به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 7 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Thursday 26 April

هدفمندی یارانه ها؛ آتش بر طاقه های پارچه

روزنامه اعتماد: آستانه اجراي فاز دوم هدفمندسازي يارانه‌هاست و به همين دليل شرايط بازار در انتظار تصميمات دولتي است. با اين حال كه دولتمردان در تريبون‌هاي مختلف از اجراي فاز دوم هدفمندسازي خبر مي‌دهند اما برخي مسوولان خواهان به تاخير انداختن فاز دوم اين طرح حداقل به مدت يك سال هستند. از طرف ديگر هشدارهايي درباره عدم ظرفيت و همچنين آماده نبودن صنايع، بازار و اقتصاد كشور براي اجراي فاز دوم هدفمندسازي يارانه‌ها داده مي‌شود.

اين در حالي است كه از طرف برخي تشكل‌هاي صنفي و صنعتي بارها تقاضاي افزايش قيمت‌ها به مراجع دولتي ارائه شده است.

در اين مورد مي‌توان به عنوان مثال به افزايش چهار‌باره قيمت شير در سه‌ماهه اخير اشاره كرد. با اين حال كه تشكل‌هاي صنفي فعال در بخش توليد شير بارها با دولتمردان به جلسه نشستند و عنوان كردند كه به خاطر بالا رفتن هزينه‌هاي توليد ناگزير از افزايش قيمت‌ها هستند، در سه ماهه گذشته چهار بار قيمت شير و به دنبال آن قيمت مواد لبني با افزايش قيمت مواجه شد. با اين وجود دولت از طرحي به عنوان تشديد بر نظارت بازار خبر مي‌دهد و از افزايش قيمت‌ها تعبير گراني دارد.

در همين حال كه صنايع براي همسان‌سازي قيمت فروش‌شان با قيمت تمام‌شده در راه رفت و آمد به بخش‌هاي مختلف دولت هستند، صنوف توليدي هم عنوان مي‌كنند كه پس از افزايش هزينه سوخت پس از اجراي فاز اول هدفمندسازي و تورم سالانه قيمت تمام‌شده كالاهاي آنها هم بالا رفته است و نيازمند بازنگري در قيمت كالاها و خدمات‌شان هستند. براي اينكه بدانيم منظور اصناف از بالا رفتن هزينه‌هاي توليد چيست كه خواهان افزايش قيمت‌هاي خود هستند، از روساي يكي از صنوف توليدي جوياي تغييرات اتفاق‌افتاده روي هزينه‌هاي توليد شديم.

رضا اسفندياري، رييس اتحاديه خياطان زنانه‌دوز و مردانه‌دوز تهران، در اين گفت‌وگو ابتدا از افزايش قيمت‌هاي توليد، كاهش خريد و به نوعي كسادي بازار گلايه مي‌كند. رييس اتحاديه خياطان تهران به «اعتماد» گفت: «بازار ما خياط‌ها كساد است و اين روزها مشتري زيادي سمت خياطي‌ها نمي‌آيد.» وي ادامه داد: «واردات بي‌رويه لباس و به ويژه كت و شلوار چيني با قيمت‌هاي ارزان باعث شده كه كسي تمايل به دوخت كت و شلوار نداشته باشد و به همين دليل بسياري از خياطان فعال در اين بخش با زيان مواجه شده‌اند و بسياري هم تعطيل كرده‌اند.»

رييس اتحاديه خياطان تهران اضافه كرد: «در حالي كه بازار پوشاك ما از جانب توليدكنندگان چيني تهديد مي‌شود و اين رقابت را براي ما بسيار سخت كرده است، بعد از هدفمند‌سازي يارانه‌ها هزينه‌هاي توليد زيادي به صنف ما تحميل شد و با افزايش هزينه‌ها باز گروهي از فعالان بازار با ورشكستگي مواجه شدند.» به گفته وي از زمان افزايش قيمت‌ها، صنوف وابسته كه كالاهاي خياطان را تامين مي‌كنند از فروش چكي يا فروش‌هاي مدت‌دار امتناع مي‌كنند و تنها حاضر به فروش نقدي كالاها هستند.

اسفندياري در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان دارد ريز هزينه‌هاي توليدي كه افزايش پيدا كرده‌اند را نام ببرد، گفت: «بله قيمت تمام ابزار و وسايلي كه در توليد لباس به كار مي‌رود مثل پارچه، دكمه، نخ، هزينه‌هاي تعمير و نگهداري چرخ‌ها و دستگاه‌ها بالا رفته‌اند.» رييس اتحاديه خياطان تهران گفت: «به عنوان نمونه پارچه كت و شلواري ساده كه پيش از اين چكي، اقساط يا مدت‌دار متري 9 هزار تومان به فروش مي‌رفت، حالا تنها به صورت نقدي عرضه مي‌شود و به قيمت 14 هزار تومان رسيده است.»

به گفته اسفندياري پارچه طرح‌دار نيز به مشابه پارچه ساده كت و شلواري با افزايش قيمت مواجه شده و پارچه‌فروشان از فروش اين مدل پارچه به صورت اقساط يا چك مدت‌دار امتناع مي‌كنند.

رييس اتحاديه خياطان تهران در اين‌باره گفت: «قيمت هر متر پارچه طرح‌دار كت و شلواري هم از 14 هزار تومان به 22 هزار تومان تا 25 هزار تومان رسيده است.» وي درباره بالا رفتن قيمت ساير پارچه‌هاي به‌كاررفته در توليد كت و شلوار گفت: «برخي پارچه‌ها كه ما به آن خرج كار مي‌گويم، هم با افزايش زيادي همراه بوده، قيمت هر متر پارچه آستري از سه هزار تومان به چهار هزار تومان رسيده است.»

وي ادامه داد: «يكي ديگر از پارچه‌هايي كه به عنوان خرج كار استفاده مي‌كنيم، پارچه براي دوخت جيب‌هاست كه ما اصطلاحا به آن پارچه جيبي مي‌گوييم كه آن هم از متري دو هزار تومان به متري چهار هزار و پانصد افزايش قيمت داشته است.»

به گفته اسفندياري قيمت هر متر لايي مويي، يكي از انواع لوازم به كار رفته در توليد كت و شلوار هم از افزايش قيمت‌ها بي‌نصيب نمانده به گونه‌يي كه از متري دو هزار و پانصد تومان به متري چهار هزار و پانصد تومان افزايش يافته است.

وي عنوان كرد: «در برخي كالاها كه ما براي توليد به آنها نيازمند بوديم قيمت‌ها به نوسان زيادي افتاد به عنوان مثال قيمت دوك در شب عيد يك‌باره از 1200 تومان به 1500 تومان رسيد و در اين ميان با توجه به افزايش تقاضا حتي در برخي مقاطع تا 1800 تومان هم رسيد.»

اسفندياري درباره افزايش قيمت دكمه در اين برهه گفت: «يك قراص دكمه كه شامل 144 دكمه درشت يا 288 دگمه ريز بود، قبلا به قيمت 9 هزار تومان به فروش مي‌رفت اما حالا يك قراص دكمه به قيمت 15 هزار تومان و آن هم به صورت نقدي به خياطان فروخته مي‌شود.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved