رادیو آلمان: سپاه پاسداران ایران چندین روزنامهنگار زندانی را به همکاری با رسانههای خارجی از جمله بیبیسی فارسی و نیز مشارکت در "جنگ نرم" علیه جمهوری اسلامی متهم کرده است. بیبیسی بارها اعلام کرده در ایران همکار ندارد.
گزارش "مركز بررسی جرائم سازمانیافته سپاه پاسداران" در سایت "گرداب" منتشر شده که وابسته به سپاه پاسداران است. سایت گرداب این گزارش را افشای جزئیات "عملیات چشم روباه" نام گذاشته است.
در گزارش سایت گرداب تصاویر ۵ نفر منتشر شده که چشمان آنها پوشانده شده و اسامیشان با حروف اختصاری درج شده است. سپاه پاسداران ادعا کرده که این افراد با تلویزیون بیبیسی فارسی همکاری داشتهاند.
بنا بر گزارش "گرداب"، تعداد افرادی که از سوی سپاه پاسداران متهماند ۲۴ نفر هستند که ۱۰ تن از آنان در خارج از ایران بهسر میبرند.
"مركز بررسی جرائم سازمانیافته سپاه پاسداران" ادعا میکند که "فعالان و همكاران بیبیسی فارسی در ايران" به «ايجاد شبكه جذب و آموزش محرمانه و سری در كشور با هدف جذب نخبگان رسانهای و سياسی و برقراری ارتباط تنگاتنگ با شبکههای معاند و ضدانقلاب خارجی و فعالیتهای گسترده جاسوسی هوشمند و نیز ارائه محتوا از نقاط استراتژیکی مانند اطلاعات وزارتخانههای حساس و سفارتخانهها» اقدام کردهاند.
مسئولان بیبیسی فارسی این اتهامها را رد و بارها اعلام کردهاند که این شبکه دفتر رسمی و یا همکاری در ایران ندارد.
دستگیری اعضای خانواده خبرنگار
پیشتر مقامهای امنیتی ایران ادعا کرده بودند که شماری از "همکاران بیبی سی فارسی" در ایران را دستگیر کرده و پرونده آنها را به مراجع قضایی تحویل دادهاند.
در گزارش اخیر "مركز بررسی جرائم سازمان يافته سپاه پاسداران" آمده که بازداشت خواهر یکی از خبرنگاران بیبیسی فارسی به منظور فشار بر این خبرنگار نبوده و خواهر این خبرنگار بازوی رسانهای بیبیسی فارسی و رادیو فردا بوده است.
صادق صبا، مدیر بخش فارسی بیبیسی فارسی، در گفتوگو با دویچهوله گفته بود که یکی از همکاران بیبیسی فارسی در لندن مجبور به انجام بازجویی اینترنتی با ماموران امنیتی در ایران شده تا عضو خانواده او که در ایران بازداشت بوده، آزاد شود.
«ایران، بدترین حبسکننده روزنامهنگاران»
سازمان "گزارشگران بدون مرز" در گزارشی که آن را روز سهشنبه (۲۱ فوریه/ دوم اسفند) منتشر کرده بود، «نگرانی عمیق» خود را از وضعیت روزنامهنگاران و فعالان فضای مجازی ابراز کرده بود.
در گزارش این سازمان به نامهایی چون محمد سلیمانینیا، احسان هوشمند، سهامالدین بورقانی، پرستو دوکوهکی و مرضیه رسولی اشاره شده که در دی ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند.
بنابر گزارش نهادهای حقوق بشری هماکنون بیش از ۴۰ روزنامهنگار در ایران دربند هستند.
کمیته حمایت از روزنامهنگاران (CPJ) نیز در گزارش سالانه خود حکومت ایران را «بدترین حبسکننده روزنامهنگاران» و «یکی از ده کشور سرکوبگر اینترنت» در جهان خوانده است.
این سازمان بینالمللی تصریح میکند که دو سال پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران همچنان از بازداشت و زندانی کردن گروهی از روزنامهنگاران برای ساکتکردن آنها و جلوگیری از انتشار آزادانه اخبار استفاده میشود.