آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 31 اردیبهشت ماه 1395 = 20-05 2016

یکسوم جمعیت ایران در سنین ۱۵ تا ۲۹ سالگی

خبرگزاری مهر: معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: متوسط زایمان هر زن ایرانی در دوران باروری از ۷ فرزند به ۱.۸ کاهش یافته است.

دکتر علی اکبر سیاری در همایش «روز ملی جمعیت»در دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه ایران از نظر جمعیت در بهترین موقعیت تاریخی خود به سر می‌برد و ۷۰ درصد جمعیت کشور در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال هستند، گفت: این دوران پنجره جمعیتی نامیده می‌شود و فرصت بزرگی برای کشور است که با مدیریتی درست امکاناتی برای سرمایه‌گذاری، اشتغال، ازدواج و مسکن را برای مردم فراهم کند.

وی با اعلام اینکه از دوران پنجره جمعیتی کشور ۱۰ سال گذشته و تنها سه تا چهار دهه از آن باقی مانده، تصریح کرد: از بین رفتن این فرصت غیرقابل جبران است و جمعیت تنها با توانمندسازی مردم، شرایط اشتغال و سرمایه‌گذاری توسعه پیدا کرده و به طور خودبخودی توسعه محقق نمی‌شود.

معاون بهداشت با بیان اینکه در سال ۹۴، یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوزاد متولد شدند که نسبت به سال ۹۳، ۳۴ هزار نفر افزایش داشته، گفت: اکنون یک سوم جمعیت کشور در سنین ۱۵ تا ۲۹ سالگی هستند که نیاز به کار، مسکن و ازدواج دارند.

وی افزود: رشد جمعیت کشور از ۳.۹ درصد در دهه ۵۰ و ۶۰ به ۱.۳ درصد در دهه ۸۰ کاهش یافته، جمعیت کشور در مدت ۳۵ سال، ۲.۳ برابر و در مناطق شهری ۵ برابر شده اما نیازهای مردم مطابق با رشد آنها تامین نشده است.

سیاری با بیان اینکه متوسط زایمان هر زن ایرانی در دوران باروری از ۷ فرزند به ۱.۸ کاهش یافته، اظهار کرد: حد جایگزین جمعیتی در کشور ۲.۱ است این امر هشداری برای ایران محسوب شده که در بسیاری از کشورها با شواهد علمی و سیاست‌های جمعیتی این مشکل را حل کرده‌اند.

وی افزایش سن ازدواج را مشکل دیگر جمعیت کشور دانست و گفت: در مدت ۲۵ سال سن ازدواج در مردان از ۲۴ به ۲۷ سالگی و زنان از ۲۰ به ۲۳ سالگی افزایش یافته است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تک فرزندی در کشور رو به افزایش است، اظهار کرد: باید به طور شفاف این مسئله را بازگو کرد تا بتوانیم با از بین بردن نقاط ضعف و استفاده از فرصت‌های جمعیتی به توسعه جمعیت دست یابیم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: