آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 7 مهر ماه 1393 = 29-09 2014

فریاد اعتراض به چین سرکوبگر در هنگ کنگ

دولت چین این روزها به دلیل تظاهرات طرفداران دموکراسی در این کشور دست به تشدید فیلترینگ اینترنت و از جمله فیلتر کردن اینستاگرام زده است.

علت بالا گرفتن فیلترینگ در این روزها در چین، تظاهرات مردم هنگ کنگ برای دموکراسی است و مسئولان برای جلوگیری از انتشار عکس‌ها و فیلم‌های این تظاهرات دست به فیلترینگ این شبکه اجتماعی زده‌اند.

چین و جمهوری اسلامی دارای بیشترین آمار فیلترینگ در سال‌های اخیر بوده‌اند.


خشم هنگ‌کنگی ها از دخالت انتخاباتی چین

اعتراض شهروندان هنگ کنگ به سیاست های دولت چین امروز نیز ادامه یافت. به گزارش منابع محلی ده ها هزار تن در اعتراض های روزهای اخیر هنگ کنگ حضور دارند.

به گزارش یورونیوز، پلیس تلاش کرد تا با تظاهرکنندگانی که در بزرگراه مجاوز مقر دولت تحصن کرده اند مذاکره کند. در پی مقاومت معترضان و شلیک گاز اشک آور از سوی نیروهای امنیتی، این تظاهرات به خشونت گرایید.

در همین حال لیونگ چان یینگ، رئیس دولت منطقه ای هنگ کنگ اعلام کرد: «من از کسانی که خیابان ها را مسدود کرده اند می خواهم که هر چه زودتر و به صورت مسالمت آمیز دست از این کار بکشند تا بر آمد و شد و زندگی روزمزه جامعه تاثیر نگذارد. همچنین من از سازماندهندگان اشغال مرکز شهر می خواهم تا به نفع جامعه، این اقدام را متوقف کنند.»

پکن ماه گذشته میلادی اعلام کرد که در انتخابات سال ۲۰۱۷ میلادی هنگ کنگ، داوطلبان نمی توانند به صورت آزاد نامزد شوند و شهروندان مجبور به انتخاب از فهرستی هستند که پیش تر به تصویب رسیده باشد.

در واکنش به اعتراض هنگ کنگی ها، دولت چین گفته است که هرگونه حمایت خارجی را از "جنبش غیرقانونی"، تحمل نمی‌کند.

به گزارش بی بی سی، چین درتلاش است تا مانع از کشیده شدن هرگونه بحثی درباره اعتراضات طرفداران دموکراسی در هنگ کنگ که در روزهای اخیر در این منطقه شدت یافته، در شبکه های اجتماعی شود.

رسانه های دولتی این کشور با پوششی اندک از اعتراضات اخیر در هنگ کنگ، معترضان را فعالانی تندرو توصیف کرده و هشدار داده اند که جنبش آنها راه به جایی نخواهد برد.

در همین حال براساس گزارش های دریافتی هزاران نفر از معترضان طرفدار دموکراسی با مسدود کردن خیابان ها در منطقه مرکزی تجاری باعث بسته شدن، بسیاری از بانک ها، مدارس و فروشگاه ها شده اند.

معترضان که ترکیبی از دانشجویان و حامیان جنبش دموکراسی موسوم به " اشغال مرکز" را شامل می شوند، خواستار برگزاری انتخاباتی کاملا آزاد در سال ۲۰۱۷ میلادی هستند.

به گزارش خبرگزاری رسمی شینهوا یک سخنگوی دولت چین در امور هنگ کنگ و ماکائو گفت که پکن "کاملا با همه فعالیت های غیرقانونی که می تواند حاکمیت قانون را تضعیف و آرامش اجتماعی را برهم زند مخالف است و قویا از دولت هنگ کنگ پشتیبانی می کند."

با این حال تحلیلگران می گویند که رهبران حزب کمونیست در پکن نگران گسترش فریاد دموکراسی خواهی به سایر شهرها در خاک چین هستند.

هنگ کنگ تا سال ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود و در آن سال پس از پایان یافتن پیمان قبلی به جمهوری خلق چین پیوست. براساس توافقی که بین بریتانیا و چین در سال ۱۹۸۴ بدست آمد قرار شد که هنگ کنگ به جز در امور خارجی و دفاعی تا سال ۲۰۴۷ از سطح خودمختاری بالایی برخوردار شود. در سال ۲۰۰۴ میلادی چین اعلام کرد که تغییراتی در قوانین انتخاباتی هنگ کنگ اعمال خواهد شد.

در سال ۲۰۰۸ میلادی چین گفت که اجازه برگزاری انتخاباتی مستقیم را در سال ۲۰۱۷ در هنگ کنگ در نظر می گیرد. در اوت سال ۲۰۱۴ میلادی چین از برگزاری انتخابات در سال ۲۰۱۷ میلادی خبر داد، اما در عین حال اعلام کرد که رای دهندگان تنها می توانند کاندیداهای مورد نظر خود را از فهرستی که قبلا تصویب شده، انتخاب کنند. این تصمیم با اعتراض فعالان مخالف روبرو شد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: