در ۲۲ اسفند ۱۳۵۸، بنیاد شهید انقلاب اسلامی بر پایه فرمان امام خمینی که شامل ده بند بود به ریاست مهدی کروبی، برای رسیدگی به وضعیت خانوادههای شهدا و همچنین امور معلولین و آسیب دیدگان انقلاب اسلامی تشکیل شد.
به گزارش تابناک، همچنین در نوزدهم اردیبهشت ۱۳۸۳ بر اساس فرمان رهبری و همچنین مصوبه شورای عالی اداری، طرح تجمیع نهادهای ایثارگران در ساختاری یکپارچه توسط دولت تصویب شد و بدین ترتیب، بنیاد شهید انقلاب اسلامی به بنیاد شهید و امور ایثارگران تغییر نام یافت.
اختلاس ۱۵۰ میلیارد ریالی
آفتاب نیوز در روز شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ اعلام کرد تجسس ماموران سازمان بازرسی کل کشور در امور مالی بنیاد شهید به کشف اختلاسی ۱۵میلیارد تومانی منجر شد و بنیاد شهید اعلام کرد: در این پرونده با سازمان بازرسی همکاری داشته و درخواست اشد مجازات را برای این متهم می کند.
این گزارش میافزاید، متهم این پرونده که گفته شد دو سال پیش از افشای اختلاس، از بنیاد بازنشسته شده، این مبلغ را در جریان پراخت حق بیمه افراد تحت پوشش قرارداد مذکور اختلاس کرده است.
همچنین اعلام شد که این پرونده از اوایل سال ۱۳۸۸ و پس از درخواست شرکت بیمهگذار از بنیاد شهید، برای جبران خسارت و زیان حاصله از قرارداد نامبرده تحت بررسی قرار میگیرد.
این گزارش در ادامه آورده است، چند روز پیش، مجلس شورای اسلامی، طرح تحقیق و تفحص از بنیاد شهید انقلاب اسلامی را مطرح کرد که با موافقت نمایندگان همراه شد. ناگفته نماند که اقبال نمایندگان از این طرح، واکنش زریبافان رئیس این بنیاد را در پی داشت، به گونهای که گفت: مدیرانی را که تخلف داشتند، برکنار کردیم؛ اما این مدیران برکنار شده مدعیاند، باید تحقیق و تفحص انجام گیرد و من هم استقبال میکنم.
امیر خجسته درباره دلایل این تحقیق و تفحص گفت: ما به دلیل نارضایتیهایی که در جامعه هست، به دنبال تحقیق و تفحص از بنیاد شهید هستیم. موارد تحقیق و تفحص نیز رسانهای شده و طراحان اصلی تحقیق و تفحص فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان مجلس هستند.
در این باره باید گفت، نارضایتی عمومی و شکایات پیاپی به دفتر نمایندگان نسبت به کارکرد بنیاد، دلیل شد که ما طرح تحقیق و تفحص را ارائه کنیم. ناکارآمدی مدیران یکی از موارد تحقیق و تفحص است. وقتی مدیران ناکارامد باشند نتیجهاش این میشود که میبینیم.
همچنین ما مستنداتی داریم، ولی تا هنگامی که تحقیق و تفحص انجام نشود، چیزی از آن نمیگوییم.
از دیگر موارد، بهداشت و درمان است که بنیاد از روی دوش خود برداشته است. بنیاد امکانات و تجهیزات بسیاری داشت، ولی هماکنون جانبازان ما دارند تلف میشوند و اینها برایشان مهم نیست و اهمیت نمیدهند و نمایندگان مجلس هم نمیتوانند در برابر این مسأله سکوت کنند.
وی درباره این که چرا آقای زریبافان این گونه به تحقیق و تفحص واکنش نشان داده است، گفت: وقتی ایثارگران میگفتند که وی به جای رسیدگی به امور، به آنها توهین میکند، باور نمیکردیم؛ اما دیروز وقتی نمایندگان مجلس، واکنش او را دیدند، تصمیم دیگری گرفتند و شصت نفر از نمایندگان به کمیسیون اصل نود نسبت به کارکرد و تخلفات بنیاد شهید شکایت کردند؛ حال آن که آقای زریبافان به جای برخورد منطقی و اعلام آمادگی برای پاسخ دادن، این گونه واکنش نشان دادند و با این رفتار، ما به این نتیجه رسیدیم که برخورد و فحاشی آنها با جانبازان نیز برخورد مناسبی نیست.
به دنبال این رویداد، ۸۵ نماینده درخواست تحقیق و تفحص کردهاند و وی به جای برخورد منطقی از زیر بار مسئولیت فرار کرده و برخوردی میکند که در شأن یک مسئول نیست. این در حالی است که باید پاسخ دستگاههای نظارتی را به نحو احسنت بدهند.
نماینده همدان، در مورد درخواستش برای مناظره با زریبافان گفت: اگر آقای زریبافان برای مناظره بیاید، در همانجا حرف دل جانبازان و خانوادههای شهدا را با وی خواهیم گفت و مستندات خود را نیز ارائه میکنیم. ما به عنوان نماینده مردم، در هر جا که احساس کنیم، نیاز است تحقیق و تفحص خواهیم کرد و تذکر خواهیم داد. وی باید متوجه باشد که باید پاسخگوی نمایندگان مردم باشد.
بنیاد شهید برای توقف تحقیق و تفحص نمایندگان را تهدید کرد
بنیاد با دادن پیغام به یکی از نمایندگان که فرزند شهید است وی را تهدید کردند که یا از ادامه فعالیت در این زمینه دست برمیدارید یا آینده انتخابات برایت مشکلساز میشود اما هدف ما از تحقیق و تفحص اصلاح است، میخواهیم برای ایثارگران کار کنیم. بنابر نظر رهبر معظم انقلاب هر جا تخلف شد باید برخورد شود، هر کسی که باشد.
همچنین مهناز بهمنی، نماینده مردم سراب و از امضا کنندگان این طرح گفت: تحقیق و تفحص به دلیل کاستیهایی که از طرف بنیاد شهید نسبت به خانوادههای شهدا تحمیل شد و همچنین به دلیل برنامهریزیهای نادرستی بود که آنان را دچار گرفتاریهایی کرد و هماکنون این خانوادههای آنان هستند که باید تاوان سوءمدیریت مسئولان بنیاد را دهند.
برای همین، تصمیم گرفتیم از بنیاد شهید تحقیق و تفحص و کارکردشان را آنالیر کنیم. باید نقاطی را که نیاز به تقویت دارند، تقویت کنیم و همچنین در صدد جبران نقاط ضعف و کاستیها باشیم. اینکه مسئولان بنیاد شهید میگویند این کار نباید انجام شود، از سوی نمایندگان پذیرفته نیست، چون چندین بار با آنها صحبت کردهایم، ولی به نتیجهای نرسیدهایم.
وی در توضیح این پرسش که مطلع شدیم شما از طرف آقای زریبافان تهدید شدهاید، گفت: این گونه نبوده، ولی دو سه بار آمده و گفتهاند که این موضوع سیاسی است. ما در نیز در پاسخ به آنها گفتهایم، به دلیل رسالتی که نسبت به خانوادههای شهدا داریم، باید شفافسازی شود. از آنجا که ما مدیون شهدا هستیم، باید پاسخگوی نیاز خانوادههای آنان باشیم تا بتوانیم ذرهای از دین خود به شهدا را ادا کنیم و این موضوع ارتباطی به مسائل سیاسی ندارد. ما به هیچ عنوان از وظیفه خود کوتاه نخواهیم آمد و در عین احترامی که برای مسئولان قائلیم، کار خود را ادامه خواهیم داد.
این فرزند شهید افزود: خلاصه هر که حسابش پاک باشد، نباید از محاسبه باکی داشته باشد. اینکه به دنبال این هستند که تحقیق و تفحص انجام نشود، این پرسش را پیش میآورد که چرا اینها باید در این باره موضع بگیرند؟!
نماینده باید پاسخگوی مردم باشد و این تحقیق و تفحص باید مدتها پیش از این انجام میشد. ناگفته نماند که خانوادههایی مراجعه کرده و گفتهاند خانواده شهدایی که حکم بازنشستگی آنها، پیش از سال ۷۲ صادر شده، تاکنون نتوانستهاند پاداش بازنشستگی بگیرند؛ به چه دلیل باید این گونه باشد؟
چرا باید عدهای این پاداشها را بگیرند، ولی برخی دیگر نگیرند؟! اینها از موارد عدم شفافیت کارکرد بنیاد شهید و نیازمند پاسخگویی درست است.
بنیاد شهید باید با جان و دل، درددل خانوادههای شهدا را بشنود، نه اینکه بگوید نمیتواند. اگر نمیتواند باید میدان را ترک کند و اگر در قانون مشکلی است، باید به مجلس رجوع کنند تا مشکلشان را حل کنیم.
2004- 2025 IranPressNews.com -