به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 21 اسفند ماه 1390 برابر با 2012 Sunday 11 March

شليک به ببر روسی در باغ وحش تهران

همين روزها ببر ماده‌اي كه با هياهوي رسانه‌اي زياد براي احياي نسل ببر مازندران به ايران آمده بود، هدف گلوله قرار مي‌گيرد چون به گفته مسئولان سازمان محيط زيست بيماري بدون درماني گرفته است؛ ببر‌هايي كه به جاي زيستگاه ميانكاله در مازندران سر از تهران درآوردند. اين موضوع درحالي توجه بيشتري جلب مي‌كند كه سازمان محيط زيست در حال تدارك براي معاوضه دو قلاده پلنگ با دو قلاده ببر ديگر مي‌باشد!
به گزارش مهر، پس از گذشت دو سال کش‌وقوس براي احياي ببر منقرض شده مازندران از ببر سيبري و مرگ ببر نر، تست بيماري مشمشه در ببر ماده هم بالاخره مثبت اعلام شد و قرار است اين حيوان معدوم شود.
ببر نر سيبري که ارديبهشت ۱۳۸۹ به ايران وارد شد حاصل تفاهمنامه مشترک سازمان محيط زيست ايران و روسيه بود براي احياي نسل منقرض شده «ببر مازندران». محيط‌زيست براي ورود دو قلاده ببر از سيبري پروژه‌اي را تعريف کرد که رئيس سازمان محيط زيست بودجه مورد نياز براي آن را 5 ميليارد تومان اعلام کرد؛ تفاهمنامه‌اي که حاصل آن، خروج دو قلاده پلنگ ايراني به روسيه و ورود دو قلاده ببر بيمار از سيبري بود.
ببر نر وارداتي پس از گذشت 8 ماه از انتقال به ايران در باغ وحش تهران جان باخت؛ مرگي که تبديل به سوژه رسانه‌هاي داخلي و خارجي شد. مدير وقت باغ وحش تهران گفت: «ببر نر گوشت خر خورد و مرد»، محيط زيست اعلام کرد: «علت مرگ به احتمال 60 درصد بيماري مشمشه است»، باغ وحش تهران پاسخ داد: «ببر نر قبل از مشمشه، «ايدز گربه‌سانان» داشته است»، مشاور سازمان محيط زيست گفت: «تست ايدز ببر منفي است»، رئيس سازمان محيط زيست تأكيد کرد: «تست ايدز پيش از ورود ببر به ايران گرفته نشد »، مدير باغ‌وحش اعلام کرد: «دامپزشکي تست ايدز از ببر گرفت، تست ايدز مثبت است » و...
اين اتفاق تنها تبعات رسانه‌اي دنبال نداشت و مسئولان باغ وحش تهران به گمان اينكه شيرهاي باغ وحش هم به مشمشه مبتلا هستند اين حيوانات را با گلوله كشتند.
اين نگراني‌ها به قدري بالا گرفت كه اخباري مبني بر ابتلاي گربه‌هاي تهران به مشمشه مطرح شد. در اين حال ببر ماده در اتاقک قرنطينه قرار گرفت.
قرنطينه‌اي که يک اتاقک آجري در فضايي باز و دور از باغ وحش ارم است با پنجره‌هاي ميله‌اي که کمي نور را روانه اتاق تاريک قرنطينه مي‌کند.
فارس از يك منبع آگاه نقل مي‌كند: بيش از يک سال است که ببر ماده در اين اتاق قرنطينه به سر مي‌برد تا نتايج قطعي آزمايش‌هاي متعدد درباره بيماري آن اعلام شود. آزمايش‌هايي که تاکنون ابتلا به بيماري مشمشه را در اين ببر «منفي» نشان مي‌داد اما اين بار به گفته يک منبع آگاه آخرين نتيجه آزمايش‌هاي تست بيماري مشمشه ببر ماده «مثبت» اعلام شده، تستي که در کشور ديگري ارزيابي شده است.
خوشبختانه نتايج اين آزمايش نشان مي‌دهد که شيرهاي باقي مانده باغ وحش ارم تهران هيچ نشانه‌اي از ابتلا به اين بيماري ندارند و تست آنها «منفي» است.
براساس گفته اين منبع آگاه، دستگاه‌هاي مرتبط از جمله دامپزشکي و سازمان محيط زيست در حال حاضر در پي معدوم کردن اين ببر ماده بر آمده‌اند که روش آن هم هنوز مشخص نيست.
در حالي‌که با اعلام نتيجه آخرين تست از ببر ماده سيبري در ايران، تير خلاص به سمت يک پروژه تلخ زيست‌محيطي شليک مي‌شود، رئيس سازمان محيط زيست اصرار بر ورود ۴ قلاده توله ببر ديگر از سيبري به ايران دارد و همچنان براي آماده‌سازي منطقه حفاظت شده «ميانکاله» در شمال کشور که به عمر هيچ کدام از اين ببرها کفاف نداد هزينه مي‌کند.
محمد جواد محمدي‌زاده گفته است: قرار سازمان محيط زيست با کشور روسيه بر اين بود که زيستگاه حيوانات براي نگهداري از ببر‌هايي که از اين کشور وارد ايران مي‌شوند، آماده شود تا ما بتوانيم از روسيه ببر وارد کنيم و از ايران نيز پلنگ به روسيه بفرستيم.
هنوز به اين سؤال كه چرا قبل از آماده شدن زيستگاه ببر‌ها در ميانكاله، اين حيوانات وارد كشور شدند، پاسخ داده نشده است و چرا اين حيوانات به جاي ميانكاله به تهران آورده شدند. به هر ترتيب ببر‌هاي روسي مثال روشني براي فرصتي است كه تبديل به تهديد شد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved