روزنامه اسرائیلی جروزالم پست در گزارشی نوشته است در ظاهر اکنون عربستان با هرگونه حمله اسرائیل به مراکز هستهای در ایران مخالف است و از مذاکرات حمایت میکند.
این منبع نوشت: موضع اصلی عربستان در حال حاضر حمایت از راهحل دیپلماتیک برای بحران هستهای رژیم ایران است. اما سناریوهای دیگری نیز وجود دارد که میتواند باعث تغییر موضع ریاض شده و به عادیسازی روابط با اسرائیل منجر شود.
طبق این گزارشريال عربستان سعودی در اصل با یک حمله هوایی اسرائیل به برنامه هستهای رژیم تهران که به طور کامل موفق باشد و به آنها آسیبی نرساند، مخالفتی ندارند.
آنگونکه در این گزارش آمده است، نگرانی اصلی آنها این است که چنین حملهای ممکن است به اندازه کافی موفق نباشد و تهدید همچنان باقی بماند و در نتیجه رژیم ایران برای دستیابی به سلاح هستهای مصممتر شود یا با حمله تلافیجویانه، اقتصاد عربستان را هدف قرار دهد و برخی از شهرهای این کشور را ویران کند.
به نوشته این روزنامه اسرائیلی، جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۹ بخشهای بزرگی از اقتصاد عربستان را هدف قرار داد و ریاض همچنان معتقد است که نمیتواند در برابر چنین حملهای دفاع کند به همین دلیل سعودیها دیپلماسی را ترجیح میدهند و حتی مقامات ارشد خود را برای نزدیکتر شدن به حکومت ایران اعزام کردهاند تا از ریسکهای بالا برای خود و منطقه اجتناب کنند.
به گزارش دویچه وله، جروزالم پست نوشته است با این حال، اگر اسرائیل این ریسک بزرگ را بپذیرد و نتیجهای ایدهآل بدون آسیب به ریاض و با حذف تهدید هستهای رژیم ایران به دست آورد، احتمال دارد سعودیها از موضع محتاطانه خود فاصله گرفته و به دنبال نزدیکی بیشتر با اسرائیل به عنوان محافظ و متحد خود باشند.
The Israeli newspaper "Jerusalem Post" reports that Saudi Arabia currently opposes any Israeli attacks on Iran's nuclear facilities and supports diplomatic negotiations. Saudi Arabia's main stance is to seek a diplomatic solution to the Iranian nuclear crisis. However, scenarios could arise that might shift Riyadh's position towards normalizing relations with Israel. The Saudis are not fundamentally against a successful Israeli airstrike on Iran's nuclear program, but they fear it may not be effective, leading to a stronger Iranian pursuit of nuclear weapons or retaliatory attacks on Saudi Arabia. Consequently, Saudi Arabia prefers diplomacy to mitigate risks, even sending senior officials to engage with Iran. If Israel successfully neutralizes the nuclear threat without harming Riyadh, Saudi Arabia may reconsider its cautious stance and seek closer ties with Israel.