آب شرب روستاي اوساي مازندران با وجود آلودگي و مسموميت 60 نفر براثر استفاده از اين آب همچنان پابرجا است. به گزارش فارس از شهرستان مياندرود، هشتم شهريورماه جاري خبري با مضمون«آلودگي آب روستاي اوسا در مازندران تاييد شد» روي خروجي خبرگزاري فارس قرار گرفت که در آن خبر پس از گلايههاي متعدد مردم اين روستاي 800 نفري، رئيس مرکز بهداشت شهرستان مياندرود نيز در گفتوگو با خبرگزاري فارس اخبار مربوط به آلودگي آب روستاي اوسا و مسموميت 58 نفره مردم در اين منطقه را تاييد کرد. محمد قرباني به چند مورد نمونهبرداري و آزمايش آب مورد استفاده مردم اين منطقه و در نهايت نامناسب بودن آب شرب مردم روستاي اوسا اشاره صريح کرده بود. اما نکته مهم اين است که با گذشت بيش از يکصد روز از تاييد آلودگي قطعي آب هنوز هم برخي از مردم ناچارند آب آلوده مصرف کنند و اين مطلب در تماسهاي مردمي با خبرنگار خبرگزاري فارس در اين شهرستان به مراتب اعلام شده است.
يکي از اهالي اين روستا در گفتوگو با فارس در شهرستان مياندرود با اشاره به گلايههاي مردم از تعلل 16 ساله مسئولان در رسيدگي به اين مشکل خواستار پاسخگويي متوليان به مردم در اين زمينه شد.
نصرالله فلاح يکي از اهالي روستاي اوسا در اين زمينه اظهار داشت: تا بهحال بيش از صدبار به دفتر شوراي اسلامي و دهياري مراجعه کردهايم و آنها هر روز ميگويند: در حال پيگيري در استان و شهرستان هستيم اما هنوز اتفاق قابل لمسي اتفاق نيفتاده است.
وي با انتقاد از وضعيت سالهاي گذشته مردم اين روستا و عدم بهرهمندي آنان از آب شرب بهداشتي ابراز داشت: در ماههاي گذشته اين مساله به يک معظل بهداشتي بحراني بدل شده است.
فاطمه رزاقي يکي ديگر از اهالي اين شهرستان است که با اشاره به نامناسب بودن همچنين کمبود آب شرب در اين منطقه تصريح کرد: در اين روستا آب شرب نداريم و به همين دليل مشکلات عديدهاي براي سلامتي مردم ايجاد شده است. اين زن روستايي در مازندران با اشاره به مطالبات به حق مردم در اين زمينه خاطر نشان کرد: برخي اهالي آب را از روستاهاي ديگر ميآورند اما کساني که وسيله ندارند مجبور به استفاده از همين آب هستند زيرا بيشتر کشاورز هستند و توانايي خريد هر روزه آب معدني را ندارند. رئيس شوراياسلامي روستا و نايبرئيس شوراي بخشمرکزي شهرستان مياندرود نيز بيان کرد: در سال 63 توسط جهاد سازندگي وقت، چندين چشمه آب موجود در اطراف روستا لولهکشي و به منازل مردم منتقل شد.
محمدعلي عمادي افزود: در آن زمان روستاي اوسا تنها 70 خانوار جمعيت داشت اما همچنان همان ميزان آب براي 250 خانوار در حال استفاده است.
وي ادامه داد: اين آب از سه سال گذشته مورد آلودگي 100 درصد واقع شده و اداره بهداشت نيز غيرقابل شرب بودن اين آب را تاييد کرده است.
عمادي اذعان داشت: با وجود همه مشکلات کمي و کيفي همچنين تذکرات صادر شده از سوي مراکز بهداشتي استان و شهرستان به دستگاههاي ذيربط از جمله فرمانداري بخشداري آب روستايي شهرستان و استان تاکنون هيچ توجهي به اين تذکرات نشده است تا اينکه اوايل تابستان پس از برگزاري چندين جلسه مقرر شد در قالب حوادث غيرمترقبه تدبيري درباره تامين آب اين روستا انديشيده شود.
اين مسئول افزود: در آخرين جلسات برگزار شده در اين مورد با حضور بابازاده معاون آبفار استان و زارعي فرماندار شهرستان جلسهاي در روستا تشکيل و مقرر شد که از محل اعتبارات حوادثي استان چاهي در منطقه روستا حفر و آب آن به شبکه آبرساني اوسا انتقال يابد.
عمادي تصريح کرد: در آن جلسه تقسيمکار و شرح وظايف براي هر يک از دستگاهها مشخص شد و تهيه زمين همچنين پرداخت مبلغ يک ميليون تومان پيش پرداخت به حفار بر عهده شورا و دهياري روستا محول شد اما با وجود انجام وظايف روستا مسئولان در دستگاههاي مربوط به تعهد خود عمل نکردند.
وي با اشاره به مراجعههاي مکرر حفار براي دريافت مطالبات افزود: شوراي اسلامي و دهياري جوابي براي مراجعه حفار ندارند ضمن اينکه قرار بود پس از حفاري چاه آب سالم به شبکه انتقال يابد اما با سکوت تمامي مسوولان مواجه و هيچکس پاسخگو نيست.
نايب رئيس شوراي اسلامي بخش مرکزي شهرستان مياندرود گفت: مسئولان در فرمانداري و آب روستايي جواب ميدهند «چون پول نداريم نميتوانيم کاري بکنيم» و به همين دليل چندين مرتبه اهالي قصد تجمع در محل فرمانداري داشتند که تاکنون با وساطت شوراي اسلامي انجام نشده است اما مردم همچنان بر مطالبات خود اصرار دارند.
به گزارش فارس، روستاي 800 نفري اوسا روستايي کوهپايهاي در دامنههاي جنوب اين شهرستان و به دليل جنگلي بودن از روستاهاي گردشگر پذير استان محسوب ميشود اما با وجود فاصله تنها هفت کيلومتر از مرکز شهرستان 16 سال است که مشکل آب شرب بهداشتي را بر دوش خود احساس ميکند و رفع اين مشکل همت مسوولان در اختصاص اعتبارات را ميطلبد.
2004- 2025 IranPressNews.com -