آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 18 تیر ماه 1396 = 09-07 2017

کهریزک؛ سالگرد ۱۸ تیر و روایت جنایتکاران

کهریزک؛ مرتضوی از آقا مجتبی دستور می گرفته (گزارش 5 سال پیش در پائین)

یکی از جنایتکاران کهریزک: پزشک کهریزک خودکشی کرد/ رادان در آن دو روز اصلا به کهریزک نرفته بود / آزار جنسی در آنجا امکان ندارد / در كهريزك اصلا و ابدا كسي حتي كتك نخورد! امکان ندارد این اتفاقات در کهریزک رخ‌ داده باشد، اصلا فضای این کار‌ها نبود. آن‌ها فقط قبل از دستگیری کتک‌خورده بودند. اتاق‌ها نو بود، اصلاً چیزی به نام کک و ساس وجود نداشت.

گزارش امروز ایلنا: هجدهم تیر سال ۸۸، تهران همچنان روزهای ملتهب بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم را پشت سر می‌گذاشت. روز پنج شنبه بود و گروهی از جوانان و دانشجویان به مناسبت دهمین سالگرد حمله به کوی دانشگاه به خیابان آمده بودند.

نیروی انتظامی همچون روزهای گذشته سعی در کنترل تجمعات داشت و بعضا برخی از تجمع کنندگان را بازداشت می‌کرد. ۱۸ تیر و اعتراضات پایان یافت اما نیروی انتظامی ماند و بیش از ۲۰۰ بازداشتی. ناجا برای تعیین تکلیف بازداشتی‌ها با دادستانی هماهنگ می‌کند.

دستور می‌آید بازداشتی‌ها به کهریزک منتقل شوند. دستوری که سرآغاز حادثه تلخی بود. پس از ۴ روز که خبر بدرفتاری و ضرب و شتم بازداشت شدگان که منجر به کشته شدن محسن روح ‌الامینی، محمد کامرانی و امیرجوادی‌فر شده، به مقام معظم رهبری می‌‌رسد، ایشان فورا دستور تعطیلی این بازداشتگاه را صادر و گروهی را برای بررسی مساله مامور می‌کنند.

گروهی از مسئولان ناجا برای رسیدگی به اتهاماتشان تعلیق می‌شوند و در مهر ماه سال ۸۸ سردارعلی‌قلی فودازی به ریاست بازرسی پلیس پایتخت منصوب شد. او در زمانی که ریاست بازرسی پلیس پایتخت را بر عهده داشت، مسئول رسیدگی به پرونده بازداشتگاه کهریزک نیز شد.

سردار فودازی در این گفت‌وگو به سوالات و ابهاماتی که در رابطه با پرونده کهریزک مطرح است، پاسخ داده است. او درباره اینکه ادعا شده مسئولیت بازداشت کهریزک با برخی از فرماندهان سپاه بوده است اظهار کرد: بازداشتگاه کهریزک توسط مسئولان وقت ناجا راه‌اندازی شده بود و به جز نیروی انتظامی هیچ دستگاه دیگری در این بازداشتگاه مسئولیت نداشت. بازداشتگاه کهریزک در زمان سال ۸۸ نیز تحت نظر نیروی انتظامی بود و هیچ کدام از سرداران سپاه در آن نقشی نداشتند.

رئیس پیشین بازرسی پلیس پایتخت درباره اینکه گفته می‌شود سردار احمدی مقدم در جلسه ۱۹ تیرماه ۸۸ به دادستان تهران اعلام کرده که این بازداشتگاه مناسب نبوده اما به اصرار مقامات قضایی وقت این افراد در آن بازداشتگاه نگهداری شدند، گفت: سردار رجب‌زاده که در آن زمان مسئولیت فرماندهی تهران بزرگ را بر عهده داشت اعلام کرد که این بازداشتگاه بیش از این ظرفیت نگهداری بازداشت شدگان ۱۸ تیر سال ۸۸ را ندارد و باید به جای دیگری منتقل شود اما دادستانی تاکید داشت به دلیل اینکه برای نگهداری این افراد جا نداریم باید این افراد تا زمان تعیین تکلیف در بازداشتگاه کهریزک نگهداری شوند.

او در پاسخ به این پرسش که طبق برخی روایت‌ها پیش از انتقال بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ برخی زندانیان خطرناک در کهریزک نگهداری می‌شدند و این بازداشت شدگان نیز به سلول‌های این افراد خطرناک منتقل شدند گفت: اصلا چنین مساله‌ای صحت ندارد چراکه سلول این دو گروه از یکدیگر جدا بود. برای بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ دو اتاق بزرگ در نظر گرفته شده بود که آن‌ها در آنجا نگهداری شوند و هیچ گونه ارتباطی میان این بازداشت شدگان و اراذل و اوباشی که پیش از این در کهریزک نگهداری می‌شدند، وجود نداشت. رییس پیشین بازرسی پلیس پایتخت تاکید کرد: یکی از ادعای مطرح شده این است که بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ توسط اراذل و اوباش مورد ضرب و شتم قرار گرفتند که این مساله نیز کذب است.

او ادامه داد: ما از بیش از ۹۰ نفر از بازداشت شدگان کهریزک رضایت گرفتیم و در گفت‌وگوهایی که با آن‌ها داشتیم هیچ یک ادعایی مبنی بر مورد ضرب و شتم قرار گرفتن از سوی سایر زندانیان را نداشتند. سردار فودازی در پاسخ به این پرسش که آیا در ارتباط با مرگ رامین پوراندرجانی پزشک بازداشتگاه کهریزک تحقیقاتی به عمل آمد و علت مرگ چه بود، گفت: متاسفانه آن پزشک وظیفه بر اثر ترسی که داشت و به او به اشتباه گفته بودند تو مقصری دچار جنون آنی شده و با خوردن قرص خودکشی کرد. او تاکید کرد: نظریه پزشکی قانونی در این ارتباط موجود است.

سردار فودازی درباره اینکه پس از بسته شدن بازداشتگاه کهریزک از سوی مقامات قضایی چند نفر ازمسئولان ناجا به انفصال از خدمت و یا حبس محکوم شدند، گفت: ‌برای بررسی اتهامات برخی از مقامات نیروی انتظامی آن‌ها از کار تعلیق شدند اما در جریان رسیدگی‌ها مشخص شد که هیچ یک در این ارتباط اتهامی نداشته و به خاطر بی‌گناهی محکوم نشدند. فودازی تاکید کرد: بازرسی پلیس تهران بزرگ در این ماجرا از ۹۰ نفر رضایت گرفت، همه آن‌ها گفتند که در کهریزک هیچ‌کس به من دست نزده است. ما در کهریزک بیش از دویست نفر بازداشتی داشتیم. آن‌ها می‌گفتند ما را هل دادند، اما اینکه بزنند و تجاوز کنند؛ صحت ندارد. سه نفری که در کهریزک فوت کردند سرما خورده بودند و در اثر مننژیت فوت کردند. البته برخی از بازداشت شدگان موقع دستگیری کتک خورده بودند، اما در بازداشتگاه کتک نخورده بودند. من در سال ۸۸ در کف خیابان بودم در موقع دستگیری وقتی ماموران پلیس مشاهده می‌کردند گروهی قصد آتش زدن بانک‌ها و مغازه‌ها را دارند با ‌آن‌ها برخورد می‌کردند نازشان که نمی‌کردند.

او درباره برخی ادعاهای مطرح شده درباره آزار جنسی بازداشت شدگان در کهریزک گفت: گفته می‌شد؛ ۱۴۰ نفر را در اتاقی جا داده بودند که ما برای ۴۹ نفر در نظر گرفته بودیم. امکان ندارد این اتفاقات در کهریزک رخ‌ داده باشد، اصلا فضای این کار‌ها نبود. آن‌ها فقط قبل از دستگیری کتک‌خورده بودند. اتاق‌ها نو بود، اصلاً چیزی به نام کک و ساس وجود نداشت. من زمانی که مسئولیت بازرسی تهران بزرگ را بعهده گرفتم، همه مسئولان قبلی بازداشت بودند و برای اینکه می‌دانستم در آنجا چه اتفاقاتی افتاده است و محل کهریزک را می‌شناختم این مسئولیت را در بازرسی قبول کردم.

فودازی با اشاره به نقش سردار رادان در مسائل مرتبط با کهریزک خاطرنشان کرد: من به رییس دادگاه گفتم، افسران نیروی انتظامی کاره‌ای نبودند و کهریزک استاندارد‌های لازم را نداشت و تنها یک سوله است. من پرونده تمام این مسئولان را پیگیری کردم تا آزاد شوند و ثابت کردیم که سردار رادان در آن دو روز اصلا به محل زندان کهریزک نرفته بود. عده‌ای می‌گفتند؛ سردار رادان با هلی‌کوپ‌تر به محل می‌آمد، ما ثابت کردیم سردار رادان اصلا به آنجا نرفته است. سردار رادان در زمان مسئولیت جانشینی فرماندهی ناجا بسیار مقتدر و با قدرت عمل می‌کرد. نیروی انتظامی در تمام صحنه‌ها چون کار اجرایی می‌کند و تابع ولی امر خود می‌باشد هرگز وارد سیاست نمی‌شود.


کهریزک؛ مرتضوی از آقا مجتبی دستور می گرفته
چهارشنبه، 9 اسفند ماه 1391 = 27-02 2013

سحام نیوز: صبح امروز اولین دادگاه رسیدگی به جنایات قاضی سعید مرتضوی در دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد.

در این راستا یک منبع آگاه نزدیک به دولت ساعاتی قبل به خبرنگار سحام گفت که سعید مرتضوی قرار بوده نوار مکالمه ی خود با مجتبی خامنه ای را به همراه ببرد و برای دفاع از خود در صورت نیاز برای حضار دادگاه پخش نماید.

این منبع آگاه در خصوص محتوای این نوار مکالمه گفته که در این نوار ضبط شده، سعید مرتضوی در روزهای ۱۸تیر و پس از آن در خصوص وضعیت و نحوه برخورد با بازداشت شدگان ۱۸تیر که به کهریزک منتقل شده بودند، تعیین تکلیف می کند.

صبح امروز دقایقی قبل از آغاز دادگاه، علی رغم اینکه قرار بود دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان کهریزک به صورت علنی برگزار شود؛ اعلام شد که این دادگاه غیرعلنی و بدون حضور خبرنگاران و همراهان شاکیان برگزار خواهد شد.

این منبع آگاه به سحام گفت که احمدی نژاد، پیشتر و در جریان اعتراض مجلس به ریاست سازمان تامین اجتماعی؛ این موضوع را به علی لاریجانی گفته بود و تاکید کرده بود که “چرا وی را قربانی می کنید؟ او مامور بوده!” ۱۸ تیر ۱۳۸۸ جزو اولین روزهایی بود که مردم علیه فرزند رهبری شعار دادند.

این شعارها بود که حاکمیت در تقابل با آن، به بدترین نحو ممکن با مردم معترض برخورد نمود.



