت: "می گویند چرا کسانی را که از فتنه هستند حمایت می کنید. من شهادت شرعی می دهم اینها دلسوزان انقلاب و کشورند."

فرجی دانا مدیریت می شد یا مدیریت می کرد، نتیجه مدیریتش درست همان چیزی بود که نمایندگان از آن اجتناب می کردند.

حال نگاه ها به گزینه بعدی رییس جمهور است که دست کم نشان داده "قواعد بازی" – اصطلاح مورد علاقه حسن روحانی - را خوب بلد است! هم وزیرش را همزمان با استیضاح "دانشمند" می خواند، هم از حق مجلس برای استیضاح او سخن می گوید، هم از تعامل مجلس و دولت حرف می زند، هم بر دوری از اقدامات تنش زا تاکید می کند و همزمان با همه اینها، گزینه ای را جانشین فرجی دانا می کند که نه بوی تعامل با مجلس، نه بوی دوری از اقدامات تنش زا و نه حتی احترام به حق مجلس برای استیضاح در آن دیده شده است. چراکه مجلس به هردو وزیر مردودی یعنی نجفی و فرجی دانا به یک دلیل مشترک یعنی حمایت از فتنه گران اعتماد نکرده است. در "قواعد بازی" روحانی، گزینه بعدی وزارت علوم کیست که پشت نجفی پنهان شده است؟ آیا مجلس بار دیگر رودست خواهد خورد؟



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: