خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 9 اردیبهشت ماه 1404 = 29-04 2025

آمار بسیار بالا و حیرت انگیز زوج‌های نابارور در ایران؛ چرا؟

حدود ۲۰ درصد زوج‌های ایرانی نیاز به درمان ناباروری دارند. یعنی از هر پنج زوج یک زوج. این بدان معناست که در آینده‌ای نه چندان دور، کشور با بحران جمعیتی روبه‌رو خواهد شد؛ از طرف دیگر شاهد کاهش چشمگیری در نرخ باروری در ایران هستیم. این در صورتی است که یکی از راهکارهای برطرف کردن مسأله جمعیت، توجه به ۳.۵ میلیون زوج با مشکل ناباروری و تسهیل باروری آنان است.

دلیل افزایش تعداد زوج‌های نابارور چیست؟ چه چیزی ممکن است در زیاد شدن تعداد امار ناباروری دخیل باشد؟

دکتر صادقی تبار مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروی و سقط مکرر ابن سینا:

عوامل محیطی در هر جامعه‌ای در افزایش میزان ناباروری نقش دارد. آلاینده‌های محیطی، نگهدارنده‌های غذایی، استایل و سبک زندگی در پدر و مادر‌ها می‌تواند روی باروری آنها اثر بگذارد. علاوه بر این عمده مشکل زوجین نابارور عدم دسترسی به منابعی است که دولت به زوجین نابارور اختصاص داده است. به زبان دیگر نظام بیمه‌ای کشور نظام مفید و کارآمدی برای حمایت از زوجین نابارور نیست. صراحتا و به قطعیت اعلام می‌کنم که نظام سنتی بیمه‌ها برای پرداخت هزینه درمان زوج نابارور به هیچ عنوان موثر و کارامدی نیست. به عبارت دیگر دولت میلیارد‌ها و بعضا بیش از چند هزار میلیارد بودجه به زوج‌های نابارور اختصاص می‌دهد، سازمان‌های بیمه‌ای این پول را در اختیار می‌گیرند؛ اما از آنجایی که پول را به درستی به بیمار نمی‌رسانند، نه بیماران طعم این پول را می‌چشد، نه این پول به درستی خرج می‌شود. متاسفانه هرساله بخش قابل توجهی از این بودجه به خزانه بازمی‌گردد. دلیل این اتفاق هم ناکارآمدی نظام بیمه‌ای کشور است. اگر ۳.۵ میلیون زوج نابارور بدانند دولت تصمیم دارد هزینه درمان آنها را پرداخت کند با اطمینان از خدمات موجود استفاده می‌کنند. متاسفانه در ادوار گذشته پیش آمده است که مسئولین در تریبون‌ها اعلام کرده اند که ۹۰ درصد هزینه‌های درمان را می‌دهند؛ اما زوجین با مراجعه، متوجه شدند که چنین خبری نیست و حکایت چوپان دروغگو اتفاق افتاده است. لازم به ذکر است که بیمه‌های تکمیلی در درمان ناباروری پوشش بهتری دارند؛ اما متاسفانه بیمه‌های پایه به درستی عمل نمی‌کنند. البته باید توجه داشته باشیم که همه اقشار جامعه بیمه تکمیلی ندارند.

فاکتور سن در ناباروری زوجین اثر گذار است؟

دکتر صادقی تبار: سن نکته مهمی است که باید به آن توجه شود. به طور نرمال خانم‌هایی که مشکل ناباروری هم ندارند از سنین ۳۵ تا ۴۲ سال به بالا توان باروری شان کاهش پیدا می‌کند و بعد از ۴۲ سال توصیه می‌شود بارداری صورت نگیرد. طبیعتا باید فردی که در سن بالا ازدواج می‌کند به این فکر باشد که در آینده چه شرایطی دارد و اگر شرایط ازدواج فراهم نیست به فکر حفظ باروری خود باشد و فریز تخمک انجام دهد. فریز تخمک می‌تواند در سنین پائین‌تر انجام شود.

نکته‌ای که معمولا در مصاحبه‌ها اشاره می‌کنم این است که جوانان بدانند که شرایط اقتصادی و شرایط اجتماعی در همه دوره‌ها سخت بوده است؛ اما همه به امید زنده هستیم و تلاش می‌کنیم. باروری رکن مهمی برای نشاط، امید و بقا خودمان است اگرچه ممکن است در یک دورانی برای ما جدی و مهم نباشد، اما باید بدانیم که این مسئله مهم است و ان را جدی بگیریم.

English Summary

About 20% of Iranian couples face infertility issues, indicating a looming demographic crisis due to declining fertility rates. Dr. Sadeghi Tabar, director of a specialized infertility center, highlights environmental factors, lifestyle, and inadequate access to resources as key contributors to rising infertility rates. He criticizes the ineffective insurance system, stating that despite significant government funding for infertility treatments, the funds often fail to reach patients. Many couples are misled by promises of coverage, while supplementary insurance offers better support, though not all can afford it.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست