آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 16 مهر ماه 1394 = 08-10 2015

تشكيل پنج هزار پرونده جنايی در يكسال

تشكيل پنج هزار پرونده جنايي در سال 93؛ اين آماري است كه پليس از ميزان وقوع جنايت‌ها در سال گذشته در كشور مي دهد كه در نوع خود آمار قابل توجهي است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با تشریح آمارهایی از وقوع جرایم مختلف در کشور از تشکیل بیش از پنج هزار پرونده مرتبط با جرایم جنایی در سال 93 خبر داده و در عين حال گفته ميزان وقوع قتل در كشور در 6 ماهه اول امسال 5/3 درصد كاهش داشته است. به گفته سردار مقيمي، 34/6 درصد از قتل‌ها یعنی معادل یک‌سوم آن‌ها با سلاح گرم و 37 درصد از قتل‌ها نیز با سلاح سرد رخ داده که قتل با سلاح سرد رشدی 2/8 درصدی داشته است.وی با بیان اینکه در جرم آدم‌ربایی تغییرات محسوسی رخ داده است، خاطرنشان کرد: به تغییرات کمتر از یک درصد در پرونده‌های این‌چنینی نمی توان عنوان کاهش یا افزایش را داد اما در پرونده‌های آدم ربایی می توان گفت که 86 درصد از آدم‌ربایان به دلیل اقدام به موقع ماموران پلیس و همچنین تحت فشار قرارگرفتن بدون رسیدن به هدف‌شان دستگیر می‌شوند. همچنین 40 درصد از جرایم آدم ربایی نیز مربوط به معاملات ناصواب در حوزه مواد مخدر است.رئیس پلیس آگاهی ناجا به حوزه جعل و کلاهبرداری نیز اشاره کرد و گفت: 45 درصد از پرونده‌های متشکله در حوزه جعل و کلاهبرداری مربوط به خرید و فروش، 9 درصد مربوط به کلاهبرداری پیامی و تلفنی، 9 درصد مربوط به اجاره ، 4 درصد مربوط به دلالی و مابقی به دلایل دیگر نظیر فالگیری و... رخ داده است.
افزايش آمار سرقت
سردار مقیمی با بيان اينكه از سال 88 به بعد وقوع سرقت در کشور افزایش یافت،
اظهارداشت: ما در سال‌های 85 تا 88 جرایمی چون خفتگیری، کیف قاپی و ... را به میزانی که امروز دیده می‌شود نداشتیم، از این رو با توجه به روند رو به رشد سرقت از سال 88 تا سال 92 تصمیم بر این شد که از اواخر سال 92 قرارگاه مبارزه با سرقت در پلیس آگاهی تشکیل شود. وی با بیان اینکه این قرارگاه توفیقات خوبی داشته و در پایان سال 92 موفق به متوقف کردن روند فزاینده سرقت شدیم، اظهار کرد: اما فروردین 93 احساس کردیم که دوباره آمارها در حال افزایش است که بلافاصله قرارگاهی وارد عمل شده و موفق شدیم که تا پایان سال 93 شیب رشد سرقت را گرفته و آن را کنترل کنیم. رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه در زمینه قدرت کشف و پیشگیری نیز اقداماتی انجام دادیم، اظهار کرد: آمارهای ما نشان می دهد که در 6 ماهه امسال شاهد کاهش 7/5 درصدی وقوع سرقت نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده‌ایم. ضمن اینکه سرقت خودرو 9 درصد، سرقت موتورسیکلت 8/1 درصد و سرقت لوازم داخل خودرو نیز 16 درصد کاهش داشته است. وی با بیان اینکه هم افزایی و تمرکز توان داخلی ناجا در مدیریت جرم است، اظهار کرد: ما در قرارگاه مبارزه با سرقت به دنبال مسئول سازی ارگان‌های دولتی خصوصی در ایفای نقش خود در مقابله با سرقت و جلب مشارکت های مردمی هستیم که در این زمینه گرچه توفیقاتی به دست آمده اما باید راه را ادامه دهیم. مقیمی با اشاره به سرقت‌هایی که ممکن است با استفاده از سلاح سرد انجام شود، خاطرنشان کرد: لایحه سلاح سرد را از سال‌ها قبل با هدف پیشگیری از چنین سرقت‌هایی به مجلس فرستادیم که امیدواریم زودتر درباره آن تصمیم گیری شود.
افزايش امنيت بانك‌ها
رئیس پلیس آگاهی ناجا سه ضلع سارق، مالباخته و محیط جرم را به عنوان سه فاکتور در وقوع سرقت دانست و گفت:‌ برای پیشگیری از سرقت باید علاوه بر اینکه با سارقان برخورد شود مالباخته و محیط جرم رانيز مدیریت کرد. یعنی مالباخته آموزش‌هایی ببیند که اموال گرانبهای خود را به درستی مراقبت کند و محیط نیز طوری طراحی شود که از وقوع جرم جلوگیری شود. وی با اشاره به تدابیر امنیتی بانک‌ها اظهار کرد: در بانک ها علی رغم اینکه دوربین مدار بسته،‌ سیستم دزدگیر و دیگر تدابیر امنیتی وجود دارد اما باز هم مبلغ زیادی وجه نقد را داخل بانک قرار نمی دهند اما من تعجب می‌کنم از برخی از شهروندان‌مان که بدون حتی خرج کردن یک ریال برای ارتقای امنیت خانه خود مبالغ هنگفتی وجه نقد و طلا و جواهر را در خانه‌شان نگهداری می‌کنند، به طوری که در پرونده‌ای از یک خانه یک میلیارد تومان پول به سرقت رفته و از خانه‌ای دیگر 7 هزار سکه ربوده شده بود، در حالی که این خانه‌ها هیچ‌کدام سیستم ایمنی نداشتند و سوال اینجاست چطور خانه‌ای که فاقد کمترین سیستم امنیتی و ایمنی نیست بیشتر از یک شعبه بانک در آن پول نگهداری می‌شود.
مقیمی با بیان اینکه 30 مرحله طرح عملیاتی مقابله با ثروت را در پلیس آگاهی اجرا کرده‌ایم، تصریح کرد: هرچند 21 مرحله طرح دستگیری سارقان و محکومان متواری از زندان را نیز اجرا کردیم.وی با اشاره به چرخه بازگشت سارقان حرفه‌ای و سابقه دار نيز گفته كه پس از دستگیری سارق قانون می تواند به مدت 3 ماه و 10 روز این فرد را بازداشت کند . در این مدت متهم با قرار وثیقه از زندان خارج می شود و به شکات مراجعه و به شیوه‌های مختلف رضایت آنان را اخذ کرده و دوباره از زندان آزاد می‌شود که در این خصوص باید تدابیری اندیشیده شود. مقیمی همچنین از انهدام 4 هزار و 469 باند فعال در سرقت خبر داد و گفت: تمام تلاش پلیس کاهش آمار وقوع سرقت است.وی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح وضعیت جرایم جنایی در کشور پرداخت و گفت: در سال 93 ، بیش از پنج هزار پرونده مرتبط با جرایم جنایی در کشور تشکیل شده است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: