به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 20 بهمن ماه 1390 برابر با 2012 Thursday 09 February

آغاز بحران واردات غله و مواد غذایی به ایران

رادیو فرانسه: بروز مشکلات جدی در واردات مواد غذایی به ایران به علت تحریم‌های بانکی در حال گسترش است. پنج کشتی حامل غله برای ایران بدون تخلیه بار، بنادر جنوبی کشور را ترک کردند. تجار ایرانی ۱۴۴ میلیون دلار بدهی خود را بابت خرید ۲۰۰ هزار تن برنج نمی‌توانند بپردازند و مالزی هم صادرات روغن خوراکی به ایران را متوقف کرد.

آغاز بحران واردات غله و مواد غذایی به ایران امروز برای سومین بار خبرساز شد. نخستین بار پنج کشتی حامل غله برای ایران روز سوم فوریه از تخلیه بار در بنادر جنوب ایران خودداری کردند. از آنجا که ایران نتوانست اسناد اعتباری معتبری در اختیار صادر کنندگان این غلات بگذارد، این کشتی‌ها نیز به سمت کشورهای قطر، امارات و سنگاپور حرکت کردند.

دومین مورد اما به بدهی ۱۴۴ میلیون دلاری تجار ایرانی به صادرکنندگان هندی مربوط می‌شد. باز هم به علت محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های بانکی تجار ایرانی امکان پرداخت پول ۲۰۰ هزار تن برنج ایرانی را ندارند. صادرکنندگان هندی هم از دولت هند خواسته‌اند تا برای حل این مشکل مداخله کند.
و به دنبال رسانه‌ای شدن خبر بدهی ۱۴۴ میلیون دلاری تجار ایرانی به صادرکنندگان هندی، تجار مالزی نیز صادرات روغن خوراکی نخل به ایران را متوقف کردند.

جمشید اسدی، اقتصاد‌دان در پاریس در گفت‌و‌گو با رادیو بین المللی فرانسه در باره توقف صادرات محصولات غذایی برخی کشور‌ها به ایران گفت: «برخلاف برخی که معتقدند این اتفاق باعث رشد داخلی خواهد شد معتقدم فایده‌ای به حال تولیدکنندگان داخلی نخواهد داشت؛ چرا که اوضاع نامساعد کسب و کار در داخل کشور و ورشکستگی تولیدکنندگان به علت واردات بی‌رویه در سال‌های گذشته موضوعی است که به این سادگی جبران‌پذیر نخواهد بود.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved