رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: نگرانی ما از بافتهای نوسازی شده است. به جرأت میتوان گفت بسیاری از ساختمانهای نوسازی شده در بسیاری از شهرها با زلزلهای ۵ ریشتری فرو خواهد ریخت.
به گزارش تسنیم، قدمی با حضور در دومین اجلاس شورای عالی استانها، اظهار داشت: ایران کشوری حادثه خیز است و شاید از حدود ۴۲ حادثه طبیعی ۳۱ مورد از آنها در کشورمان مسبوق به سابقه باشد. از جمله سیل و زلزله که اخیرا برف نیز به آن اضافه شد.
وی ادامه داد: شاید همین حادثه خیزی در تأکیدات مقام معظم رهبری بعد از زلزله بم بود که مجلس شورای اسلامی را براین داشت تا قانون مدیریت بحران کشور را وضع کند تا سازمان مدیریت بحران تشکیل شود. این قانون ساختار و تشکیلاتی ایجاد کرد که در رأس آن شورای عالی مدیریت بحران به ریاست رئیس جمهوری، فرماندهان انتظامی و روسای دخیل در هنگام وقوع بحران بود.
قدمی با بیان اینکه تأکید شورای عالی مدیریت بحرانی تأکیدی بزرگ و جامع است و به نوعی قویترین تأکید شورا در کشور به شمار میآید، تصریح کرد: در همین قانون با توجه به شرایط ویژه تهران یکی از وظایف بر عهده شهردار تهران گذاشته شده اما به طور کلی نقش شهرداریها در این قانون به خوبی دیده نشده است. این درحالی است که فکر میکنم شوراها نیز با توجه به شناخت و ارتباط نزدیکی که با مردم دارند میتوانند در حوادث به سازمان مدیریت بحران کمک کنند.
وی افزود: یکی از معضلاتی که در حوادث با آن مواجه هستیم اقرار در بیان برخی مسائل است؛ متأسفانه هنگامی که حادثهای رخ میدهد مسئولین استان یا شهرستان تمام هم و غمشان این است که همه مشکلاتشان را در دل حادثهای که رخ داده حل کنند.
وی با بیان اینکه رقمهایی که ناشی از خسارات وارد شده به استان یا شهرستان اعلام میشود، نجومی است تصریح کرد: هنگام توزیع اقلام هجوم مردم هجوم خوبی نیست بسیاری از افرادی که حادثه دیده نیدهاند برای دریافت اقلام مراجعه میکنند که فکر میکنم در چنین شرایطی کنترلها و نظارتها یمان میتواند با کمک شورا در کاهش این مسئله قابل حل باشد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه امکاناتی که در کشور توزیع میشود متعلق به مملکت است و نباید بگذاریم بیهوده استفاده شود، گفت: در یک پس لرزه هجوم ۵ الی ۶ هزار نفری مردم برای مردم متقاضی چادر را داریم بدون اینکه خانه بسیاری از آنها آسیب دیده باشد. به اعتقاد بنده نقش شوراها در این شرایط بحرانی دیده نشده اما تمایل داریم از نظرات اصلاحی و رهنمودهایتان در امور سازمان بحران بهرهمند شویم.
وی گفت: یکی دیگر از مشکلاتی که در شهرها با آن روبرو هستیم بافتهای فرسوده و حاشیه نشینی است؛ ۷۲ هزار باتف فرسوده در کشور داریم که حدود ۱۵ میلیون نفر در آنها زندگی میکنند.
قدمی با بیان اینکه تلفات جانی با یک زلزله ۵ ریشتری قطعا زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست، تصریح کرد: درسال گذشته ۱۴ هزار و ۹۵۶ زلزله در کشور داشتیم که بخشی از آنها بالای ۵ ریشتر و کاملا محسوس بودهاند. شاید بزرگترین حادثه شهری زلزله بم بود اما اکثر حوادث ما حوادث روستایی بودهاند. وسعت تخریب شهرستان بم یک ۱۷ شهر تهران بود حال فکر کنید اگر در تهران چنین حادثهای رخ دهد چه خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشورتصریح کرد: در این سالها فقط برای آمادگی در برابرزلزله فعالیت شده و اقدامی برای پیشگیری صورت نگرفته است اگر در ژاپن با یک زلزله ۷ ریشتری تنها دو زخمی برجای میماند به این معنا نیست که امداد و نجات و آمادگی خوبی داشتهاند بلکه به این معناست که اقدامات پیشگیرانه خوبی انجام دادهاند.
وی گفت: همیشه میگویم دعا کنید اتفاقی نبیفتد ولی ما هم باید برنامهای داشته باشیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: بافتهای فرسوده هنگام وقوع زلزله باید تخریب شوند اما نگرانی ما از بافتهای نوسازی شدهاند؛ به جرأت میگویم در بسیاری از شهرهای ما بسیاری از ساختمانها با زلزلهای ۵ ریشتری خواهد ریخت.
قدمی گفت: نمونه این مسئله را در زلزله ورزقان شاهد بودیم که بیمارستانی که تنها سه سال از عمرش میگذشت فرو ریخت. در این بین نیز بسیاری از ساختمان هی دولتی تخریب شد. در زلزله برازجان نیز بیمارستانی که به ظاهر خوب و شکیل ساخته شده بود در شب نخست تخریب شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: از وزارت راه و شهرسازی میخواهیم بر ساخت و سازها نظارت جدیتری داشته باشند؛ اگر بعد از زلزله رودبار و منجیل واقعا نظارت کافی و جدی صورت میگرفت. حداقل ۴۰ درصد ساختمانهایمان ایمن بود.
وی اظهار داشت: در دولت نهم و دهم در راستای نوسازی بافتهای فرسوده اقدامات خوبی صورت گرفت و حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار بافت روستایی بازسازی شد.
برای شورای عالی مدیریت بحران که با حضور رئیس جمهوری تشکیل خواهد شد خواستار برجسته کردن نقش شهرداریها و استفاده از خدماتشان میشویم ضمن اینکه اعتقادمان براین است در شورای عالی مدیریت بحران حداقل رئیس شورای عالی استانها عضو باشند.
قدمی با اشاره به بارش برف هفته گذشته در گیلان و مازندران اظهار داشت مشکل اصلی سازمان در بسیج امکانات این بود که همزمان با این بحران در اکثر استانها نیز چنین مشکلی ایجاد شده بود البته یکی از معضلات اصلی ما این است که در بسیاری از استانها نمیدانیم امکانات در اختیار چه دستگاهی است.
وی با بیان اینکه بخشی از این امکانات را شناسایی کردهایم گفت: متأسفانه در سال ۸۹ به سازمان مدیریت بحران ظلمی شد و بودجه این سازمان را به معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری واگذار کردند در حالی که هنگام بحران باید بودجه در اختیار ما باشد.
قدمی گفت: خواهشمان این است که شورای عالی استانها در این موضوع به ما کمک کند چرا که هیچ عقل و منطقی قبول نمیکند پول در اختیار یک دستگاه و کار در اختیار دستگاهی دیگر باشد. البته دولت قبل نیز مشکلات و گرفتاریهای خاص خود را داشت اما باید این مسئله با همت دوستان اصلاح شود.
چهارشنبه، 23 بهمن ماه 1392 برابر با 2014-02-12 ساعت 11:022004- 2025 IranPressNews.com -