ناکامی رژیم در گرفتن تضمین ماندن همراه با سرکوب داخلی

صدا و سیمای رژیم: سخنگوی وزارت امور خارجه گزارش اخیر در خصوص وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را جهت دار و با انگیزه های سیاسی خواند .

خانم افخم گفت : جمهوری اسلامی ایران در منطقه ای که از افراطی گری ، خشونت و تروریسم رنج می برد ، بعنوان محور ثبات منطقه و برپایه مردمسالاری دینی و اعتدال مسئولانه با جامعه بین المللی تعامل سازنده دارد و نمی پذیرد گزارش های مغرضانه ملاک قضاوت وضعیت حقوق بشردر ایران قرار گیرد.

افخم با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر را توهین به ملت بزرگ ایران دانسته و آن را به رسمیت نمی شناسد ، اضافه کرد : همانطور که قبلا نیز اعلام کرده ایم ساز وکار انتصاب گزارشگر کاملا سیاسی بوده و نتیجه یک روند گزینشی است که توسط معدودی کشورهای خاص در شورای حقوق بشر دنبال می شود و از این رو گزارش تهیه شده نیز با انگیزه های سیاسی وکاملا غیرمنصفانه به تشریح وضعیت حقوق بشر درایران پرداخته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین اضافه کرد : گروه های تروریستی و خشونت طلب که دستشان به خون مردم بیگناه آلوده است عموما منابع تهیه این گزارش قرار گرفته اند و از این رو گزارش مذکور فاقد اعتبار و وجاهت قانونی است.

افخم خاطر نشان کرد : تاثیرپذیری گزارشگر از برخی رویکردها و سیاست های مغرضانه مانع از درک عمیق و نگاه واقع بینانه و بیطرفانه به واقعیات و تحولات مترقی جمهوری اسلامی ایران شده است بطوریکه مشارکت بالا و کم نظیرمردم در انتخابات مهم ریاست جمهوری درخرداد سال جاری دراین گزارش نادیده گرفته شده است.


بازتاب گزارش شهید در رسانه های بین المللی

گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران اعلام کرد، هيچ پيشرفتی در وضعيت حقوق بشر در ايران حاصل نشده است.

احمد شهید گفت، وضعيت حقوق بشر در ايران کماکان مايه نگرانی جدی است و هيچ نشانه ای از پيشرفت در زمينه های قبلی که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شده بود، ديده نمی شود.

خبرگزاری فرانسه در یک گزارشی تحلیلی با اشاره به وعده های روحانی در جریان کارزار انتخابات خردادماه در ایران نوشت، با وجود وعده هايی که توسط حسن روحانی داده شده بود، گزارشگر سازمان ملل طی گزارشی به مجمع عمومی خبر از 724 اعدام در ايران بين ژانويه 2012 و ژوئن 2013 داده است که شامل 202 نفر اعدام در نيمه اول 2013 می شود.

پس از ارائه گزارش احمد شهید، نمایندگان کشورهای آمریکا، بریتانیا، استرالیا، کانادا، جمهوری چک، برزیل، نروژ و مالدیو از جمله کسانی بودند که در دفاع از گزارش احمد شهید در سازمان ملل سخنرانی کردند.

به گزارش رادیو آلمان، نماینده کانادا به قانون جدید امکان ازدواج با فرزندخوانده در ایران اشاره کرد و آن را "ترسناک" خواند.

وی همچنین تاکید کرد که دنیا به "سخنان" رژیم ایران نگاه نمی‌کند بلکه منتظر اقدامات عملی این رژیم برای بهبود وضعیت حقوق بشر است.

نماینده اتحادیه اروپا ضمن ارج نهادن به گزارش احمد شهید گفت که نگران نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران است.

او همچنین به افزایش آمار اعدام‌ها و به خصوص اعدام در ملا عام اشاره کرد و آن را مورد نقد قرار داد.

سایر کشورها نیز رژیم ایران را پیرامون مواردی همچون حصر خانگی موسوی و کروبی، زندانیان سیاسی، حقوق اقلیت‌ها و نیز صدور و اجرای حکم اعدام مورد پرسش قرار دادند.

پنجشنبه، 2 آبان ماه 1392، 4:53 بعدازظهر برابر با 2013-10-24 ساعت 14:10
خبر بعدی : اولین چیزی که پس از دیدن این تصویر به ذهنتان میرسد چیست؟
خبر قبلی : اورانيوم ۲۰ درصد غنی شده (برای بمب) در ایران می ماند


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2025 IranPressNews.com -