به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 7 اسفند ماه 1390 برابر با 2012 Sunday 26 February

وزارت بهداشت: شیوع تالاسمی در ایران

رئیس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت با اشاره به شیوع تالاسمی در کشور، گفت: ایران جز کشورهای پر خطر و روی کمربند تالاسمی قرار گرفته‌ است.

به گزارش مهر، دکتر محمد عقیقی اظهار داشت: با توجه به نگاه نمایندگان به ویژه کمیسیون تخصصی بهداری مجلس به بیماران خاص انتظارمی رود از اعتبار پیشنهادی این بخش در لایحه بودجه سال 91 حمایت کنند و تصویب اعتبارات مورد نظر ضروری است.

وی افزود: امید است مجلس با نظر مساعد خود بتواند اعتبار کافی را در اختیار وزارت بهداشت و وزارت رفاه برای حمایت‌های درمانی مورد نیاز بیماران خاص به عمل آورد.

عقیقی گفت: اکنون 19 هزار و500 بیمار دیالیزی خونی، یکهزار و 500 بیمار صفاقی، حدود 16 هزار بیمار پیوندی، بر اساس آمارهای جدید نزدیک به 17 هزار بیمار تالاسمی، هفت هزار و 500 نفر بیمار هموفیلی و حدود 32 هزار بیمار ام‌اس ثبت شده در وزارت بهداشت در کشور داریم.

رئیس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت ادامه داد: در برخی بیماریها مانند ام‌اس ثبت بیماران ممکن است کامل نباشد و در همایشهایی از این دسته، از مسئولان مربوط استان‌ها تقاضا می‌شود که آمار را به صورت دقیق و کامل ثبت کنند تا ما بتوانیم به نحو مطلوب با توجه به سیاستگذاریهای موجود در وزارت بهداشت به این دسته از بیماران در سطح کشور خدمات ارایه دهیم.

وی افزود: هم‌اکنون اقداماتی در زمینه پیشگیری از برخی بیماریهای قابل پیشگیری مانند تالاسمی که جز موفقیتهای بخش سلامت کشور بوده در زمینه کنترل موالید تالاسمی ماژور صورت گرفته است.

عقیقی گفت: اکنون با توجه به شیوع تالاسمی در کشور ما جز کشورهای پر خطر و روی کمربند تالاسمی قرار گرفته‌ایم و با اجرایی کردن پیشگیری این بیماری توانسته‌ایم تا حدودی آن را کنترل و کاهش دهیم.

وی ادامه داد: در بیماران دیالیزی مهمترین بخش درگیر بیمار کلیه است و در کشورهای پیشرفته دنیا بیماری‌های زمینه‌ای دیابت و فشار خون موجب به وجود آمدن این بیماری می‌شود.

عقیقی اظهار داشت: در کشور ما نیز این اتفاق افتاده و از این رویه تبعیت می‌کند، به دنبال پیشگیری از نارسایی کلیه که مرحله قبل از دیالیز است برنامه‌هایی به منظور پیشگیری طراحی در برخی نقاط انجام گرفت و اینک نتایج آن در دست پیگیری است.

رئیس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت اضافه کرد: کشور ما در زمینه پیوند اعضا در دو بخش اهداکنندگان زنده و اهداکنندگان مرگ مغزی یا پیوند از مرگ مغزی توفیقات فراوان داشته و رتبه چهارم اهدای اعضای مرگ مغزی را در منطقه کسب و به نرخ پیوند عدد پنج و دو دهم به ازای یک میلیون نفر رسیده‌ایم.

وی افزود: هم اکنون در سطح جهانی دارای رتبه 42 در زمینه پیوند هستیم که در سالهای گذشته در سطح جهانی رتبه 49 و در سطح منطقه دارای رتبه هفتم بودیم.

عقیقی ادامه داد: با توجه به رشد علمی کشور انتظار می‌رود که در پایان برنامه پنجم توسعه وضعیت پیوند اعضای اهداکنندگان مرگ مغزی ما بهتر و با اصلاح رتبه خود در منطقه شاهد کسب رتبه اول و یا دوم باشیم.

رئیس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت گفت: یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی خدمات پزشکی در کشورهای مختلف بحث وضعیت پیوندهای پیچیده از قبیل پیوند کبد، قلب، ریه است که اکنون کشور ما با سرعت رو به جلو است.

عقیقی اظهار داشت: پیوند کلیه در کشور ما دارای قدمت بالایی بوده و اکنون 30 بخش پیوند کلیه در کشور به صورت فعال وجود دارد.

وی اضافه کرد: مقوله بیماران خاص و صعب‌العلاج مقوله‌ای نیست که تنها از عهده یک ارگان و نهاد برآید و انتظار می‌رود همه ارگان‌های مرتبط در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم به این گروه از بیماران خدمات مؤثر و قابل قبولی را ارایه دهیم.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved