یک روزنامه آمریکایی در گزارشی اعلام کرد: ارتش روسیه به منظور اجرای رزمایش دریایی در شرق دریای مدیترانه 12 کشتی جنگی را به نزدیکی آبهای سوریه اعزام خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه آمریکایی ورلد تریبیون، دولت روسیه قصد دارد مانور دریایی بزرگی را در شرق دریای مدیترانه برگزار کند.
بنا به گفته مقامات روسیه، نیروی دریایی این کشور دستکم 12 کشتی جنگی را در ماه ژانویه سال جاری برای انجام تمرینات نظامی به دریای مدیترانه و خلیج عدن اعزام خواهد کرد.
مسئولان روسیه همچنین تاکید کردند که رزمایش مذکور شامل تمرینات در خصوص عملیات ضد زیر دریایی و دفاع هوایی در نزدیکی آبهای سوریه است.
همچنین روزنامه ورلد تریبیون در ادامه گزارش داد: وزارت دفاع روسیه اخیرا در بیانیهای اعلام کرده است که نیروی دریایی روسیه برای اولین بار در چند دهه گذشته چنین رزمایشی را برگزار میکند و این رزمایش با هدف بهبود سلطه روسیه و انجام فعالیتهای متعدد و آموزشی در مناطق دور از دریای روسیه است.
همچنین وزارت دفاع روسیه در بیانیهاش تاکید کرد که کشتیهای جنگی این کشور به مناطق دریای مدیترانه و دریای سیاه اعزام خواهند شد و این تمرینات به منظور تقویت مهارتهای پیاده کردن نیرو در سواحل و برخی مهارتهای جنگی دیگر است.
نیروهای آمریکایی وارد خاک ترکیه شدند
گروهی از نظامیان آمریکایی وارد ترکیه شدهاند تا سامانه دفاع موشکی پاتریوت ناتو را عملیاتی کنند. سامانههای دفاع موشکی هلند نیز دو روز دیگر راهی ترکیه میشوند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری شینهوا، نیروهای نظامی ارتش آمریکا روز جمعه به همراه ادوات نظامی وارد پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب ترکیه شدند. ستاد نیروهای آمریکایی مستقر در اروپا اعلام کرد، 400 پرسنل دیگر و ادوات نظامی بیشتر در روزهای آینده وارد این پایگاه خواهند شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای این ستاد گزارش کرده است که در اواخر ماه ژانویه ادوات نظامی بیشتری از راه دریا به ترکیه ارسال خواهند شد.
همزمان، روزنامه تلگراف هلند گزارش کرده است که سامانههای پدافندی موشکهای پاتریوت متعلق به این کشور به همراه 300 نیروی نظامی دو روز دیگر (هفتم ژانویه) به مقصد ترکیه فرستاده خواهند شد و پیشبینی میشود تا روز 22 ژانویه به آنجا برسند.
قرار است دولت آلمان نیز برنامه مشابهای را به اجرا درآورد.
ستاد نیروهای آمریکایی مستقر در اروپا در بیانیهای گفت که ارسال این نیروها و سامانهها به ترکیه "تنها هدف دفاعی داشته و یک منطقه پرواز ممنوع و یا ماموریت تهاجمی را به همراه نخواهد داشت."
هدف از ارسال موشکهای زمین به هوای پاتریوت، کمک به ارتش ترکیه برای جلوگیری از حملههای احتمالی هوایی و یا پرتاب موشک از سوی سوریه است.
کشورهای آلمان و هلند نیز آماده میشوند تا سامانههای پدافندی موشکهای پاتریوت خود را در روزهای آتی به ترکیه ارسال کنند. طبق برنامهریزی قبلی، قرار است این سامانهها تا پایان ماه ژانویه آماده استفاده باشند.
اوایل ماه گذشته ناتو استقرار سامانههای پدافندی پاتریوت را در ترکیه به تصویب رساند. این عمل در پاسخ به درخواست دولت ترکیه بود که اعلام کرده بود "نگرانیهای جدی" درباره استفاده دولت بشار اسد از سلاحهای شیمیایی دارد.
شنبه، 16 دی ماه 1391 برابر با 2013-01-05 ساعت 09:012004- 2025 IranPressNews.com -