مذاکرات ترامپ با رژیم ایران به کجا خواهد کشید؟ تحلیلگر ارشد موسسه اوراسیا: اگر موضع آمریکا همچنان مبهم بماند، به احتمال زیاد این وضعیت برای مدت نامحدود ادامه نخواهد داشت. سرعت فعلی پیشرفت ظاهری، بدون شفافیت در این زمینه، احتمالاً قابل تداوم نیست.
در همین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: ورود مذاکره آمریکا و رژیم ایران به بخش فنی و کارشناسی که از فردا چهارشنبه آعاز می شود، نشانه نزدیک بودن به توافق نیست. نخست وزیر اسرائیل هم امروز در جلسه کابینه امنیتی کشورش که قرار است در آن درباره رژیم ایران گفتگو شود، شرکت میکند
همزمان ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی در گزارشی با عنوان "مایک هاکبی، سفیر آمریکا یا اسرائیل!؟" نوشت: روز گذشته مایک هاکبی (عکس بالا در کنار ترامپ) به عنوان سفیر جدید آمریکا در اسرائیل ماموریت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. انتخاب او در بحبوحه روزهای ناآرام و پرتلاطم صورت گرفته است و به نظر میرسد ماموریت او بیشتر از اقدامات مرسوم باشد.
این منبع حکومتی نوشت: سفیر جدید ۷۰ ساله آمریکا از افراد نزدیک به ترامپ و پدرِ سارا هاکبی سندرز، معاون مطبوعاتی کاخ سفید در دوره اول ریاست جمهوری او است. هاکبی، مسیحیِ انجیلی و صهیونیست، کشیش سابق کلیسای باپتیست جنوبی آرکانزاس و از حامیان سرسخت اسرائیل است. باید گفت که اوانجلیستها با صهیونیستها روابط بسیار نزدیکی دارند و بر اساس اصول و مبانی خود به صورت همه جانبه حامی و مدافع اسرائیل هستند. هاکبی که اولین سفیر صهیونیست غیریهودی از سال ۲۰۰۸ است، روابط عمیقی با لابیهای طرفدار اسرائیل در آمریکا دارد.
این سازمانها که جایگاه مهمی در نظام تصمیمگیری آمریکا و شکلدهی سیاست خارجی آمریکا دارند و به شدت تحت تأثیر لابی طرفدار اسرائیل هستند.
در همین راستا، دیدار رسمی هاکبی با رئیس جمهور اسرائیل برای تحویل استوارانامه با حضور میریام ادلسون، تاجر اسرائیلی - آمریکایی که لابیگر قدرتمند اسرائیل در آمریکاست، صورت گرفت. ادلسون از افراد نزدیک به ترامپ و یکی از حامیان برجسته مالی سازمان یهودی آمریکا، موزه هولوکاست یادوشم در اورشلیم، و بهویژه ارتش اسرائیل است.
به گزارش روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت، سفیر جدید آمریکا در اسرائیل خواهان فشار حداکثری علیه رژیم ایران و حمایت از اسرائیل در هر گامی که برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای ضروری است، پیشنهاد کرد. وی همچنین تاکید کرد که رژیم ایران را نه تنها باید تهدیدی برای اسرائیل بلکه به عنوان یک تهدید جهانی دانست و خواستار تشکیل جبهه مشترک با کشورهای عربی میانهرو علیه آن در منطقه شد.
هاکبی همچنین عادیسازی رابطه اسرائیل با عربستان سعودی را یکی از فوریترین اهداف خود عنوان کرده است که با جدیت پیگیری خواهد کرد.
پل ماسگریو، استاد علوم سیاسی دانشگاه ماساچوست آمریکا و مدرس دانشگاه جورج تاون قطر گفت: هاکبی اسرائیل را متحد قاطع ایالات متحده میداند و مطمئناً صدای قوی برای طرفداران اسرائیل در آمریکا خواهد بود.
علاوه بر این، انتخاب مایک هاکبی با توجه به رویکردهایش در حمایت از اسرائیل تصویر روشنی از نفوذ لابی اسرائیلی در بدنه ساختار سیاسی آمریکا برای تأمین اهداف اسرائیل را نمودار میسازد. لابی قدرتمندی که تأثیر و قدرت نفوذ آن در روند شکلگیری سیاست خارجی ایالات متحده در مسائل خاورمیانه بر کسی پوشیده نیست و از آن به منزله مهمترین عامل در توضیح علل جانبداری آمریکا از اسرائیل یاد میشود.
مذاکرات با رژیم ایران به کجا خواهد کشید؟
ایان برمن، معاون ارشد اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا در واشنگتن می گوید: مقامات حکومت ایران ایده طرح سه مرحلهای طولانی مدت را مطرح کردهاند که بر اساس آن جمهوری اسلامی در ازای لغو تحریمهای آمریکا، غنیسازی اورانیوم خود را محدود خواهد کرد. همانطور که قابل پیشبینی بود، این موضوع نگرانیهایی را در بین کارشناسان امنیت ملی آمریکا در مورد حفظ برنامه هسته ای در ایران ایجاد کرد. شماری از منتقدان گفتند که توافق ترامپ با تهران چیزی جز همان توافق اوباما (برجام) نیست.
وی افزود: طرح سه مرحلهای طولانی مدت رژیم ایران منعکس کننده استراتژی دیرینه تهران برای طولانی کردن روند دیپلماسی با غرب است. بنابراین، اکنون توپ به طور کامل در زمین واشنگتن است. در روزهای آینده، کاخ سفید باید در مورد پارامترهای گفتگوی خود با رژیم ایران و چه مدت زمان این گفتوگوها تصمیم بگیرد.
در همین حال گرگوری برو، تحلیلگر ارشد موسسه اوراسیا گروپ، با اشاره به مواضع آمریکا در قبال رژیم ایران تأکید کرد که این مواضع همچنان مبهم و غیرشفاف باقی ماندهاند. او افزود که این عدم وضوح میتواند تأثیرات قابل توجهی بر روابط بینالمللی و مذاکرات هستهای داشته باشد.
به راحتی این تصور ایجاد میشود که حتی اکنون، پس از دو دور مذاکره و در حالی که گفتوگوهای فنی نیز در پیش است، دولت ترامپ هنوز به توافق روشنی درباره خواستههای خود از ایران نرسیده است—اینکه آیا خواهان برچیدن کامل برنامه هستهای ایران است یا راهحلی که به ایران اجازه غنیسازی اورانیوم را بدهد.
وی نوشت: این موضوع در نهایت به تصمیم ترامپ بستگی دارد. اگر او خط قرمزها و اهداف آمریکا را به طور صریح مشخص کند، سایر اعضای تیمش نیز یا با آن همراه خواهند شد یا در صورت مخالفت جدی، استعفا خواهند داد. اما شواهد نشان میدهد که ترامپ هنوز تصمیم قطعی نگرفته یا دستکم موضع خود را به طور کامل برای تیمش روشن نکرده است.
حکومت ایران در این فاصله تمایل دارد مذاکره کند، اما اگر موضع آمریکا همچنان مبهم بماند، به احتمال زیاد این وضعیت برای مدت نامحدود ادامه نخواهد داشت. سرعت فعلی پیشرفت ظاهری، بدون شفافیت در این زمینه، احتمالاً قابل تداوم نیست.
Mike Huckabee has officially begun his role as the new U.S. ambassador to Israel amid turbulent times. A close ally of Trump and a staunch supporter of Israel, Huckabee is the first non-Jewish Zionist ambassador since 2008. He has deep ties with pro-Israel lobby groups in the U.S. and advocates for maximum pressure on Iran, viewing it as a global threat. Huckabee aims to normalize relations between Israel and Saudi Arabia and is expected to be a strong voice for Israel's interests in U.S. foreign policy, highlighting the influence of the Israeli lobby in American politics.
به نظر من خامنه ای یک جادوگر بزرگ است او اسرائیل و امریکا را طلسم و جادو کرده تا به ایران حمله نکنند وقتی اقای ترامپ رئیس جمهور امریکا شد من خیلی خوشحال شدم و گفتم که او بهترین کسی است که می تواند رژیم ایران را سرنگون کند اما متاسفانه اقای ترامپ می خواهد با ملاها که دشمنان مردم ایران هستند توافق کند باید از توافق هسته ای بین ایران و امریکا جلوگیری کرد چون توافق باعث خواهد شد تا جمهوری اسلامی بیشتر حکومت کند و مردم ایران را سرکوب واعدام کند و حیات و دوام داشته باشد اجازه ندهید اقای ترامپ همانند اوباما یا بایدن فریب این رژیم را بخورند جمهوری اسلامی عجله دارد تا با امریکا به توافق برسند تا مانع حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران شوند رژیم ایران دست به دامان چین و روسیه شده تا جمهوری اسلامی را در برابر حمله نظامی امریکا یا اسرائیل نجات دهند و از انها حمایت و پشتیبانی کنند اکنون اسرائیل به تنهایی و بدون کمک امریکا هم می تواند این رژیم را سرنگون کند و با بمب های سنگرشکن امریکایی تاسیسات اتمی نطنز و فردو را با خاک یکسان کند اسرائیل نباید منتظر اجازه امریکا برای حمله نظامی شود و خودش باید کار نیمه تمام را تمام کند و رژیم جمهوری اسلامی را برای همیشه نابود کند
عدّه ای فکر میکنند که ترامپ نظرش را تغییر داده است؛ باز هم اشتباه میکنند من مطمئن هستم که در زیرِ لایه هایِ تهدیدهایِ آخرالزّمانی؛ هدفِ ترامپ از همان آغاز همینی بوده است که اکنون می بینید البتّه هنوز در مرحلهٔ «گشایشِ بازی» هستیم و اگر ترامپ نتواند به آن ۳ هدفی که گفتم دست یابد؛ به حملهٔ نظامی دست خواهد زد («بازگشت به برجامِ بدونِ پایانِ زمانی» در برابرِ «سرمایه گذاریهایِ کلانِ آمریکا به طورِ انحصاری در همهٔ زمینه هایِ صنعتی و انرژی و بازگشاییِ سفارت آمریکا»)
در روابط بین الملل و بین کشورها ، توافقات برحسب رابطه عرفی احترام متقابل ، دوستانه و منافع ملی دو جانبه شکل گرفته وعلارغم همه این پارامترها بازهم قرارداد و پیمان نامه و توافقات دارای پروسه زمانی است که طی حداقل سه مرحله یعنی مذاکرات اولیه ، میانی و نهایی به سرانجام میرسد و چیزی که حائز اهمیت است این توافق و قراردادها با رضایت و عدم اجبار از سوی کشورها در آرامش و بدون هیچگونه عجله ای نهایی میشود ! در حالی که مذاکرات بین امریکا و ج نکبت وشرارت اسلامی دقیقن در نقطه مقابل موارد یاد شده در بالاست ! طرفین قرار است امر مهال را ممکن کنند که حداقل در طول تاریخ معاصر چنین رویدادهایی بضرر ۱۰۰٪ طرف ضعیفتر انجامیده ! باید دید از ج ا پس از این توافق چیزی باقی خواهند ماند و یا اینکه برای همیشه بدرون ذباله دان تاریخ سقوط کرده و ایران و ایرانی رهایی یابد!
مَثَلی داریم که: پرسید ادب از که آموختی؟جواب داد از بی ادبان حال باید پرسید
اتحاد ملی را از که باید آموخت؟جواب:از کسی که در تضاد با اتحاد ملی است
اگر از نیروهای ضد ملی سوال شود کدامیک نام اصلی سرزمین ماست؟اتحادیه
پارسه-هخامنشی یا ایران(اَران)؟میگویند ایران, و به کسانی که از نام پارسه-
هخامنشی دفاع میکنند هزاران تهمت خواهند زد نیروهایی ملی,
باید از این نیروهای ضد ملی یاد بگیرند و آنچه آنها میگویند,نگویند و آنچه آنها
میکنند,نکنند؛اگرنه چه تفاوتی بین ملی و ضد مِلیست؟