کیوان ساکت، موسیقیدان و آهنگساز درباره نقش رسانه در گسترش فرهنگ ایرانی گفت: موسیقی ما موسیقی سنتی نیست؛ بلکه موسیقی ملی است که رسانه و صدا سیما میتواند نقش سودمند یا مخرب زیادی در گسترش آن داشته باشد هرچند صداوسیما در چند دهه اخیر در تخریب فرهنگی و تخریب زبان ملی ایران بسیار مؤثر بوده است. مجریان ما سخنگفتن را آنگونه که باید بلد نیستند یا کسی را برای خواندن شاهنامه میآورند که یکبار هم شاهنامه نخوانده است و تمام واژگان را اشتباه ادا میکند ما در موسیقی و حتی در واژگان هم داستان مشابه داریم.
صداوسیما موسیقی ملی کشور را اینگونه خار و خفیف میکند
کیوان ساکت با اشاره به عملکرد نادرست صداوسیما ادامه داد: صداوسیما به مردم یاد میدهد وقتی موسیقی ملی ایران پخش میشود در بین آن حرف بزنند یا اخبار پخش کنند؛ اما وقتی موسیقی پاپ بخش میشود حتی اگر بسیار کمرمق باشد باید آن را تا آخر گوش بدهند به باور من این یک برنامه است برای نابودی فرهنگ ایران که این سازمان آگاه یا ناآگاه به این سمت میرود.
او افزود: شاید این حرف من قضاوتهای زیادی را به همراه داشته باشد، اما من این را میگویم شما هیچ کشوری را نمیتوانید پیدا کنید از کشورهای قدیمی مانند چین، هند و ژاپن که صداوسیما موسیقی ملی کشور را اینگونه خار و خفیف کند. در کنار اینکه تمام ژانرهای موسیقی باید پخش شود؛ ولی بیشترین تلاش باید برای شناخت موسیقی و فرهنگ ایران که کهنترین فرهنگ هم است صورت بگیرد وقتی رسانه و صداوسیما ایران هیچ کوششی برای زنده نگاهداشتن موسیقی ملی نمیکند نمیتوانیم جوانان را برای ناآگاه بودن از فرهنگ کشور خودشان مقصر بدانیم. وقتی تلویزیون ساز ملی ایران را به این نسل نشان نمیدهد، اما راحت فرهنگ کشورهای دیگر را به آنها معرفی میکند باید هم انتظار داشت جوانان به سمت فیلم، موسیقی و فرهنگ کشورهای دیگر از جمله کره جنوبی متمایل شوند این بدبختی است که مسئولان باید شرمنده باشند و برای این بیگانگی از مردم عذرخواهی کنند.
Keyvan Saket, a musician and composer, discussed the media's role in promoting Iranian culture, stating that Iranian music is national rather than merely traditional. He criticized state media (IRIB) for its detrimental impact on cultural and linguistic integrity, noting that presenters often mispronounce words and fail to appreciate the significance of works like the Shahnameh. Saket argued that IRIB trivializes national music, encouraging disrespect during its broadcasts while promoting pop music more reverently. He lamented the lack of efforts to preserve and promote Iran's rich cultural heritage, leading youth to gravitate towards foreign cultures instead.
تنها موسیقی کشور ما نیست که از دست آخوندها ضربه خورده زبان و تاریخ و هویت ملی و حقوق شهروندی و فراگیری در مدارس و دانشگاه و بهداشت و مسکن و آزادیهای فردی و پلیس و ارتش کشور و هزاران نمونه دیگر همگی از دست این فرقه تبهکار آسیب دیده اند
آخوندهایی که از حوزه های علمیه بیرون می آیند دروسی را فراگیری میکنند که نقش آنها را در جامعه ایران اینگونه تعریف میکند «آخوند باید با گرفتن و توهین به هویت ملی مردم و توهین به آنچه ایران و ایرانی است بتواند اسلام و زبان عربی را تبلیغ و گسترش دهد»
خواب آلودگی شهروندان بخصوص قشر خاکستری و احترام بیش از حد به مارمولکهایی به نام آخوند باعث شد که پس از فتنه 57 دوباره بر دوش مردم ایران سوار شوند چون آخوندها همیشه به مردم ایران به عنوان چهارپایان نگاه میکردند «گله ایی که آنها چوپانش هستند» و هنوز این نقش ادامه دارد
حکومت ملی؛حکومت ملی؛
حکومت ملی از کجا میاد؟از آسمان؟
این مردم هستند که حکومت ملی را ایجاد مکنند
آیا مردم درک و فهم کافی از ملیتِ خود دارند؟
آیا کلمه ایران(اَران)؛وجه مشترک ملی ما را نشان میدهد؟نژاد آریایی وجه
مشترک ملی ماست؟آیا ایران نام خاک مُرده است یا ملتِ زنده؟
آیا نام رسمی کشور ما اکنون ایران است یا ایرانِ(اَران)اسلامی؟