شاکی July 9, 2017 12:32 PM

بهتر است که سردار فودازی در مورد پرونده کهریزک دروغ نگوید چون اگر این حرفها که او امروز میزند همگی دروغ بود است و با او برخورد خواهد شد و او خود را جزئی از محکومین این پرونده کرده و این اقرار که او کف خیابان بوده هم برای او جرم است و در مورد اینکه مقامات قضائی و سعید مرتضوی و آقا مجتبی یا هر کس دیگر که در این پرونده مقصر است که شکی در آن نیست و سه نفری که کشته شده اند بر اثر بدرفتاری مقامات بوده حال یا قضائی و یا انتظامی و در زمان خودش محکومین را حتی اگر در سوراخ موش هم شده بیرون میآوریم و محاکمه خواهیم کرد حتی اگر خانواده این افراد گذشت کنند دستگاه قضا در دولت آزاد آینده ایران گذشت نخواهد داشت و محکومین را به سزای اعمال خود خواهد رساند

گزارش یا اعتراض به این نظر


اردلان July 9, 2017 01:41 PM

۱۸ تیر ۱۳۸۸ خورشیدی نقطه عطف تاریخی مبارزات دانشجویی بحساب آمده که با همراهی گروهای مردمی شکل گرفت که متاسفانه بدلیل نبود هیچگونه برنامه ریزی و هماهنگی میان دانشجویان و مردم همچنین بدلیل نبود تجربه و هدف مشخص همچنین نبود استراتژی خاص میان رهبران دانشجویان سبب گردید که پس از چند روز توان دانشجویان و بسیاری از مردمی که به حمایت ازآنها درخیابانهای اطراف کوی دانشگاه تجمع کرده بودند به تحلیل برود وبا دست خالی با مزدوران تا دندان مسلح حکومتی بجنگند به و پس ازآن مردمی که به امید شروع فیام درامیر آباد، میدان ۲۴ اسفند، خیابانهای آیزن هاور و شاهرضا تا میدان فردوسی، خیابان پهلوی حدفاصل خیابانهای شاه آباد وچهارراه پهلوی تا میدان ولیعهد وبلوار کشاورز تجمع کرده بودنند توسط نیروهای سرکوبگر پراکنده شوند و پس از آن کشتار و دستگیریها آغاز میشود و تا به آخر

گزارش یا اعتراض به این نظر


mansur July 9, 2017 03:10 PM

در کشوری که حکومت جمهوری ضد اسلامی انسانی حکم فرماست چیز دیگری نمیشود انتظار داشت که بگویند اینها یک مشت آدمهای سود جو و شیاد هستند که به کمک یک مشت نااکاه ولی چاقوکش قاتل که با شندر غازی که بهشون میدن دور خودشون جمع کردن و برای بقایشون دست به هر جنایتی میزنند ولی بدونید این حرام زاده ها عمر زیادی براشون باقی نمونده دست ستون ولایت جهل و جور وستم پوسیده و به ته خط رسیده اینهم که الان میبینید دست و پا زدن لحظه مرگشان است این حرفهایشان که ما نبودیم که اون جنایتها رو کردیم معنیش اینه فهمیدن اشتباه کردن و چه غلتی کردن مردم و نه خدا نه میبخشند و نه فراموش میکنند

گزارش یا اعتراض به این نظر


مهرداد July 9, 2017 09:08 PM

حال که صحبت از ارودگاه مرگ کهریزک شد لازم است
چیزهایی را بنویسم که پیش تر ها آنها را مطالعه کرده ام۰
پس از اینکه آلمان نازی شکست خورد اسنادی به دست
شوروی و آمریکا افتاد که چگونه نازی ها زندانیان سیاسی
را شکنجه می داده اند ۰ به عنوان مثال آنها را در اتاق هایی
می کردنند که نور و وسایل آن همه سفید بودنند
و زندانی پس از چندی دست به خودکشی می زد۰ چون
روسها و دیگر کشورها مانند آلمان شرقی سابق از این روش
استفاده می کردنند از طریق کارکنان KGB که امروز با اطلاعات
رژیم در ارتباط است به آنجا هم داده شده است۰ چون من مدتی با
AMNESTY INTERNATIONAL کار کرده ام اینها را
می دانم! شکنجه تجاوز و غیره را همه شنیده اند و لازم به
تکرار نیست۰ ملت ما با چنین رژیمی سروکار دارد و سرنگونی
هرچه زوتر آن آرزوی ماست ولی کار ساده ایی هم نیست!

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: