هشتمین دور گفت و گوهای اسلام و کاتولیک با حضور هئیت ایرانی و رئیس شورای پاپ ی گفتگوی بین ادیان در واتیکان در حالی برگزار گردید که جمهوری اسلامی فشار و سرکوب بر نوکیشان مسیحی را شدت بخشیده و همچنین برخی مسئولان و روحانیون حکومتی حملات لفظی زشت و توهین آمیز خود را علیه مسیحیان و بویژه پاپ گسترش داده اند.
آژانس خبری مسحیان ایران، « محبت نیوز» - اواسط اردیبهشت ماه سال 1386 یعنی حدود 5 سال پیش «سید محمد خاتمی»، رئیس جمهور اسبق ایران به عنوان رييس مرکز گفتگوي تمدنها در صدر هیاتی سیاسی مذهبی راهی ایتالیا شد و با پاپ بندیکت رهبر کاتولیکهای جهان در واتیکان دیدار و گفت و گو کرد. این دیدار در حالی انجام گرفت که چند ماه قبل از آن پس از "افزایش فشارها و تهدیدها بر شهروندان مسیحی در کشورهای اسلامی و بالاگرفتن درگیری بین مسلمانان و اقلیتهای مذهبی در برخی مناطق به خصوص کشورهای افریقایی" با واکنش شدید پاپ روبرو شد و رهبر کاتولیک های جهان رفتار این گروه از مسلمانان را خشونت آمیز خواند، که با واکنشهای زیادی از سوی حکومت های اسلامی از جمله ایران قرار گرفت.
آنچه بین خاتمی و پاپ گذشت
خاتمی پیش از نشست با پاپ بندیکت شانزدهم در کنفرانسی خبری در رم پایتخت ایتالیا در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا زخمهای بین مسیحیان و مسلمانان پس از سخنان پاپ التیام یافتهاست یا خیر، تصریح کرد: «این زخمها بسیار عمیق است. زخمهای زیادی وجود دارد و این زخمها به سادگی خوب نخواهد شد، اما ما تلاش مشترک را برای التیام این زخمها آغاز کردهایم.» گرچه در این دیدارها فرستادگان جمهوری اسلامی به پاپ قول تعامل بیشتر با مسیحیان ایران را دادند، اما نه تنها این قول در حد وعهدههای بی سرانجام باقی ماند بلکه فشار بر مسیحیان ایران به خصوص نوکیشان مسیحی در داخل ایران هر روز بیشتر و بیشتر می شد.
ادامه دیدارها با پاپ
یکسال پس از این دیدار اواسط اردیبهشت ماه 1378 نیز پاپ با گروهی محقق اسلامی از ایران که برای حضور در سمیناری با عنوان «ایمان و منطق» در مسیحیت و اسلام به واتیکان رفته بودند دیدار کرد. ریاست هیات ایرانی را «مهدی مصطفوی»، رئیس وقت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر عهده داشت که دیداری هم با کاردینال «ژان لوئیس توران»، نماینده پاپ برای گفت و گو میان مذاهب داشت. در این دیدار نیز بار دیگر فرستادگان مذهبی جمهوری اسلامی وعده تعامل ( ! ) با مسیحیان و اقلیت های دینی داخل ایران را دادند، اما باز هم عملکرد جمهوری اسلامی در دستگیری و شکنجه اقلیت های مذهبی به خصوص مسیحیان پرده از چهره واقعی و خشن جمهوری اسلامی در برخورد با دگر اندیشان دینی را روشن ساخت.
عدم پایبندی جمهوری اسلامی به تعهدات !
عدم پایبندی جمهوری اسلامی به تعهدات بینالمللی و زیرپا گذاشتن آزادی اندیشه و حقوق شهروندی افراد با توسل زور و ایجاد رعب و وحشت و فشار و تهدید اقلیت های دینی باعث شد تا پاپ برای مدت های زیاد نه تنها نمایندگان ایران را نپذیرد بلکه پاسخ نامههای رسمی و اداری جمهوری اسلامی را هم ندهد. تا اینکه چندی قبل رسانههای داخل ایران خبر دادند که در هشتمین دوره گفت و گوهای میان اسلام و کاتولیک در اول آذرماه 1391 هیاتی از جمهوری اسلامی به ریاست «محمدباقر خرمشاد» سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در واتیکان با پاپ دیدار کردند. خبر ملاقات هیات ایرانی با پاپ در حالی در رسانههای داخلی ایران منتشر شد که چندان به جزئیات آن پرداخته نشد و تنها به ذکر چند خط خبر کلی اکتفا شد. در عوض تصاویر متعددی از این دیدار منتشر شد که حکایت از تمایل زیاد هئیت نمایندگان جمهوری اسلامی با انداختن عکس یادگاری با پاپ داشت !
گزارش تازه احمد شهید از تبعیض و آزار اقلیت ها
موضوع این نشست با محوریت گفتگوی ادیان آن هم در مقر پاپ در واتیکان در حالی صورت می گیرد که تازه ترین گزارش های «احمد شهید» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران حکایت از آن دارد که در سالهای اخیر فشارهای حکومت و سرویس های امنیتی جمهوری اسلامی بر اقلیت های مذهبی بیش از گذشته گسترش یافته و تعداد زیادی از دگراندیشان مذهبی به خصوص مسیحیان زندانی هستند و زیر شکنجه و فشار قرار دارند. به گفته احمد شهید مسیحیان، مسلمانان سنی و دراویش در ایران با تبعیض و آزار روبهرو هستند و «از اواسط سال ۲۰۱۰ بیش از ۳۰۰ مسیحی در ایران دستگیر شدهاند.» گزارشی که البته جواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر ایران آن را مضحک و غیر واقعی خواند.
جمهوری اسلامی در حالی مدعی گفت و گو با ادیان دیگر است که فشار و سرکوب بر پیروان ادیان غیر شیعه به ویژه نوکیشان مسیحی را شدت بخشیده و هم اکنون جمعی از نوکیشان مسیحی فقط به صرف اعتقادات دینی یا در حال گذراندن محکومیت خود هستند و یا بلاتکلیف در زندانها ی حکومت بسر می برند.
جالب تر آنکه «محمد باقر خرمشاد» سرپرست هیات ایرانی ملاقات کننده با پاپ ضمن ابلاغ سلام گرم مسوولان ایرانی، که در این گزارش از آنها نامی برده نشده اما بر ضرورت تداوم این گفتگو و نشست ها در فضایی عالمانه و معنوی تأکید کرد. این سخنان در حالی بیان می شود که فقط در طی ماههای گذشته برخی مسئولان و روحانیون حکومتی حملات لفظی زشت و توهین آمیزخود را علیه مسیحیان و بویژه پاپ گسترش داده اند.
آنچه از زبان مراجع تقلید شیعه شنیده می شود
گویا هئیت ایرانی دیدار کننده با پاپ، اظهارات "حسن رحیم پور اذغدی" یکی از مسئولان نظام جمهوری اسلامی را بیاد ندارند که درسخنانی توهین آمیز علیه مسیحیت مدعی شد که در جوامع غیر اسلامی، فاسدترین افراد جامعه ، رهبر دینی و کشیشهای آنها هستند !
همچنین گفته های کفر آمیز آخوند "وحید خراسانی" از مراجع تقلید برجسته شیعه را در مورد "عیسی مسیح" و "مریم" (مادر عیسی) فراموش کرده اند. وی در سایت شخصی خود در سخنانی خطاب به پاپ گفته بود: «اگر قرآنی نبود، پس طبق انجیل و تورات عیسی بن مریم "..." است.» او در سخنانی گزاف ادعا کرده بود: «تنها دلیلی که از عیسی مسیح به عنوان شخصی مقدس یاد می شود بخاطر قرآن و محمد است» . آخوند وحید خراسانی پیش از این نیز کتاب مقدس را تحریف شده و غلط خوانده بود و گفته بود که این کتاب کلام خدا نیست! او به همراه تعداد زیادی از دیگر آخوندهای وابسته به حکومت ضمن محکوم کردن پاپ، مدعی شد که وی برای ترویج مسیحیت در ایران تلاش های هدفمند می کند.
این اظهارات و سخنان توهین آمیز با توجه به انعکاس آن در رسانه های داخلی کشور و اعتراض مسیحیان ایران در رسانه های اینترنتی اما هیچگاه از سوی مسئولان نظام و یا سازمانهای متولی همانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشور، مرکز گفت و گوی میان ادیان و یا کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و هیچ نهاد دیگر حکومتی واکنشی در پی نداشته است.
چهارشنبه، 8 آذر ماه 1391 برابر با 2012-11-28 ساعت 11:112004- 2025 IranPressNews.com -