محمد جواد ظریف وزیرامورخارجه جمهوری اسلامی امروز در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره انتقال پرونده هسته ای به وزارت امورخارجه گفت: پیشرفت مذاکرات هسته ای بستگی به اراده سیاسی طرف مقابل دارد. ما در وزارت امورخارجه توان کارشناسی داریم البته حتما با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی و سایر دستگاههای ذیربط این کار را انجام خواهیم داد.
وی ادامه داد: همانطور که ریاست محترم جمهوری اعلام کردند ما خواهان حل موضوع هستیم و بنابراین اگر طرف مقابل اراده سیاسی برای حل موضوع داشته باشد کار به راحتی قابل پیشرفت است و من این مسئله را در تماس تلفنی صبح امروز با خانم اشتون نیز مطرح کردم.
ظریف با اشاره به اینکه اشتون صبح امروز با وی تماس گرفته است اظهار داشت: در صحبت امروز با خانم اشتون تاکید کردم اگر این اراده سیاسی روشن شود و آمادگی لازم برای حل مسئله به این شکل که حقوق جمهوری اسلامی رعایت شود وجود داشته باشد و آنها آماده باشند ما هم آماده ایم که این اقدام را انجام دهیم.
ابراز ناامیدی آمریکا
به گفته نماینده آمریکا در سازمان ملل، ایالات متحده همچون دیگر کشورها امیدوار است که روی کار آمدن حسن روحانی فرصتی برای رفع سریع نگرانیهای اتمی باشد، اما هنوز هیچ نشانه روشنی در این جهت از سوی رژیم ایران دیده نشده است.
این دیپلمات آمریکايی با ابراز ناامیدی گفت، رژیم ایران پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور از خود حرکتی در جهت کاهش نگرانیهای بینالمللی در مورد ماهیت برنامه هستهایش نشان نداده و با این کار به امیدها برای پایان یافتن مناقشه با غرب خدشه وارد کرده است.
حسن روحانی، رئیس جمهور اسلامی روز پنجشنبه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی را مسئول پیگیری گفتوگوهای هستهای کرد و با این کار حرکتی واضح برای کاهش تنشها در روند دیپلماتیک مذاکرات و رفع مناقشه اتمی با غرب انجام داد.
به گزارش رادیو آلمان، رویترز مینویسد، اما به نظر میرسد که آمریکا این حرکت روحانی را کافی و رضایتبخش نمیداند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل گفته است، شوربختانه ما تا بهحال هیچ نشانه روشنی مبنی بر تعهد رژیم ایران برای رفع نگرانیهای بینالمللی ندیدهایم.
وی افزود، برعکس تحولات اخیر باعث نگرانی ما شده است.
هفته گذشته آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد، رژیم ایران نصب حدود هزار دستگاه سانتریفوژ پیشرفته برای غنیسازی اورانیوم را به پایان برده و در نظر دارد آنها را آزمایش کند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل با اشاره به همین موضوع تصریح کرد، رژیم ایران به جای اینکه به الزامات بینالمللی تعیین شده توسط شورای امنیت عمل کند، در حال نصب سانتریفوژهای پیشرفتهای است که ممکن است سرعت غنیسازی را به دو تا سه برابر دستگاههای فعلی برساند.
در همین حال نماینده استرالیا در سازمان ملل متحد و رئیس دورهای شورای امنیت و همچنین رئيس کمیته بررسی تحریمهای رژیم ایران گفت، هنوز گزارشهایی دریافت میکند که حاکی از نقض تحریمها توسط رژیم تهران و تلاش برای وارد کردن کالاها و مواد ممنوع است.
آدينه، 15 شهریور ماه 1392 برابر با 2013-09-06 ساعت 12:092004- 2025 IranPressNews.com -