به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 12 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 01 May

بقایای دفن انسان با اسب کشف شد

بقایایی از تدفین انسان با اسب در محوطه باستانی یسن دیلمان کشف شد. این‌درحالی‌است که بررسی‌های باستان‌شناسان در محو‌طه‌های یسن منجر به یافته‌هایی از عصرآهن تا دوره اسلامی شد.

خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ با کشف بقایایی از تدفین انسان با اسب و دستیابی به یافته‌های عصر آهن در محوطه باستانی یسن گیلان، فصلی تازه از باستان‌شناسی و مطالعات علمی گیلان آغاز شد.

به‌گزارشCHN، روستای یسن، یکی از کهن ترین روستاهای بخش دیلمان است که در 81کیلومتری شهرستان سیاهکل و38 کیلومتری بخش دیلمان قرار دارد.

ولی جهانی، رییس مرکز باستانشناسی و سرپرست هیات کاوش محوطه باستانی یسن در این باره به‍CHN گفت: بررسی های باستان شناسی که از محوطه های یسن درمحدوده اربوچال، مهدی چوری نسکوچال ،زرگلو سی ،تپه گردگولیسی وقاسم زیمی قرار داشت منجر به کشف قبرهای متعدد و معماری ارزشمند عصر آهن تا اوایل دوره اسلامی شد.

به‌گفته جهانی، بعد از اتمام مستند سازی و ثبت آثار در سال 1382 با پیگیری‌های که انجام دادیم توانستیم در سال 1389 محدوده‌های این محوطه باستانی که شامل 3 گورستان، یک تپه باستانی و 2محوطه استقراری ویک سازه صنعتی بود را تعیین حریم کرده و در فروردین واردبهشت 1390 و1391 بخشی از محوطه استقراری وگورستان را مورد کاوش قرار دهیم.

در این فصل از کاوش ها گورستان مهدی چوری، محوطه باستانی یسن که در اراضی جنوبی ودر کنار محوطه مسکونی واقع شده مورد کاوش قرار گرفت وطی آن آثار قبور چهار چینیه ای مربوط به عصر آهن شناسایی شد.

جهانی با تاکید براینکه، رسم تدفین انسان در این گورستان به‌همراه اسب بوده ادامه داد: در چندین مورد از قبور باستانی که مورد کاوش قرار گرفت به گورهایی برخوردیم که انسان به صورت چمباتمه ای همراه با هدایای تدفینی شامل ظروف سفالین،خنجرهای مفرغی و... دفن شده است. همچنین در کنار انسان، اسب یا بخشی از بدن اسب مثل سر و پا حیوان هم وجود دارد. ظروف تدفینی این گورها شامل ظروف سفالین خاکستری در فرمهای کوزه های بزرگ،کاسه ،فنجان وظروف با دهانه باز است.

این باستانشناس افزود: نتیجه کاوش ها، کشف و شناسایی آثار و بقایای معماری متعلق به عصر آهن 1و 2 و دوره‌های تاریخی را منجر شد. این درحالی است که تا پیش ازآن در شرق گیلان موفق به کشف آثار معماری متراکم ومکانهای مسکونی مربوط به عصر آهن نشده بودیم.

جهانی معتقد است، در واقع کشف بقایایی معماری سنگی،در این منطقه می تواند پاسخ گوی بسیاری از پرسشها درخصوص محل استقراری مردم عصر آهن باشد. در این محوطه باستانی آثار معماری به صورت دیوار های سنگی با ملاط گل مشاهده می‌شود که با چفت وبست کامل به یکدیگر متصل شده‌ وفضاهای چهار گوش را بوجود آورده‌اند، این درحالی‌است که وجود سفالهای قهوه ای ودودزده موسوم به سفالهای آشپزخانه ای حاکی از فضاهای مسکونی مربوط به این دوره است. همچنین وجود لایه های خاکستر وخاک سوخته شیوه ای از کف سازی محوطه مسکونی را در منطقه نشان می دهد.

به‌اعتقاد وی،کشف بقایایی از آثار معماری بنا های مسکونی در جای جای این محو طه باستانی بیانگر اینست که مردم گیلان در پیش از تاریخ، سکو نت یکجانشینی و دایم داشته‌اند.

شایان ذکر است ، برنامه کاوش ،گمانه زنی ولایه نگاری محوطه باستانی کافرستان یسن از توابع شهرستان سیاهکل با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی سازمان ، از تاریخ 20/12/90 لغایت 4/2/91 به مدت 45 شبانه‌روز انجام می شود. از جمله اهداف این برنامه دستیابی به آثارمعماری دوره های گذشته ، مستند سازی دقیق گورستان های مذکور ، پاسخگویی به پرسش های مطرح شده و از طریق کاوش علمی است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved