به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 12 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 01 May

35 هزار مامای بيکار در کشور

مردمسالاری: يک عضو شوراي عالي نظام پزشکي با اشاره به مشکلات عديده جامعه مامايي کشور از وعده‌هاي مسئولان براي حل اين مشکلات که هنوز عملي نشده‌اند، انتقاد کرد و گفت: ماماها از ادامه اين وضعيت خسته و نااميد شده‌اند. نوشين زنده زبان در آستانه روز جهاني ماما، با انتقاد شديد از عدم رسيدگي مسؤولان حوزه سلامت به مشکلات و دغدغه‌هاي جامعه مامايي گفت: سالهاست که مشکلات ماماها عنوان مي‌شود و هر سال مسئولان در روز ماما قول همکاري و حل اين مشکلات را مي‌دهند اما هنوز اقدامي در اين خصوص انجام نشده و من نمي‌دانم که امسال در روز ماما مسئولان چه حرف و چه وعده‌اي براي گفتن خواهند داشت.

وي با اشاره به برخي از اين مشکلات، افزود: اجرا نشدن قانون سختي کار درباره ماماها، فقدان پوشش بيمه‌اي خدمات مامايي، زير بار نرفتن بيمه‌ها و بيکاري نزديک به 35 هزار ماما در کشور تنها بخشي از مشکلات جامعه ماماهاست. عضو شوراي عالي نظام پزشکي ادامه داد: متأسفانه بيمه‌ها به بهانه اينکه تحت پوشش قرار دادن خدمات مامايي بار مالي زيادي براي آنها دارد از اين کار امتناع مي‌کنند در حالي که با عدد و رقم به آنان نشان داده‌ايم که اين اقدام حداکثر يک يا دو درصد هزينه‌هاي آنان را افزايش خواهد داد در حالي که براي سلامت مادران و کودکان کشور بسيار مفيد خواهد بود. وي افزود: چنانچه در شرايط ايده‌آل شرح وظايف ماماها که 3 سال پيش توسط وزير وقت بهداشت ابلاغ شده به صورت کامل اجرايي شود (که البته تاکنون اجرا نشده) و حتي اگر ماماها بتوانند صد نوع دارو هم تجويز کنند، بدون پوشش بيمه‌اي خدمات و داروها، بيماران به ماماها مراجعه نخواهند کرد و گرايش آنان به سمت متخصصان خواهد بود که اين موضوع علاوه بر افزايش پرداخت از جيب مردم در حوزه سلامت، باعث بيکاري بيشتر ماماها مي‌شود.

زنده‌زبان، همچنين از پيش‌نويس طرح پزشک خانواده شهري و جايگاه نامناسب ماماها در آن انتقاد و اظهار کرد: متأسفانه در تبيين وظايف ماماها در اين پيش‌نويس عدالت رعايت نشده و در آن ذکر شده که خدمات مامايي مي‌تواند توسط پرستاران نيز انجام شود. همچنين با وجود جمعيت بالاي ماماي بيکار در کشور، در طرح پزشک خانواده شهري تمرکز بر استفاده از کارشناسان بهداشت قرار گرفته است و به نظر مي‌رسد طرح پزشک خانواده شهري هيچ کمکي در حل معضل بيکاري ماماها نخواهد کرد. وي درآمد کم ماماها در طرح پزشک خانواده را نيز مورد اشاره قرار داد و گفت: جذب ماماها به طرح پزشک خانواده با دستمزد پايين و در جايگاه نامناسب صورت مي‌گيرد و مي‌تواند تعادل در ارايه خدمات مامايي به صورت غير دولتي و دولتي را به هم زده و حتي بيکاري آن دسته از ماماهايي که در مطب خصوصي فعاليت مي‌کنند را به دنبال داشته باشد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved