به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

آدينه، 19 اسفند ماه 1390 برابر با 2012 Friday 09 March

حرف‌ های اوباما در باره رژیم برنامه ریزی شده است

سایت فرارو- یک استاد دانشگاه و تحلیل گر مسائل بین المللی گفت: «اشتباه است که گفته شود اوباما به صورت متناقض صحبت می کند بلکه به اعتقاد من اوباما برنامه ریزی شده و به صورت تکمیلی و براساس بافت های موقعیتی که درآن قرار می گیرد سخن می گوید. در آیپک تند و در اولین کنفرانس مطبوعاتی سال 2012 آرام تر. آن تندی و این آرام سخن گفتن در کنار هم به نسبت هم تعادل در رسیدن به این اهداف را دنبال می کند.»

اوباما در روزهای اخیر و به مناسبت های مختلف سخنان متفاوتی را علیه ایران ابراز کرده است. به طوری که وی ابتدا در گفتگو با نشریه آتلانتیک گفته بود وقتی رئیس جمهور آمریکا درباره در نظر گرفتن گزینه اقدام نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران صحبت می کند در این باره جدی است و بلوف نمی زند. وی در اجلاس آیپک نیز چنین سخن گفته بود.

در این میان اوباما در اولین کنفرانس خبر خود در سال جدید با لحنی متفاوت برنامه هسته ای ایران را تهدیدی علیه هیچ کشوری نداسته و عنوان کرده به نفع همه است که مسئله هسته ای ایران به صورت صلح آمیز حل شود.

دکتر مهدی مطهرنیا استاد دانشگاه و تحلیل گر مسائل بین المللی در گفتگو با فرارو گفت: «آنچه که در صحبت های اوباما مشاهده می شود نوعی برنامه ریزی استراتژیک توسط دموکرات ها علیه ایران است. به بیان دیگر بر خلاف آنچه که گفته می شود صحبت های اوباما متناقض نما نیست؛ بلکه نمایانگر نگرش دموکرات ها در تعریفی است که از ایران امروز دارند. حال این تعریف درست است یا خیر مسئله دیگری است.»

وی ادامه داد: «آمریکا با رهبری دموکرات ها و به وسیله اوباما در کاخ سفید از ایران امروز تعریفی معین عرضه می کنند که بر اساس آن راهکارهای تحمیل اراده خود بر ایران را با هزینه های کمتر دنبال می نمایند. در این تعریف ایران کشوری بسیار مهم و دارای پیشینه تاریخی و فرهنگی پایا و ماندگار در تاریخ تمدن بشری است و از ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک بالایی برخوردار است و در ضمن آنکه یک کشور منطقه ای در هارتلند نو است در فلات ایران واقع شده که نوهارتلند نامیده می شود.»

این استاد دانشگاه افزود: «نوهارتلند اهمیت جدی برای فلات ایران در نظم نوین آینده قائل است. چرا که هر کس بتواند بر نوهارتلند یعنی خلیج فارس، ایران و جنوب عراق حاکم شود و قدرت اصلی خود را در این منطقه مستقر کند خواهد توانست رقابت های آینده جهانی را با منابع کمتر و منافع بیشتر بدست آورد. از این جهت است که اوباما اعتقاد دارد که باید با ایران قدرتمندی که از منظر مولفه های فوق از قدرت ثابتی برخوردار و به واسطه اطلاع رسانی در این کشور با رویکرد ایدئولوژیک به تزاید قدرت خود در منطقه خاورمیانه یا هارتلند نو می اندیشد برخورد کرد.»

مطهرنیا گفت: «بر همین اساس اوباما در پی آن است که بر اساس تئوری جنگ های نامتعادل با ایران برخورد کند. اوباما سعی کرده در چارچوب قدرت هوشمند آمریکایی، زمینه پرور ایجاد کنش رسانه ای علیه جمهوری اسلامی شود و تهدید ایران را در منطقه با ایران هراسی بزرگ کرده و در سطح بین المللی با اسلام هراسی به اجماع علیه ایران برسد.»

وی افزود: «از سوی دیگر اوباما در پی آن است بعد از اقدام و کنش رسانه ای بر اساس بزرگ نمایی تهدید ایران برای جامعه بین المللی، اجماع منطقه ای و بین المللی علیه ایران را نسبت به گذشته سازماندهی بیشتر نماید؛ لذا در پرونده هسته ای و حول آن پرونده حقوق بشر ایران مطرح است و به دنبال آن است که اجماع عربی علیه ایران را به یک اجماع بین المللی علیه ایران پیوند بدهد.»

این تحلیل گر مسائل بین الملی گفت: «از سال گذشته اوباما با اعلام اینکه ایران و کره شمالی دو استثناء در کاربرد احتمالی قدرت اتمی محدود از سوی آمریکا علیه دیگر کشورها خواهند بود، جنگ روانی علیه ایران را به عنوان گام دوم جنگ نامتعادل برداشت و هم اکنون با مدیریت اعمال فشار علیه ایران سعی دارد که این اعمال فشار به یک درگیری و اصطکاک منطقه ای به گونه ای نیانجامد که وحدت ملی در درون ایران افزایش و در بیرون در اقدام رسانه ای و اعمال جنگ روانی علیه ایران اخلال ایجاد شود.»

وی گفت: «اوباما قصد دارد به گونه ای رفتار کند که از تهدید اسرائیل علیه ایران به عنوان یک فرصت جهت به اوج رسانی جنگ روانی علیه ایران استفاده نموده و در چارچوب قدرت هوشمند به مدیریت این تهدید بپردازد به گونه ای که در مرحله نخست تهدید اسرائیل علیه ایران را کنترل و در مرحله دوم از تهدید اسرائیل علیه ایران برای زمینه سازی در جهت اجماع بیشتر در جامعه بین المللی برای اعمال فشارهای غیر نظامی بیشتر علیه ایران استفاده کند.»

مطهرنیا اظهار داشت: «نکته دیگر اینکه اوباما در مرحله سوم می تواند با استفاده از این نوبازی دیپلماتیک افکار عمومی را اقناع کند که آمریکا به دنبال جنگ علیه ایران نیست تا احیانا با وقوع احتمالی برخورد سخت در آینده علیه ایران، افکار عمومی را از این جهت اقناع کرده باشد که آمریکا تمام تلاش خود را درجهت عدم ورود به جنگ انجام داده است.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved