آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 23 آبان ماه 1396 = 14-11 2017

ایران؛ گزارش فریدم هاوس و صدور قطعنامه

به گزارش صدا و سیما، قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی با 83 رای موافق در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.

در این قطعنامه موج فزاینده اعدامها، نقض آزادی بیان و اجتماعات، نقض حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی و تبعیض علیه زنان ایران محکوم شده است.

فریدم هاوس: ایران یکی از بدترین کشورها در زمینه آزادی اینترنت است

به گزارش رادیو فردا، موسسه “فریدم هاوس” که در زمینه آزادی‌ها و حقوق بشر فعالیت می‌کند در آخرین گزارش دوره‌ای خود اعلام کرد که ایران کماکان در قعر فهرست کشورهای جهان از نظر آزادی‌ اینترنت قرار دارد و در میان 100 کشور، در رتبه 85 ایستاده است.

در گزارش موسسه فریدم هاوس به استفاده گسترده حس روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، مقامات نظام و چهره‌های سیاسی این کشور در کوران تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری ژوئیه 2017 از اینترنت و به ویژه برنامه‌های پیام‌رسان مانند تلگرام، اینستاگرام و غیره اشاره کرد. با اینحال استفاده از این برنامه برای کاربران عادی تحت نظارت‌های امنیتی قرار گرفت و ایران در قعر فهرست کشورهای دنیا از نظر آزادی‌های اینترنت قرار گرفت.

این موسسه همچنین به دستگیری ده‌ها نفر از کاربران اینترنت و از جمله مدیران برخی کانال‌های تلگرامی و اجبار مدیران کانال‌هایی که بیش از 12 هزار عضو دارند به ثبت‌ این کانال‌ها در نهادهای مربوطه اشاره کرد.

بیش از 40 میلیون کاربر اینترنت در ایران به طور ماهانه از برنامه پیام‌رسان تلگرام استفاده می‌کنند. هر صفحه، کانال و یا گروهی که در شبکه‌های اجتماعی بیش از 5 هزار عضو داشته باشند، ناچارند این صفحات یا کانال‌ها را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شکل رسمی به ثبت برسانند.

موسسه فریدم هاوس گزارش داد که مقامات ایران ده‌ها هزار سایت اینترنتی و به ویژه سایت‌های خبری و شبکه اجتماعی، از جمله توئیتر، فیس‌بوک، یوتیوب و سرویس‌های میزبانی وبلاگ مانند بلاگر، وردپرس و بلاگسپوت و برخی سایت‌های داخلی متعلق به مخالفان را فیلتر کرده‌اند.

به گفته فریدم هاوس اگرچه با روی کار آمدن حسن روحانی، فضای اینترنت در ایران اندکی بهبود یافت ولی روحانی در بهتر کردن آزادی‌های شخصی و اجتماعی ناکام ماند.

سپاه پاسداران و نیروهای تندرو بخش اعظم شرکت‌های فعال در زمینه فن‌آوری اطلاعات، ارتباطات و اینترنت را در اختیار گرفته و نظام مراقبتی شدیدی بر رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و پایگاه‌های اینترنتی وضع کرده‌اند.

نظارت بر اینترنت در اواخر دوران ریاست محمد خاتمی در سال 2005 آغاز شد ولی پس از انتخابات جنجال‌برانگیز 2009 این موضوع شدت یافت و هنوز برخی سایت‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی به دلیل شیوه پوشش رویدادهای سیاسی مانند تبلیغات انتخاباتی و فساد حکومتی تحت نظارت شدید قرار دارند.

آمار دقیقی از تعداد سایت‌های فیلتر شده در ایران، در دست نیست ولی در دسامبر 2016 محمد جعفر منتظری یکی از اعضای کمیته فیلترینگ ایران اعلام کرد که این کمیته 14 هزار وبسایت را فیلتر کرده است. در سال 2012 اعلام شده بود 27 درصد مجموع فضای اینترنت در ایران فیلتر است. در سال 2013 نیز بیش از نیمی از 500 سایت پربیننده جهان در ایران فیلتر بوده‌اند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: