آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 6 فروردین ماه 1396 = 26-03 2017

آیه‌ای از قرآن که به فیزیک و شیمی می‌پردازد

خداوند تبارک و تعالی با مثال‌هایی در قرآن کریم علاوه بر اینکه قدرت خود را به بشر متذکر می‌شود، انسان را از گمراهی به سوی هدایتی آشکار سوق می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران نوشت: در فصل بهار درختان زنده سبز می‌شوند .سلولز ، ماده‌ای است که از کربن ، ئیدروژن و اکسیژن بوجود می‌آید و این ماده با آب ترکیب شده و چوب درختان زنده را به وجود می‌آورد .

برای ایجاد کربن و ترکیب عناصر با یک دیگر نیاز است تا انرژی خورشید در درختان ذخیره شود و به گفته دانشمندان نور زغالی که از آتش زدن چوب های درختان بوجود می‌آید ، در واقع انرژی خورشیدی است که سال‌ها در آن درخت ذخیره شده و حالا با سوزاندن این انرژی به طبیعت بر می‌گردد؛ چراکه هنگام سوختن زغال در واقع «کربن» با «اکسیژن» هوا ترکیب شده و گاز کربن را تشکیل مى‌‏دهد، و اکسیژن و هیدروژن (مقدارى آب) آزاد می‌شود. به همین خاطر است که سوزاندن نهال جوان نور کمتری نسبت به زغال درختی کهن از خود متصاعد می‌کند.

این یکی از تفاسیر آیه 80 سوره مبارکه یس در قرآن کریم است.در کتاب تفسیر نمونه جلد هجدهم ، صفحات 462 تا 467 به تفصیل این آیه را با ادله علمی تفسیر کرده است و می‌گوید با دریافت‌های جدید دانشمندان می‌توان از این آیه این نتایج را کسب کرد.

آیه‌ای که به انسان بزرگی خداوند را متذکر می‌شود و می‌فرماید : همان توانمندى که براى شما از درخت سبز ( مَرْخ و عَفار ) که تروتازه است آتشى پدیدار کرد که شما بى درنگ از آن، آتش مى‌افروزید.

این آیه بعد از آیه هفتاد و نهم در پاسخ به کسانی است که قیامت را انکار می‌کنند، آمده است.در آیه 79 سوره مبارکه یس خداوند کریم خطاب به این افراد می‌فرماید :

اى پیامبر(ص)، در پاسخ او بگو: همان توانمندى که نخستین بار آن استخوان‌ها را پدید آورد، آنها را زنده مى‌کند. او به هر آفریده‌اى بسى داناست. ویژگى‌هاى همه خلایق را چه پیش از مرگشان و چه پس از مرگشان مى‌داند، پس زنده کردن مردگان براى او سهل است.

برای توضیح بیشتر درباره آیه هشتاد این سوره مبارک و اینکه چرا خداوند به آتش گرفتن درختان سبز اشاره دارد ، به تفاسیر بیشتری خواهیم پرداخت.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از کتاب خود (تفسیر نمونه ) ج ‏18، ص 462، دار الکتب الاسلامیة، تهران، 1374خورشیدی ؛ می‌نویسد :

در زمان‌های قدیم در میان اعراب این امر رایج بود که براى آتش افروختن از چوب درختان مخصوص به نام «مرخ» و «عفار» که در بیابان‌هاى حجاز مى‌‏روئید استفاده مى‏‌کردند. مرخ و عفار دو نوع چوب آتش زنه بود که اولى را زیر قرار مى‌‏دادند و دومى را روى آن مى‌‏زدند، و مانند سنگ آتش‏‌زنه جرقه از آن تولید مى‌‏شد، در واقع به جاى کبریت امروز از آن استفاده مى‌‏کردند.

بنابر این تفسیر ، ایشان اینگونه توضیح می‌دهند :

آب و آتش دو چیز متضادند، کسى که مى‏‌تواند آنها را در کنار هم قرار دهد! مسلماً براى او پوشانیدن لباس زندگى بر اندام انسان‌هاى مرده کار مشکلى نیست.

ایشان در صفحه 463 از همین کتاب ادامه می‌دهند و آتش گرفتن درختان سبز را اینطور تفسیر می‌کنند:

خاصیت آتش‌‏افروزى به وسیله چوب درختان، منحصر به چوب‌هاى «مرخ» و «عفار» نیست، بلکه این خاصیت در همه درختان و تمام اجسام عالم وجود دارد (هر چند دو چوب مزبور بر اثر مواد و وضع مخصوصشان آمادگى بیشترى براى این کار دارند).

خلاصه این‌که تمام چوب‌هاى درختان اگر محکم به هم بخورند جرقه مى‌‏دهند حتى چوب درختان سبزبه همین دلیل گاه آتش ‏سوزی‌هاى وسیع و وحشتناکى در دل جنگل‌ها روى مى‌‏دهد. این همان جرقه الکتریسته است که بر اثر اصطکاک و مالش آشکار مى‌شود.

خداوند تبارک و تعالی با مثال‌هایی از این دست علاوه بر اینکه قدرت خود را به بشر متذکر می‌شود و انسان را از گمراهی به سوی هدایتی آشکار سوق می‌دهد، به او می‌گوید که اگرچه این قرآن بیش از هزار و سیصد سال پیش نازل شده ، اما همچنان تازگی دارد و انسان‌ها با کشفیات جدید علمی ، می‌توانند تنها به گوشه‌ای از رموز این کتاب شریف پی ببرند.



كوروش كبير March 26, 2017 04:18 PM

من نمي توانم بفهمم چرا خدا بايد با بنده خودش رمزي حرف بزنه و عده اي از ملاهاي كج فهم فرصت طلب كه خودشونو رابط بين خدا و انسان ميدانند اين رموز را تفسير كنند
اگر اين ملاها ي بي سواد ميتوانستند كلام به اصطلاح خدا را تفسير كنند و از توش علم فيزيك و شيمي و در بياورند پس چرا اينقدر با علم و دانش مخالفند و دانش بشر را نوعي جنگ با خدا ميدانند؟؟؟
اگر بشريت به اين جور ادمهاي بي عقل و فرصت طلب گوش ميداد هنوز هم هيچ يك از اكتشافات و اختراعات بشر رخ نمي داد

گزارش یا اعتراض به این نظر


رضا راد March 26, 2017 06:06 PM

مدتها بود که دوست داشتم شما را بشناسم واین امروزروشن شد! شاید نسبیت انیشتن هم دران هست وما نمیدانیم!
تنها می توانم به شما بگویم که:عجایب خلقتی دیدم دراین دشت! !

گزارش یا اعتراض به این نظر


آرین March 26, 2017 08:51 PM

با گفته ایی از اسکار وایلد ۱ : کوشش برای اثبات مذهب در واقع تقلا
برای مرگ آنست۰ دانش بایگانی مرده های مذاهب است۰ این ایدئولوژی
که از نیمه جزیره عربستان با زور شمشیر به ما تحمیل شد از همان ابتدا
دانش را از کشور ما بیرون برد۰ کتاب خانه های بزرگ کشوری را سوزاندند
بااین انگیزه که در کتاب آسمانی شان هر آنچه بخواهیم هست۰ حالا چطور شده
که سلطان شکر دانش را با مذهب ربط می دهد۰ یادش رفته که نیاکان تازی اش
چه بلایی بر سر کشور ما آوردند و خودشان هم دست کمی از آنها ندارند!

۱-اسکار وایلد شاعر داستان نویس و نمایشنامه نویس ایرلندی

گزارش یا اعتراض به این نظر


من ایرانم March 26, 2017 11:53 PM

تنها این آیه نه !
در تمام آیه و حدیث های قران تازی به فیزیک و شیمی میپردازد
فیزیک در سوره ۲۲۳ بقره:
زنان شما کشتزار شمایند ، پس از هر سو و هر وقت که خواستید به کشتزار خود درآیید
آیا این یک عمل فیزیکی نیست؟

در این آیه، زنان به مزرعه و کشتزاری تشبیه شده اند که بذر مرد را در درون خود پرورش داده و پس از مدتی م،یک نوزاد به دنیا میآید
این هم جنبه ی شیمیایی

گزارش یا اعتراض به این نظر


رامتین March 28, 2017 10:46 AM

یکی نیست بگه قبل از اسلام مسائل فیزیک و شیمی پا برجا بوده چه ربطی به آیه قرآن داره؟؟! و ایرانی های باستان اولین کسانی بودن که کشاورزی و شرایط زیستن رو اثبات کردن و اگر کل قرآن رو ورق برنیم بر گرفته از اوستا تورات و انجیل و چیز جدیدی نیس! !

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: