آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 21 دی ماه 1396 = 11-01 2018

آخرین تصمیم برای عوارض خروج از کشور

اقتصادنیوز : افزایش سه برابری و پلکانی عوارض خروج از کشور در لایحه بودجه ای که از دولت به مجلس آمد در هفته های اخیر بازتاب های زیادی در میان عموم مردم داشت. بازتاب هایی که چندان مثبت نبود.

در این راستا دیروز سقف درآمد دولت از عوارض خروج از کشور به تصویب رسید؛ بر اساس تصمیم روز سه شنبه اعضای کمیسیون تلفیق، پیش بینی می‌شود دولت در سال ۹۷ از محل عوارض خروج از کشور، ۱۱۷۶ میلیارد تومان درآمد کسب کند.

هرچند تصویب کلیات این بخش از درآمد دولت در سال ۹۷، با مخالفت‌های جدی روبه‌رو نشد، اما با توجه به پیشنهاد دولت مبنی‌بر دریافت ۲۲۰ هزار تومان از هر فرد برای خروج از کشور، پیشنهادهای متعددی برای حذف گروه‌های مختلف از جرگه پرداخت‌کنندگان این عوارض ارائه شد؛ پیشنهادهایی که مورد قبول و موافقت کمیسیون تلفیق قرار نگرفت. با این حال از میان پیشنهادهای ارائه شده، یکی از آنها به تصویب رسید؛ مصوبه‌ای که استثنائات موضوع عوارض خروج از کشور را بیان می‌کند.

مستثناشدگان از عوارض خروج از کشور

بنابر این تصمیم، از یکسو «زائران اربعین» از پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور در سال ۹۷ معاف شدند و از سوی دیگر، هزینه این عوارض برای «زائران عتبات عالیات» در سال ۹۷، معادل سال ۹۶ اخذ می‌شود. بنابراین عوارض خروج از کشور برای زائران عتبات از طریق مرز هوایی، ۳۷ هزار و ۷۰۰ تومان و از طریق مرز زمینی، ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود. این در حالی است که دولت در لایحه بودجه ۹۷، عوارض خروج از کشور برای زائرین حج تمتع، عمره و عتبات عالیات را ۱۱۰ هزار تومان پیشنهاد کرده بود. در واقع دولت از طریق افزایش نرخ عوارض خروج از کشور به‌دنبال کنترل خروج ارز از کشور و توسعه گردشگری داخلی بوده است.

با این حال دولتی‌ها در بیان مخالفت خود با برخی پیشنهادهای ارائه شده درباره عوارض خروج از کشور، معاف شدن گروه‌های مختلف از پرداخت این عوارض را غیرمنطقی عنوان کردند؛ این مخالفت‌ها سبب شد از میان گروه‌های مختلفی که به پیشنهاد برخی کمیسیون‌ها در فهرست معافیت کامل از پرداخت عوارض خروج قرار گرفته بودند، تنها زائران اربعین از پرداخت آن معاف شوند. مجلسی‌ها از این منظر زائران اربعین را از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف کردند که در این ایام، اقشار مختلف مردم اعم از همه دهک‌های جامعه مشتاقانه به عراق سفر می‌کنند.

با این همه تایید یا تغییر رقم ۲۲۰ هزار تومان به‌عنوان عوارض خروج از کشور به سایر کشورها برای هر فرد، به یک مساله وابسته است؛ آنکه با پیشنهادهای احتمالی نمایندگان که همزمان با بررسی بودجه در صحن علنی مطرح می‌شود، در صورت رای موافق مجلس، این رقم می‌تواند کاهش یا افزایش یابد. همچنین ارائه پیشنهاد پلکانی شدن این عوارض نیز از جمله احتمالاتی است که می‌تواند در صحن علنی و از سوی نمایندگان ارائه شود.



homa January 11, 2018 12:04 PM

خاک برسر این دولت که پول به جیب بیگانگان میریزد هیچ کشوری جزایران عوارض نمیگیرد کشوریکه روی طلا خوابیده عوارض برای شهروندان ایرانی که بایران سفر میکنند بدانید کمتر خواهد شد اگر سالی دوبار بایران میرفتند حال دوسال یکبار خواهند رفت مغز خر نخوردند که پول توجیب اخوند بریزند

گزارش یا اعتراض به این نظر


Mahtab January 11, 2018 01:10 PM

این حکومت دزد از جیب ملت این چنین میدزدد که جیب خودشو پر کنه و همینطور خرج دیگر کشورها کنه، کسافتهای دزد ایرانی که مقیم است چرا باید خروجی بده شما که دارید از سهمش استفاده میکنید و درسانی داره با آمد و رفت خودش ارز وارد کشور میکنه چرا دیگه باید خروجی بده، ای بیناموسها اینشالله که بزودی به درک واصل میشید و این پولها را نمیخورید، مرگ و ننگ بر شما غارتگران

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: