نشریه نیوزویک با استناد به تصاویر ماهوارهای گزارش داد دو فروند بمبافکن استراتژیک «بی-۵۲» در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در جزیره دیهگو گارسیا مستقر شدهاند.
این بمبافکنها به شش فروند «بی-۲» که پیشتر در این پایگاه حضور داشتند، اضافه شدهاند. این استقرار در میانه افزایش تنشها در غرب آسیا و اقیانوس هند صورت گرفته است.
ایالات متحده، ۱۳ فروردین شش فروند بمبافکن رادارگریز بی-۲ را در پایگاه دیهگو گارسیا در اقیانوس هند مستقر کرد.
این استقرار در پاسخ به حملات حوثیها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ و همچنین بهعنوان پیامی به ایران درباره حمایت از این گروه صورت گرفت.
به گزارش ایران اینترنشنال، بمبافکنهای بی-۲، که قادر به حمل بمبهای سنگرشکن هستند، پیشتر در پاییز گذشته اهداف زیرزمینی حوثیها را در یمن هدف قرار داده بودند.
این در حالیست که رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با «هیو هیویت» خبرنگار مشهور آمریکایی که ویدئوهای این مصاحبه در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، درباره مذاکرات میان تهران – واشنگتن گفت: یک توافق قوی و قابل راستیآزمایی با رژیم ایران را ترجیح میدهم. ما کارشناسان بسیار خوبی داریم که میتوانند این توافق را راستیآزمایی کنند.
ترامپ افزود: اما اگر چنین توافقی حاصل نشود، فقط دو گزینه باقی می ماند. یا تاسیسات آنها به نرمی و یا با خشونت نابود خواهد شد.
خبرگزاری ایسنا در این باره به نقل از ترامپ نوشته است: یک توافق بسیار قوی و راستیآزمایی شده را ترجیح میدهم وگرنه آنها را منفجر خواهم کرد یا تأسیسات هستهای آنها را از بین خواهیم برد. (رژیم) ایران ۲ راه بیشتر ندارد، یا تأسیسات آنها دوستانه و یا وحشیانه منفجر خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا پیش از انتشار این مصاحبه، روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره موضع واشنگتن درباره غنی سازی اورانیوم در ایران گفت: در حال حاضر هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است. در آینده تصمیم خواهیم گرفت.
از سوی دیگر جی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا طی سخنانی با اشاره به توافق رژیم ایران با اوباما در سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام گفته: این توافق بسیار ضعیف بود و از دستیابی آنها به سلاح هستهای جلوگیری نمیکرد. در این توافق برخی از توانمندیهای هستهای رژیم ایران حفظ شد و به آنها اجازه میداد تا به سوی سلاح هستهای حرکت کنند.
او افزود: اما توافقی که ما به دنبال آن هستیم بهطور کامل مانع دسترسی رژیم ایران به سلاح هستهای خواهد شد چون باید برنامه هستهای خود را تعطیل کند. پیشنهاد ما به آنها ساده است. شما نمیتوانید برنامه غنیسازی اورانیوم داشته باشید که به شما اجازه دهد سلاح هستهای داشته باشید.
ونس در ادامه گفت: این گزینه اول است که برای آنها (رژیم ایران) هم خوب است. اما گزینه دوم، برای آنها بد خواهد بود. ولی گزینه دوم برای ما از گزینه دستیابی رژیم ایران به دستیابی سلاح هستهای بهتر است، برای اینکه به رقابت تسلیحاتی در منطقه خواهد انجامید. پس از رژیم ایران، کشورهای دیگر نیز خواستار دستیابی به سلاح هستهای خواهند شد و این مسئله برای آمریکا غیرقابل قبول است.
امیدوارم عاقلانه تصمیم بگیرند
رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه بار دیگر به رژیم ایران هشدار داد و گفت: آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند. امیدوارم کار درست را انجام دهند.
ترامپ در ادامه با لحنی تهدیدآمیز گفت: اما اگر آنها بخواهند جهت دیگری حرکت کنند، انتخاب دیگری نخواهیم داشت. امیدوارم تصمیم درستی اتخاذ کنند.
این در حالیست که روزنامه جوان ارگان سپاه پاسداران، مذاکره با ترامپ را تله ای برای به دام انداختن نظام توصیف کرد و در سرمقالهٔ خود با کنایه به موافقان مذاکره نوشت: از روز اولی که ترامپ رئیسجمهور آمریکا شد، توافق و تهدید را با هم آغاز کرد. گرچه تهدیدات رنگ و بوی نظامی داشت، اما عمدهٔ تحلیلگران داخلی بر این باور بودند که آمریکا با کارزار فشار حداکثری بهدنبال شورش اجتماعی و تقابل مردم با حاکمیت است. لزوم هوشیاری درباره تله ای که با سهلگیری اولیه ما را به مذاکره کشاندند و پس از ریزش قیمتها، با حرکت به سمت خطوط قرمز ما، مقصرسازی نظام را کلید زدند...
کیهان خامنهای نیز نوشته: ترامپ در حالی دم از مذاکره و توافق میزند که تنها در یکصد روز گذشته، ۱۸۲ تحریم جدید علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است! کدام عقل سلیمی این تناقض آشکار را نمیبیند؟! همزمان دعوت به گفتگو میکند و با همان دست، طناب تحریم بر گردن ما میاندازد!
از سوی دیگر موافقان مذاکره در واکنش به نیش و کنایههای رقبا، بنبستی که تمامیت نظام با آن مواجه است را پیش کشیده و میگویند: شرایط اقتصادی در ایران راهی جز توافق باقی نگذاشته است. معیشت مردم در تنگنا است. زمینه اعتراض اجتماعی وجود دارد. کشور در فضای بینالمللی دچار انزوای سیاسی و انجماد اقتصادی شده است. اگر هزینههای توافق را نپذیریم، این مسائل برای ما هزینه بالاتر ایجاد خواهند کرد...
روزنامه اسرائیلی هاآرتص در این باره در گزارشی نوشت: با نزدیک شدن به ضربالاجل اعلامی ترامپ برای توافق، مذاکرات در شرایطی پیچیده و پرابهام قرار دارد؛ اختلافات همچنان باقی است و زمان برای امضای توافق جدید مطابق جدول زمانی اعلامشده از سوی رئیسجمهور ایالات متحده، بهسرعت در حال پایان یافتن است.
Newsweek reports that two B-52 strategic bombers have been deployed to the U.S. Navy base on Diego Garcia, joining six B-2 bombers already stationed there. This deployment comes amid rising tensions in West Asia and the Indian Ocean. The U.S. had previously stationed six B-2 stealth bombers in response to Houthi attacks on commercial ships in the Red Sea and as a warning to Iran regarding its support for the Houthis. President Trump emphasized the need for a strong, verifiable agreement with Iran, stating that if no deal is reached, their facilities could be destroyed either softly or violently.
سایت محترم ایران پرس نیوز
مطلبی در رسانه ها پخش شده مبنی بر ترامپ درسفر به خاورمیانه نام خلیج همیشه فارس را میخواهد خلیج عربی نامد ایا واقعا چنین هدفی دارد؟ درضمنمن همیشه طرفدار وحامی ترامپ بودم اگر چنین گوید من یکی ازمخالقبن ترامپخواهم شده نمونه
بنا بر گزارش دو مقام آمریکایی به خبرگزاری آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، قصد دارد در جریان سفر هفته آیندهاش به عربستان سعودی اعلام کند که دولت ایالات متحده از این پس «خلیج فارس» را با نام مجعول «خلیج عربی» یا «خلیج عربستان» خواهد خواند
این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که کشورهای عربی منطقه سالهاست در تلاش برای تغییر نام جغرافیایی این پهنه آبی در جنوب ایران هستند، در حالی که ایرانیان همواره بر نام تاریخی «خلیج فارس» تأکید کردهاند
نام «خلیج فارس» از دوران باستان برای این پهنه آبی به کار رفته است در قرن پنجم پیش از میلاد، داریوش بزرگ در کتیبههای خود از این دریا بهعنوان «دریای پارس» یاد کرده است