آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 8 شهریور ماه 1395 = 29-08 2016

۷۵ درصد از جنگل‌های بلوط فارس خشکید

به گزارش مهر، دشت برم بزرگ‌ترین دشت بلوط ایران و زیستگاه گوزن زرد ایرانی است.

درختان این منطقه بلوط است و در ۳۰ کیلومتری شرق کازرون و در مسیر کازرون به شیراز واقع شده است. این منطقه جنگلی با ارتفاع متوسط از ۱۵۰۰ متر تا ۲۴۰۰ متر قسمتی از رشته کوه‌های زاگرس جنوب غربی بوده و یکی از بخشهای متراکم جنگل‌های بلوط زاگرس را در خود جای داده است.

دشت برم دارای پوشش گیاهی و جانوری قابل ملاحظه ای است و علاوه بر بلوط، گونه‌های جنگلی دیگری همچون بادام کوهی، کیالک و ارژن را شامل می‌شود و نقش مهمی در تلطیف و اعتدال هوای مناطق جنوبی کشور دارد.

این منطقه به عنوان یک منطقه حفاظت شده و منطقه زیست کره به شمار می‌رود. طی چند سال گذشته سه نوع آفت سوسکهای چوبخوار ، برگخوار و بیماری زغالی که یک بیماری ویروسی است به این جنگل‌ها حمله کرد و باعث خشک شدن میزان قابل توجهی از درختان بلوط در این منطقه شد.

در این مدت اقدامات زیادی از سوی منابع طبیعی استان فارس برای مهار این پدیده و جلوگیری از گسترش آن انجام شد به گونه ای که هم اکنون آثاری از بازگشت دوباره حیات در برخی از درختان مشاهده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی استان فارس در خصوص آخرین وضعیت جنگل‌های دشت برم به خبرنگار مهر گفت: از سال ۸۵ که اولین نشانه های خشکیدگی درختان بلوط در حوزه زاگرس مشاهده شد در همان سال نیز آثاری از خشکیدگی درختان بلوط در استان فارس گزارش شد.

مهرزاد بوستانی افزود: در این مدت تمرکز خشکیدگی و آفت زدگی در منطقه دشت برم که بیشترین درختان بلوط را به خود اختصاص داده مشاهده شد.

وی ادامه داد: با مشاهده اولین نشانه هایی از آفت زدگی جنلگهای دشت برم مرکز تحقیقات کشاورزی، منابع طبیعی و دانشگاه شیراز برنامه ای مدون را تدوین کرده و تمام تلاش خود را پیرامون مهار این پدیده به کار گرفتند.

مدیر کل منابع طبیعی استان فارس اظهار داشت: در این مدت با تحقیقات انجام شده به دست آمد که تاثیرات منفی اقلیمی و خشکسالی در گسترش آفت سوسک چوبخوار، برگخوار و بیماری زغالی اثر گذاشته و این امر منجر به افزایش این آفات شده است.

بوستانی با بیان اینکه گسترش این آفات فقط در دشت برم بود، ادامه داد: در این راستا تمهیداتی به منظور جلوگیری از گسترش این آفات اتخاذ شد به گونه ای که با به دست آمدن اطلاعاتی از جمله میزان دما تا حدودی از افزایش این وضعیت جلوگیری شد.

وی افزود: علاوه بر این منابع طبیعی استان فارس با همکاری دیگر ارگانها نسبت به قطع درختان آفت زده، سوزاندان درختان آلوده، جمع آوری آنها از منطقه و قرق ۱۰۰ درصدی درختان بیمار و کشیدن سیم خاردار اطراف این درختان برای مهار آن اقداماتی را انجام داد.

مدیر کل منابع طبیعی استان فارس با بیان اینکه از سال ۹۱ آثاری از برگشت درختان و کنترل این آفت‌ها مشاهده شده، بیان کرد: طی این سالها حدود ۲۶ هزار هکتار از جنگل‌های دشت برم به این سه بیماری مبتلا شده که میزان آلودگی از پنج درصد تا ۸۵ درصد بود.

وی با بیان اینکه بیماری زغالی باعث ضعیف شدن درختان شد، اظهار داشت: در حال حاضر به صورت ماهیانه کل جنگل‌های استان فارس به ویژه دشت برم مورد نظارت و پایش قرار می گیرند و این بیماری ها به طور کامل تحت کنترل است.

وی بیان کرد: مساحت جنگل های بلوط فارس ۸۴۰ هزار هکتار است که تا کنون ۷۵ درصد آن خشک شده است.

بوستانی با بیان اینکه مساحت جنگل های بلوط فارس ۸۴۰ هزار هکتار است که تا کنون ۷۵ درصد آن خشک شده، تصریح کرد: در سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از جنگل های بلوط استان فارس در مقابل خشکسالی، ارزیابی و پایش شده اند.

وی علت اصلی پدیده خشکیدگی درختان بلوط را خشکسالی دانست و گفت: استفاده از آب های زیر زمینی استان، سوسک ریشه خوار، خشکسالی و دیگر آفات از جمله عوامل ظهور پدیده خشکی در بین درختان بلوط است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: