به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 20 دی ماه 1390 برابر با 2012 Tuesday 10 January

ریال بی ارزش ترین پول رایج منطقه

سایت همصدا: بر اساس چشم انداز 20ساله کشور جایگاه اول اقتصادی در منطقه در سال 1404 باید از آن ایران باشد اما آنچه مسلم است با بی ارزش ترین واحد پول این موضوع محقق نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار پانا، نگاهی به ارزش ریال از 20 سال پیش یعنی از دلار 160 ریالی در اقتصادی ایران تاکنون نشان می دهد که سیاست های اقتصادی دولت ها همواره باعث کاهش ارزش پول ملی بوده است.

روند کاهش ارزش پول از یک سیکل ثابت تبعیت نمی کند و وجود نوعی تصاعد هندسی در نمودار کاهش ارزش ریال؛ از سیاست های ناگهانی و نا صحیح دولتها حکایت می کند.

بر اساس چشم انداز پنجم توسعه ایران باید در 20 سال آینده به قدرت اول اقتصادی منطقه تبدیل شود، اما رسیدن به این نقطه نیاز به یک واحد پول قدرتمند دارد.

جذب سرمایه گذار خارجی در ایران تنها زمانی رخ خواهد داد که سرمایه گذار خارجی بداند که ارزش سرمایه ای که به ایران می آورد در زمان خروج از ایران بیشتر شده است.

شرایط تورمی در اقتصاد وجود این نوع سودها را در هاله ای از ابهام قرار می دهد و محقق شدن آنها را با ریسک فراوان (که بیشتر سرمایه گذاران از این ریسک گریزان هستند) رو به رو می کند.

به همین جهت عراق تصمیم به حذف سه صفر از پول ملی خود(دینار عراق) گرفته تا به این وسیله میل سرمایه گذاران به حضور در بازار این کشور را بیشتر کند.

محمد باقر صدری در این خصوص به خبرنگار پانا می گوید: در حال حاضر ارزش ریال به حداقل رسیده و سیاست های اشتباه بانک مرکزی در نحوه مدیریت بازار روز به روز از ارزش ریال در براب سایر ارزها می کاهد.

وی با اشاره به تحریم های اخیر علیه ایران و تاثیر آن بر کاهش ارزش پول ملی گفت: تاکنون این تحریم ها آنقدر جدی نبوده که بتواند ارزش پول ملی را کاهش دهد اما سیاست هایی که از سوی بانک مرکزی برای مقابله با این تحریم ها در نظر گرفته شده به خودی خود عامل کاهش ارزش پول ملی شد.

این اقتصاددان خود تحریمی های داخلی مانند عرضه های ناپیوسته ارز از سوی بانک مرکزی، عدم گشایش ال سی و مواردی از این قبیل را عامل دامن زدن به شک در بازار ارز و کاهش ارزش ریال دانست.

بر این اساس باید باور کرد که اقتصاد ایران با ریال دیگر نمی تواند راه به جایی ببرد و نیاز به جراحی پولی و حذف صفر در آن دیده می شود.

حذف چهار صفر از پول ملی امسال از سوی بانک مرکزی ایران مطرح شد تا شاید به این وسیله بتواند آبرویی برای پول ملی ایران حاصل کند اما با توجه به روند فزاینده تورم آیا اجرای این طرح در شرایط کنونی توجیه اقتصادی دارد؟

بهتر است برای اجرای این طرح قدری تامل کنیم تا اقتصاد ایران از جراحی بزرگ هدفمندی عبور کند تا تورم ناشی از اجرای این طرح نیز فروکش کرده و پس از آن بتوان به اقتصاد کم تورم در سایه واحد پولی ارزشمند امیدوار بود.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved