آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 28 اردیبهشت ماه 1394 = 18-05 2015

یک کلاهبرداری هزار میلیارد تومانی دیگر

در ادامه فساد های میلیاردی که هر چند وقت یکبار در رسانه ها می شنویم مدارکی از یک بانک در شرف دریافت مجوز دائمی از بانک مرکزی بدست آمده که نشان می دهد این بانک در زمانی که ماهیت آن موسسه قرض الحسنه دولتی بوده، بدون اخذ مجوز های قانونی اقدام به فروش سهام خود نموده است.

به گزارش جهان، روزنامه افکار نوشت: ماجرا از آنجایی شروع می شود که موسسه سابق دیروز که اکنون از آن با نام بانک یاد می کنند در اواخر سال ۱۳۹۳ با تجدید ارزیابی داراییها سرمایه خود را از دو هزار میلیارد ریال به ۱۲ هزار میلیارد ریال افزایش می دهد. به عبارتی افزایش سرمایه ای ۵۰۰ درصدی را از این محل به ثبت می رساند.

این موسسه که ماهیت آن نیز بر اساس قوانین و دستورالعمل های بانک مرکزی همچنان محل مناقشه است در سال ۱۳۸۹ اقدام به پذیره نویسی عمومی سهام با عنوان سهامی عام غیر دولتی نمود بدون آنکه مجوزی برای واگذاری سهام از بانک مرکزی و سازمان بورس گرفته باشد. جالب آنکه این پذیره نویسی برخلاف شرایط موجود از طریق شعب همین موسسه صورت می پذیرد.

پس از این ماجرا موسسه مذکور پس از جذب منابع کلان نقدینگی اقدام به پرداخت بخشی از سود حاصله از محل بکارگیری منابع به پذیره نویسان سهام می نماید که این موضوع مخالف صریح اصل ۴ قانون اساسی و قانون عملیات بانکداری بدون ربا است. از سویی دیگر این موسسه سابق با افتتاح یک شماره حساب در نزد خود کلیه وجوه حاصل از پذیره نویسی را نزد خود نگاهداری کرد که مطابق با قوانین قانون تجارت، این موضوع پس از اخذ مجوز پذیره نویسی عمومی از اداره ثبت شرکت ها می بایست در ورقه پذیره نویسی درج می شدو اعلامیه پذیره نویسی نیز در بانک ثالث باید در معرض عموم قرار می گرفت که موسسه مذکور انرا رعایت نکرده است.

موسسه مذکور که امروز به شکل و شمایل بانک سهامی عام درآمده به دلیل جذب پول خارج از فعالیت بانکداری در بانک و بکارگیری وجوه دریافتی به عنوان سپرده و تخصیص سود به پذیره نویسان دارای شاکیان فراوانی می باشد.

از سویی دیگر با وجود جذب ۱۵۰۰ میلیارد ریال وجوه دریافتی از مردم در سال ۱۳۸۹ با نام خرید سهام بانک “میم” متاسفانه از شرکت دادن آنها در افزایش سرمایه خودداری می کند و عنوان سهامدار بودن این بانک را برای ۱۴۰ هزار نفر از پذیره نویسان خود قابل اتکا نمی داند.این در حالی است که دارایی های بانک مذکور با وجوه حاصل از همین پذیره نویسان حاصل شده است.
بنابر بر اطلاعات دریافتی این موضوع در قوه قضاییه در جریان رسیدگی است و حتی برای برخی از پرونده ها رای بدوی و تجید نظر در محکومیت بانک مذکور صادر شده است.

در حال حاضر چنانچه ۵ سهم جدید ناشی از افزایش سرمایه این بانک را با مبلغ حاصل از پذیره نویسی سهام در سال ۱۳۸۹ به مردم را حساب کنیم می بایست تعداد سهام هر سهامدار این بانک که در پذیره نویسی سال ۸۹ شرکت کرده تبدیل به شش سهم گردد. این یعنی با احتساب مبلغ پذیره نویسی عمومی ۱۵۰۰ میلیارد ریالی ۵ سال قبل اکنون باید گفت به لحاظ عدم تخصیص این تعداد سهم به ۱۴۰ هزار نفرشخص حقیقی که از بانک مذکور برگه خرید سهام در زمان پذیره نویسی دریافت کرده اند و اکنون این بانک خاص آنها را سهامدار نمی داند تضییع حقوق سهامداران در رقمی نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد تومان صورت گرفته است.

گفتنی است در حال حاضر بانک مذکور با استناد به خلاء های قانونی و نبود نظارت های لازم، مدعی است که این افراد سپرده گذار بوده اند و سود خود را دریافت کرده اند در حالیکه موضوع سپرده گذاری نیازمند بازگشایی حساب سپرده و یا صدور گواهی سپرده و فرم های مربوط به آن است در حالیکه سهامداران بانک اشاره شده در حال حاضر دارای برگه خرید سهام با نام در تاریخ پذیره نویسی با پرداخت مبلغ کامل اسمی سهام با عنوان بانک در شرف تاسیس سهامی عام غیر دولتی هستند.

در حال حاضر نماد معاملاتی این بانک در بازار پایه توافقی بازار فرابورس ایران درج شده و روزانه در رسانه های مختلف آگهی واگذاری سهام آن به رخ کشیده می شود.

این رسانه این موضوع را بر اساس اسناد و مدارکی که بدست آورده در گزارش های بعدی از طریق سهامداران و اعضای هیات مدیره بانک مذکورهمچنان پیگیری خواهد کرد .



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: