آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 3 اردیبهشت ماه 1394 = 23-04 2015

وضعیت وخیم ۶ کاربر فیس بوک در زندان اوین

فعالان در تبعید: امیر گلستانی، فریبرز کاردار، مسعود طالبی، مسعود قاسم خانی، مهدی ری شهری، محمد امین اکرمی، شش زندانی پرونده موسوم به «متهمان فیس بوکی» که پس از تایید حکم ۵۶ سال بازداشت، به قرنطینه بند هشت زندان اوین منتقل شدند، در اعتراض به وضعیت وخیم در بند عمومی شامل زندانیان با جرائم عادی، و در اعتراض به اعمال فشار سپاه پاسداران در دادگاه که منجر به صدور احکام ناعادلانه برای آنان شده، در آستانه اعتصاب غذا قرار دارند.

یک منبع نزدیک به این زندانیان در گفتگو با ونداد اولادعظیمی، ضمن اعلام این خبر، توضیح داد که: «امیر گلستانی و پنج تن دیگر از متهمان این پرونده، پس از تایید حکم در دادگاه تجدید نظر، به بدترین و منفورترین بند زندان اوین، یعنی بند ۸ که مخصوص قاچاقچیان، معتادان، دزدان، قاتلان و متجاوزان به عنف و بطور کلی به بند زندانیان با جرم های غیر سیاسی است، منتقل شده اند.»

او در توصیف شرایط این شش زندانی، ادامه داد: «زندانیان یادشده در بند هشت، حتی جای خواب ندارند. روی زمین راهرو یا کنار توالت و دستشویی می خوابند. در حالی که حتی یک تکه جا برای خواب ندارند، در شرایط بسیار اسفباری بین زندانیان با جرائم خطرناک، بدون هیچ تامین جانی، و بصورت غیرانسانی، نگهداری می شوند.»

این در حالیست که زندانیان یادشده در دادگاه بدوی کلیه اتهامات وارده را رد کرده بودند، و در حالی که طبق وعده قاضی دادگاه تجدید نظر، امیدوار به تبرئه از اتهامات و آزادی بودند، اما پس از تایید احکام در دادگاه تجدید نظر، بطور ناگهانی از بند ۳۵۰ ، به بند هشت زندان اوین منتقل شدند. رویا صابری نژاد و نغمه شاهسوندی، دو زندانی دیگر این پرونده هستند که اولی در زندان قرچک ورامین نگهداری می شود و گفته می شود دیگری فعلا به قید وثیقه آزاد است.

اوایل خرداد ۹۳، امیر گلستانی و هفت متهم دیگر این پرونده، پس از ماه ها بازجویی در سلول انفرادی سپاه، ابتدا طی رای شعبه بیست و هشت دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، هر یک برای اتهاماتی نظیر توهین به مقدسات، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به قوای سه گانه و تبلیغ علیه نظام، به ۲۰ سال و ۹۱ روز حبس محکوم شده بودند.

طبق اطلاع، این افراد، تنها به استناد دوستی در فیس بوک، منتسب به «عضو یک گروه فیس بوکی»، و متهم به «اجتماع و تبانی» شدند!

حکم دادگاه بدوی، نهایتا در دادگاه تجدید نظر تایید شد.

شرحی بر فعالیت این زندانیان پیش از بازداشت، نحوه شناسایی و بازداشت

منبع نزدیک به گلستانی، شرح بیوگرافی، نحوه بازداشت و صدور حکم این کاربر فیس بوکی زندانی را اینگونه توضیح می دهد:

«امیر گلستانی متولد آبان ۵۹ در بوشهر، معروف به «تنهاترین مرد»، ادمین پیج «زندگی سگی و زندگی شیرین» در فیسبوک، روز بیست و نهم مرداد ۹۲، در محل کار، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر و روانه اوین شد.

امیر که به فروش وسائل و محصولات ورزشی اشتغال داشت، سه سال قبل از دستگیری، صفحه فیس بوک «زندگی سگی» را با محتوای اعتراضی به زندگی و مشکلات زندگیش شروع کرد. او که ریشه بیشتر مشکلات را در نحوه اداره سیاسی کشور می دید، در ادامه وارد مسائل سیاسی شد.

اخبار را از دیدگاه خودش به عنوان یک شهروند جوان، ارزیابی و تحلیل می کرد و گاهی هم نگاهی به طنز داشت.

امیر از طریق پیام فیس بوک، با چند تن دیگر در ارتباط بود که بعد از دستگیری امیر، با استناد به همین پیام‌های فیس بوک، سایر نفرات مرتبط با امیر نیز دستگیر و به تشکیل گروه فیس بوکی متهم شدند.

امیر و سایر بازداشت شدگان، خارج از فضای مجازی با یکدیگر در ارتباط نبودند و تا پیش از دستگیری هیچکدام همدیگر را ندیده و نمی شناختند، آنها درحالی‌که حتی نام اصلی همدیگر را نیز نمی‌دانستند، در بند ۲ الف سپاه، برای اولین بار با یکدیگر آشنا شدند. حالا اجتماع و تبانی از طریق تشکیل گروه فیس بوکی، یکی از عناوین اتهامی آن‌هاست.

او پس از بازداشت در مرداد ۹۲، مدت صد روز در انفرادی بند ۲ الف، بند مخصوص سپاه ثارالله، در حال بازجویی بود که پس از بازجویی های فراوان در شرایط خاص، به بند عمومی اوین که مخصوص زندانیان امنیتی، سیاسی بود، یعنی بند ۳۵۰ منتقل شد.

اعمال فشار سپاه پاسداران به دادگاه برای صدور حکم

قاضی مقیسه در دادگاه بدوی احکامی به شرح ذیل برای هشت متهم یاد شده صادر کرده بود:

۱_ در خصوص فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی امیر گلستانی، امین اکرمی پور، مسعود قاسم خانی، نغمه شاهسوندی شیرازی، فریبرز کاردار و مسعود طالبی هر کدام را مستندا به ماده ۵۰۰ قانون مجازات و ۱۳۴ به تحمل دو سال حبس با احتساب ایام بازداشت محکوم می نماید.

۲_ در خصوص اهانت به حضرت امام و رهبر، امیر گلستانی، امین اکرمی پور، مسعود قاسم خانی، نغمه شاهسوند شیرازی، رویا صابری و سید مسعود سید طالبی هر کدام مستندا به ماده ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۳ سال حبس و مهدی ری شهری به تحمل ۱ سال حبس محکوم می نماید.

۳_ در خصوص توهین به سران سه قوه توسط امیر گلستانی، امین اکرمی پور، رویا صابری، سید مسعود سید طالبی هر کدام مستندا به ماده ۶۰۹ قانوم مجازات اسلامی هر کدام به ۹ ماه حبس محکوم می نماید.

۴_ در خصوص انتشار تصاویر مبتذل از طریق سامانه رایانه توسط نغمه شاهسوندی شیرازی، رویا صابری، فریبرز کاردار و سید مسعود سید طالبی مستندا به ماده ۱۴ قانون جرایم رایانه ای هر کدام به ۲ سال حبس محکوم می شوند.

۵_ در خصوص انتشار تصاویر مبتذل از طریق سامانه رایانه توسط امیر گلستانی، امین اکرمی پور، مسعود قاسم خانی، نغمه شاهسوندی شیرازی، رویا صابری، سید مسعود سید طالبی و فریبرز کاردار هر کدام مستندا به تبصره یک ماده ۱۴ قانون جرایم رایانه ای و ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۹۱ روز حبس محکوم می شوند.

۶_ آقایان امیر گلستانی، امین اکرمی پور، مسعود قاسم خانی، رویا صابری، فریبرز کاردار فر، سید مسعود سید طالبی در خصوص اجتماع و تبانی مستندا به ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی و ماده ۱۳۴ هر کدام به تحمل ۷ سال حبس و مهدی ری شهری به تحمل ۵ سال حبس محکوم می شوند.

۷_ در خصوص اهانت به مقدسات امیر گلستانی، مسعود قاسم خانی، رویا صابری و فریبرز کاردار فر مستندا به ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی هر کدام به تحمل ۷ سال حبس و مهدی ری شهری به تحمل ۵ سال حبس محکوم می شود.

این کاربران فیس بوک و زندانیان فعلی، که در بازجویی و در دادگاه اتهامات وارده را رد کرده بودند، پس از صدور حکم توسط قاضی مقیسه، اعتراض رسمی خود به احکام صادره را اعلام کردند که در نتیجه آن، پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال شد.

پرونده حدود هفت ماه، نزد قاضی دادگاه تجدیدنظر به نام قاضی پورعرب بود. گفته می شود که او حداقل در ظاهر، از هیچ تلاشی برای کم کردن اتهامات یا بخشش امیر دریغ نکرد و با قول و وعده هایی که به او و خانواده بقیه زندانیان این پرونده داد، آنها بسیار امیدوار به تبرئه، بخشش و یا حکمی کوتاه مدت بودند.

اما متاسفانه بعد از هفت ماه دوندگی و صبر و انتظار، دادگاه تجدید نظر، طبق روایات مختلف، تسلیم رای سپاه پاسداران شد و «طی اجبار و فشار از سوی مقامات و نهادهایی دیگر»، حکم دادگاه بدوی را عینا تایید کرد.

احکام زندانیان یاد شده نهایتا، طبق ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی تجمیع شد و اشد مجازات که ۷ سال برای هر متهم بود، به آنها ابلاغ و اجرا شد.

گفتنی است بازداشت کاربران فیس بوک در ایران مسبوق به سابقه است. هانیه فرشی یک از کاربران فیس بوک بود که در سال ۸۹ طی یورش ماموران امنیتی بازداشت و به حبس محکوم شد. او سال ۹۲، از زندان آزاد شد. ناهید گرجی آخرین قربانی فیس بوکی در جمهوری اسلامی ایران است که ماهها پس از بازداشت در زندان وکیل آباد مشهد، اطلاعی از وضعیت وی در دست تیست. و سهیل عربی یکی از حادترین پرونده های فیس بوکی در ایران است که به اتهام توهین به پیامبر از طریق پست های فیس بوکی به اعدام محکوم شده است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: