خامنهای در تله ترامپ؛ شروط تازه آمریکا که از زبان مشاور جدید امنیت ملی کاخ سفید اعلام شده است، به فروپاشی جمهوری اسلامی منجر خواهد شد. منشه امیر، کارشناس برجسته امور خاورمیانه در این باره به ایران اینترنشنال گفت: آنچه در ۴۸ ساعت گذشته رخ داده، به ویژه مواضع وزیر خارجه آمریکا کاملا مطابق با خواستههای اسرائیل بوده و این برداشت را در میان مقامهای حکومت ایران تقویت کرده است که وارد شدن به مسیر مذاکره تصمیمی نادرست بوده و به نظر می رسد در یک تله گرفتار شدهاند. (فیلم زیر)
در همین حال یک نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا به رژیم خامنه ای هشدار داده که اگر شروط واشنگتن برای توافق را نپذیرد، ایالات متحده مجبور به استفاده از گزینه نظامی خواهد شد. رهبر اپوزیسیون اسرائیل هم نتانیاهو را به باد انتقاد گرفته که چرا سکوت کرده است.
سایت امنیتی تابناک متعلق به محسن رضايی، سرکرده سابق سپاه پاسداران در باره سخنان دیشب وزیر خارجه آمریکا نوشته: لیست زیاده خواهیهای آمریکا؛ توقف غنی سازی و موشک برد بلند و بازرسان آمریکایی در سایتهای نظامی ایران! اینها بخشی از خواستههای مارکو روبیو وزیرامورخارجه آمریکاست که حالا مشاور امنیت ملی دولت آمریکا نیز شده است.
سایت حکومتی همشهری هم نوشته: اعمال تحریمهای جدید آمریکا، گویای سیاست خارجی یک بام و دو هوای واشنگتن است که در میانه مذاکرات هستهای، بیشک موجب تشدید بدبینی جمهوری اسلامی خواهد شد.
این منبع نزدیک به نهادهای امنیتی نوشت: وزارت خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه اخیر اعلام کرد در راستای سیاست فشار حداکثری، تحریم های جدیدی علیه هفت نهاد و دو کشتی مربوط به بخشهای نفت و پتروشیمی ایران، اعمال کرده است.
در همینباره «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای مدعی شد که این تحریمها، فشار حداکثری علیه «معامله گران غیرقانونی فرآورده های نفتی و پتروشیمی ایران» است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی نقش ایران در دامنزدن به درگیریها در غرب آسیا، پیشبرد برنامه هستهای و حمایت از شرکا و گروههای وابسته خود شد.
بلافاصله ترامپ، در یک سخنرانی با لحنی تهدیدآمیز تاکید کرد که «هر کسی که از ایران نفت بخرد، اجازه تجارت با آمریکا را نخواهد داشت».
هرچند برخی غربگرایان در ایران، کنار گذاشتهشدن «مایک والتز» از مشاورت امنیت ملی آمریکا، آن هم صرفاً به خاطر رسوایی درز اطلاعات سری از یک گروه مجازی ناایمن را نشانهای از بازگشت ترامپ به میانهروی و عقلانیت در ارتباط با ایران ارزیابی کردهاند، اعمال تحریمهای جدید گویای آن است که ترامپ برای بازگشت از سیاست فشار حداکثری و قدم نهادن در مسیر گفتوگو و تعامل، همچنان فاقد اراده قاطع است و تمایلی برای رهاکردن شیوه «چماق و هویج» ندارد.
این نکته نیز قابل ذکر است که علاوه بر شخص ترامپ، در کلیت هیات حاکمه آمریکا نیز رویکرد واحد در قبال ایران وجود ندارد و طرفداران دیپلماسی و هواداران فشار حداکثری، در حال زورآزمایی با یکدیگر هستند.
در کنار تحریمهای جدید، به تعویقافتادن مذاکرات هستهای از سمت آمریکا نیز نشانه دیگری از بلاتکلیفی سیاست خارجی آمریکا است. در ایجاد این بلاتکلیفی، تلآویو نقشی پُر رنگ دارد. فشار لابی صهیونیستی و فشار افکار عمومی آمریکا، خواستار اتخاذ سیاست واحد در قبال ایران است. باید دید ترامپ چه خواهد کرد.
شرط هر توافق با تهران توقف کامل غنیسازی اورانیوم است
در همین حال مایک لاولر، نماینده جمهوریخواه نیویورک در کنگره آمریکا، در گفتوگو با ایراناینترنشنال تاکید کرد که شرط هر توافق هستهای قابلقبول با تهران، توقف کامل غنیسازی اورانیوم است. او هشدار داد که در صورت عدم پایبندی رژیم ایران به این امر، گزینه اقدام نظامی روی میز خواهد بود.
لاولر گفت: «حکومت ایران این بازی را نخواهد برد. هرچه زودتر این واقعیت را بپذیرد، نتیجه بهتری برای همه رقم خواهد خورد. اگر حکومت ایران پایبند نباشد، مجبور خواهیم شد دست به اقدام بزنیم.»
این در حالیست که رهبر اپوزیسیون اسرائیل پنج شرط را برای یک توافق قابل قبول اعلام کرد.
یائیر لاپید با انتقاد از نخست وزیر اسرائیل که چرا این شروط را علنا به زبان انگلیسی اعلام نکرده، این پنج شرط را چنین فهرست کرده است: «نه مطلق» به غنیسازی اورانیوم، خارج کردن تمام مواد غنیشده از ایران، نابود کردن سانتریفیوژها، برچیدن برنامه موشکی بالستیک و نظارت دقیق و بدون محدودیت.»
به جای گفتگو با اروپا به وزیر خارجه فرانسه حمله کردند
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ادعای وزیر امور خارجه فرانسه مبنی بر اینکه ایران در «آستانه توسعه» سلاح هستهای است، کاملاً پوچ و بیاساس است. این اظهارات نادرست، همراه با تهدید به اعمال مجدد تحریمها، این گمان را تقویت میکند که موضع انتقادآمیز فرانسه در معرض دگردیسی به نقشی اخلالگرانه است.
The article discusses the recent statements from the U.S. regarding Iran, particularly from the new National Security Advisor, which experts believe could lead to the collapse of the Islamic Republic. Manouchehr Amir, a Middle East expert, noted that U.S. positions align with Israeli demands, making Iranian officials feel that negotiating was a mistake. A Republican congressman warned Iran of military action if U.S. conditions for an agreement are not met. Additionally, the Iranian media criticized U.S. demands, including halting uranium enrichment and allowing American inspectors at military sites, highlighting the perceived double standards in U.S. foreign policy.
خب حالا این برای ملت ایران خوبه؟ چی به ملت میرسه؟
من گمان میکنم فقط باج گیر و آقای ملت ایران قراره عوض بشه حتی گمان نمیکم به سلطنت طلب ها هم چیزی برسد شاید هم باجگیران مردم ایران دو تا شوند یعنی از این ببعد از پس و پیش باید ملت زیادی فهمیده و مسلمان ایران را بدوشند