به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 4 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Monday 23 April

کمبود تخت؛ تنگنای درمان تن‌های رنجور کودکان در تبريز

بيمارستان کودکان تبريز به عنوان تنها بيمارستان تخصصي کودکان شمال و غرب کشور از کمبود تخت بستري رنج مي برد اما اين مشکل چندان جدي گرفته نمي شود. به گزارش مهر، بيمارستان کودکان تبريز پس از 50 سال خدمات دهي مستمر، به شدت از کمبود تخت رنج مي برد و اين در حالي است که بيمارستان مزبور طي سال هاي اخير به قطبي در شمال و غرب کشور شده و کودکان بيمار از استان هاي مجاور و حتي کشورهاي همسايه براي درمان به آن مراجعه مي کنند. هم اکنون بيمارستان کودکان تبريز با 225 تخت تعريف شده به مراجعه کنندگان خدمات درماني و بهداشتي ارائه مي کند که به گفته مدير اين بيمارستان، تخت هاي موجود هرگز پاسخگوي بيماران نيست. دکتر محمد عليپور به مهر گفت: با توجه به حضور پزشکان حاذق با بوردهاي فوق تخصص به همراه کاربلد بودن کادر پرستاري بيمارستان کودکان تبريز، خدمات ارائه شده به بيماران از سطح کيفي بسيار بالايي برخوردار است و همين موضوع باعث افزايش شمار مراجعه کنندگان به اين مرکز درماني شده است. وي افزود: در کنار همه اين موارد، ارائه خدمات درماني و بهداشتي با تعرفه هاي دولتي باعث شده است که مراجعه کنندگان، بيمارستان کودکان را به ساير مراکز درماني ترجيح داده و خواهان درمان و يا بستري شدن در آن باشند. مدير بيمارستان کودکان تبريز افزود: هم اکنون علاوه بر استان آذربايجان شرقي، بيماراني از استان هاي شمال و غرب کشور به اين بيمارستان مراجعه مي کنند ضمن اينکه حضور بيماراني از کشورهاي همجوار مانند جمهوري نخجوان و جمهوري آذربايجان بسيار چشمگير است.وي گفت: در چنين شرايطي، بيمارستاني که براي تامين نيازهاي 30 سال قبل طراحي و اجرا شده است هرگز در زمان حاضر نمي تواند پاسخگوي حجم بالاي مراجعه کنندگان داخلي و خارجي باشد. عليپور اضافه کرد: اغلب بخش هاي داير در بيمارستان کودکان تبريز با ترافيک مراجعه کنندگان مواجه است و در برخي موارد، براي بستري شدن، نوبت دهي مي شود. مدير بيمارستان کودکان تبريز گفت: از چند سال قبل با احساس اين مشکل، نامه نگاري هاي لازم با دانشگاه علوم پزشکي تبريز صورت گرفت و دانشگاه هم مکاتبات اداري را با وزارت بهداشت انجام داده است. وي با تاکيد بر اينکه حل و فصل مشکل کمبود تخت در بيمارستان کودکان تبريز بايد به عنوان اولويت کاري دستگاه هاي ذيربط قلمداد شود، تصريح کرد: مطابق سياست هاي دانشگاه علوم پزشکي و وزارت بهداشت، لازم است يا بيمارستان کودکان تبريز توسعه يابد و يا بخش کودکان در ديگر بيمارستان ها داير شده و خدمات دهي کند. در همين حال، رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با انتقاد از تداوم بي توجهي به وضع نابسامان بيمارستان کودکان تبريز، اظهار داشت: ضرورت دارد خيران براي بهبود وضع موجود اين بيمارستان پيشگام باشند.

دکتر عليرضا يعقوبي به خبرنگار مهر گفت: بيمارستان کودکان تبريز به عنوان تنها پايگاه درماني کودکان در شمالغرب کشور وضعيت مطلوبي ندارد و رسيدگي به آن نيازمند عزم عمومي است. وي گفت: با توجه به موقعيت جغرافيايي آذربايجان شرقي و سيل جمعيتي که جهت درمان راهي بيمارستان کودکان تبريز مي شوند، ظرفيت آن براي پذيرش اين حجم از بيمار کافي نيست. وي در خصوص اقدامات عملي جهت رفع اين معضل تصريح کرد: با وجود بحث هايي در خصوص نابساماني اين بيمارستان و صحبت هايي که با مسؤولان و نمايندگان استان صورت گرفته، تاکنون هيچ قول مساعد از هيچ نهادي دريافت نشده است. به گفته يعقوبي، راهکارهايي که براي رفع اين مشکل ارائه مي شوند مقطعي بوده و تا امروز فقط اقدامات موقتي انجام شده است، در صورتي که به يک بيمارستان جديد و مجهز نياز وجود دارد. رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به لزوم مشارکت خيران سلامت در رسيدگي به مشکلات بيمارستان کودکان تبريز گفت: نيکوکاران که در يک برهه زماني با عزم و اراده مثال زدني، مشکل کمبود و غيرمقاوم بودن مدارس را در حد زيادي مرتفع کردند، امروز نيز با توجه خاص به موضوع سلامت مسئوليت دارند جلوي جان باختن احتمالي کودکان را که به علت کمبودهاست، بگيرند.

با وجود دستاوردهاي بسيار کشورمان در زمينه پيشگيري و درمان انواع بيماري هاي کودکان، هنوز نظام سلامت در بخش کودکان با مشکلاتي مانند کمبود تخت بستري مواجه است که شايد همين مشکل باعث مي شود کودکان بيمار بر اثر زمان انتظار طولاني، جان خود را از دست دهند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved