توافق ژنو؛ صالحی: راکتور اراک تعطیل نمی‌شود

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه راکتور آب سنگین اراک تعطیل نخواهد شد‌، گفت: دانشمندان ایرانی قبلا نسبت به تولید اورانیوم 20 درصد اقدام کردند و به میزان چهار‌ سال برای راکتور تهران سوخت ذخیره داریم.

علی‌اکبر صالحی صبح امروز در دیدار با آیت‌الله نوری‌همدانی به تشریح فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی پرداخت و گفت: در توافق ژنو از هیچ یک از حقوق تصریح شده در اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و NPT عدول نشده است.

وی با اشاره به اینکه در این توافقنامه اقدامات اطمینان‌بخش و اعتماد‌سازی صورت گرفته است افزود: مقصد نهایی روشن شده است و در این میان برخی اقدامات نیز تعریف شده و طرفین به صورت مساوی اقدام خواهند کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه در این توافقنامه تولید اورانیوم 20 درصد متوقف می‌شود، گفت: ما از ابتدا قصد تولید اورانیوم 20 درصد را نداشتیم و وقتی که سوخت راکتور تهران به پایان رسید و غرب از ارائه سوخت خودداری کرد دانشمندان ایرانی نسبت به تولید اورانیوم 20 درصد اقدام کردند و به میزان 4 سال برای راکتور تهران سوخت ذخیره داریم.

وی گفت: در این بخش چیزی از دست نمی‌دهیم و هر وقت که نیاز باشد در مدت زمان اندک می‌توانیم بار دیگر نسبت به تولید اورانیوم 20 درصد اقدام کنیم.

صالحی با اشاره به نگرانی غربی‌ها مبنی بر انباشت سوخت هسته‌ای توسط ایران و غنی‌سازی آن تا مرز 90 درصد اضافه کرد: در این موضوع، رهبری تکلیف را مشخص کرده‌اند و ما هیچگاه به سمت ساخت سلاح هسته‌ای نخواهیم رفت.

وی با اشاره به اینکه غربی‌ها خواستار این بودند که راکتور آب سنگین اراک را از ما گرفته و یک راکتور آب سبک بدهند گفت:‌ ما از این دستاورد ارزنده عدول نکرده‌ایم و قصد نداریم این دستاورد را از دست بدهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه با یک وضع آرمانی و یک وضع موجود در این مسئله روبه‌رو هستیم تصریح کرد: اگر می‌خواستیم آرمانی عمل کنیم باید آنها فتوای مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار می‌دادند ولی آنها چنین حسن نیتی را ندارند.

پنجشنبه، 28 آذر ماه 1392 برابر با 2013-12-19 ساعت 13:12
خبر بعدی : طرح مجلس برای غنی‌سازی ۶۰درصدی اورانیوم
خبر قبلی : افشاگری یکی از مقامات پیشین وزارت خارجه


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2025 IranPressNews.com -