خبرگزاری فرانسه امروز در گزارشی از تهران نوشت، وزیر نفت جمهوری اسلامی روز شنبه با تهدید کشورهای اروپايی مبنی بر قطع صادرات نفت، از کشورهای عضو اوپک خواست تولید خود را برای جبران کمبود نفت ایران، افزایش ندهند.
گزارش رادیو فرانسه: رستم قاسمی وزیر نفت جمهوری اسلامی، روز شنبه اعلام کرد که حتی در صورت قطع صادرات نفتی، ایران برنامۀ هسته ای خود را رها نخواهد کرد. وی از اوپک خواست که تولید نفت خود را برای جبران تحریم نفت ایران افزایش ندهد و خاطر نشان ساخت که ایران به دنبال آن است كه وابستگی خود به درآمدهای نفتی را كاهش دهد.
وزیر نفت در ادامۀ سخنان خود تأکید کرد که: «صدور نفت بعضی کشورهای اروپایی را حتمأ قطع خواهیم کرد و درباره بقیه نیز در آینده تصمیم خواهیم گرفت و حتی اگر نتوانیم یک بشکه نفت بفروشیم، به هیچ کشوری به دلیل تبلیغات و فشار سیاسی باج نمیدهیم و از موضع به حق خود کوتاه نمیآییم».
رستم قاسمی در ارتباط با تحریم نفت ایران توسط اتحادیۀ اروپا گفت: «اروپاییها متأسفانه تسلیم خواسته آمریکایی ها شده اند اما امیدواریم در زمان باقی مانده تجدید نظر کنند چرا که قطعاً مردم اروپا بهای زیادی از این بابت پرداخت خواهند کرد».
وی در مورد قطع صدور نفت به پالایشگاههای بدهکار اروپایی تأکید کرد که: «کشورهای اروپایی بدهی نفتی زیادی به ایران ندارند و ما نیز اعلام کرده ایم کشورهایی که قصد دارند شش ماه آینده واردات نفت خود را از ایران قطع کنند، همین امروز این کار را انجام دهند و ما هم مشکلی برای یافتن بازار نخواهیم داشت.»
وزیر نفت جمهوری اسلامی در مورد استراتژی وزارت نفت در صورت همگامی كشورهای عمدۀ دیکر خریدار نفت ایران مانند كرۀ جنوبی، چین، ژاپن و هندوستان با تحریم های نفتی اتحادیه اروپا اظهار داشت که: «ما روابط گسترده ای با این كشورها داریم و سالانه حجم زیادی كالا از این كشورها وارد می كنیم؛ بنابراین فكر نمی كنیم كشورهایی مثل چین، كرۀ جنوبی و هندوستان تحت تأثیر اروپا و آمریكا قرار بگیرند.»
رستم قاسمی در ارتباط با تهدید بستن احتمالی تنگۀ هرمزاز سوی جمهوری اسلامی اظهار داشت: «ایران به دنبال تشنج در منطقه نیست اما تنگۀ هرمز یک موضوع سیاسی است و ما در وزارت نفت فعالیت اقتصادی انجام میدهیم. ولی خلیج فارس یک گلوگاه مهم و استراتژیک دنیا است و بخش مهمی از انرژی دنیا از آن عبور میکند که برای بخش قابل توجهی از این میزان هیچ جایگزینی به جز تنگۀ هرمز وجود ندارد.»
همچنین وزیر نفت جمهوری اسلامی در ارتباط با احتمال افزایش میزان تولید نفت توسط دیگر کشورهای عضو اوپک برای جبران کمبود نفت ایران در بازار جهانی تأکید کرد که: «اوپک یک اساسنامۀ اجباری ندارد و اساسنامه آن توصیه ای است تا اعضا منافع یکدیگر را حفظ کنند و ما نیز از اوپک خواسته ایم منافع ما به عنوان یکی از اعضای مهم را حفظ کنند.»