مدير حوزه هاي علميه گفت: با پسوند اسلامي نميتوانيم علوم انساني را اسلامي کنيم، ولي ميتوانيم رويکرد اين علوم را به سمت دينمداري جهت دهيم.
به گزارش خبرگزاري حوزه، آيتالله سيد هاشم حسينيبوشهري، امروز20 آذرماه در هفتمين جشنواره پژوهشي پرديس قم دانشگاه تهران با بيان اين که انقلاب اسلامي پيش از آن که انقلابي سياسي، نظامي و اقتصادي باشد، انقلابي فرهنگي است، اظهار داشت: اگر بخواهيم حيات انقلاب اسلامي را تضمين کرده و آن را به جهان صادر کنيم، بايد از موضع فرهنگ اين کار را انجام دهيم .
وي با اشاره به اين که علوم اسلامي و فرهنگ به يکديگر گره خورده اند و نميتوان هيچ کدام را بدون ديگري تصور کرد، افزود: اگر بخواهيم در حوزه علوم انساني تحولي ايجاد کنيم بايد از موضع فرهنگي باشد.
مدير حوزههاي علميه کشور با اشاره به پيشرفتهاي عظيم کشور در حوزههاي فناوري و نظامي، ابرازداشت: پيشرفتهاي ما در اين عرصه ها به حدي بوده است که دشمن علاوه بر اعتراف به اين قدرت، از مواضع خود عقبنشيني کرده است.
ناکافي بودن توليدات فرهنگي
عضو خبرگان رهبري ادامه داد: در دوراني که کشور با تهديد نظامي روبرو بود، توانستهايم با توليد سلاحهاي پيشرفته دشمن را مغلوب و وادار به عقبنشيني کنيم، ولي متاسفانه توليدات حوزه فرهنگ در مقابل هجمههاي فرهنگي دشمن کافي نبوده است؛ مقام معظم رهبري نيز بارها گلايه خود را از حوزه و دانشگاه در اين رابطه ابراز داشته و خواستار تحول در علوم اسلامي شده است.
امام جمعه قم يادآور شد: تحول در جهانبيني فلسفي و جهت دادن اين جهانبيني به سوي دين و همچنين تبيين انسانشناسي ديني دو نکته مهم در تحول علوم انساني است؛ بدون شک تعريف انسان در ديدگاه اسلام و غرب با يکديگر کاملا متفاوت است و بايد نگاه اسلامي در علوم انساني لحاظ شود.
وي ادامه داد: پذيرش مقوله تعبد عقلاني است و ما بايد از رهگذر عقل تعبد را بپذيريم، پس وحي نيز از طريق عقل براي ما حجت خواهد شد، اما متاسفانه جايگاه وحي در علوم انساني غربي ناديده گرفته شده است.
حوزه و دانشگاه يکديگر را ياري کنند
مدير حوزههاي علميه با تاکيد بر لزوم بازشناسي صحيح تفکرات علمي، خواستار نقد عالمانه اين تفکرات از سوي انديشمندان مسلمان شد و گفت: تحول در علوم انساني نميتواند در يک نهاد خاص صورت گيرد، بلکه حوزه و دانشگاه بايد يکديگر را در اين عرصه ياري دهند.
عضو جامعه مدرسين حوزه تاکيد کرد: با پسوند اسلامي نميتوانيم علوم انساني را اسلامي کنيم، ولي ميتوانيم رويکرد اين علوم را به سمت دينمداري جهت دهيم.
افق انقلاب اسلامي ايران، تمدنسازي است
مدير حوزه هاي علميه، افق انقلاب اسلامي ايران را تمدنسازي عنوان کرد و افزود: تشکيل حکومت در مرزهاي ملي ما زمينهساز تمدنسازي اسلامي است؛ اگر علوم انساني اسلامي را مبناي تمدنسازي بدانيم اين زمينهسازي شکل ميگيرد.
آيت الله حسيني بوشهري با بيان اين که جهتدهي و برنامهريزي براي علوم ديگر همسو با تمدنسازي، زمينهساز صدور انقلاب اسلامي است، گفت: بايد ظرفيت بيداري اسلامي براي صدور انقلاب و تمدنسازي اسلامي استفاده کنيم؛ زيرا کشورهاي منطقه نيازمند مدل جديدي براي نظامسازي سياسي و اقتصادي و فرهنگي هستند که بر اساس تاکيد مقام معظم رهبري همه ما در اين زمينه مسئوليت داريم و بايد در طرحريزي نظام سياسي و فرهنگي اين کشورها نقش آفرين باشيم.
2004- 2025 IranPressNews.com -